Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyciek - prośba o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem z wyciekiem plynu chlodzacego:

Mokra jest skrzynia biegow i rozrusznik, potem plyn splywa na sanki co widac na zdjeciu:

Widok od gory (zdjecie robione z downpipe'a) na ten bok skrzyni biegow:

Wezy tam nie ma, krociec z tylu jest suchy wiec juz sam nie wiem... czy plyn moze uciekac przez uszczelke pod glowica na zewnatrz zamiast do srodka? Bagnet jest czysty i w zbiorniczku plynu tez nie ma ani sadzy ani oleju, auto nie dymi.
Dodam, ze uszczelka pod glowica byla wymieniana rok temu przy okazji remontu silnika, dokrecana zgodnie z momentami i kolejnoscia...

Trubina tez jest po pelnej regeneracji, a sama w sobie jest sucha i pod nia tez jest sucho.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dla potomnych - jednak to co zawsze, cudow nie ma - krociec z tylu silnika, widac ze mokry od spodu:

https://drive.google.com/file/d/0ByGRyxiBwlQuLUpuOE5Xb2UySzA/view?usp=sharing

Bede go wymienial drugi raz w ciagu 1,5 roku, jak widac obecny juz byl traktowany sylikonem z drugiej strony. Tym razem nowy zostanie potraktowany sylikonem wszedzie gdzie sie tylko da. Ze tez nikt nie robi tego szajsu z czegos trwalszego niz plastik... (?)

Opublikowano

Też wymieniałem niestety zamiennik nie zdał egzaminu (znowu wyciek) polecam tylko oryginalny i masz spokój gwarantowany.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam jestem tu nowy

No właśnie mi cieknie z pod tego plastikowego króćca gdzie znajduje się miedzianymi czujnik temperatury i z tyłu silnika tez jakby coś ciekło czy tam też znajduje się podobny króciec z o ringiem który może ciec jesli tak ja wygląda wymiana ile tam jest śrub itp ? jak to zrobić oba wycieki jedni piszą że orginał drudzy że silikon załatwi sprawę, za wszelkie info bede wdzieczny 

Opublikowano
2 godziny temu, Mortat napisał:

Witam jestem tu nowy

No właśnie mi cieknie z pod tego plastikowego króćca gdzie znajduje się miedzianymi czujnik temperatury i z tyłu silnika tez jakby coś ciekło czy tam też znajduje się podobny króciec z o ringiem który może ciec jesli tak ja wygląda wymiana ile tam jest śrub itp ? jak to zrobić oba wycieki jedni piszą że orginał drudzy że silikon załatwi sprawę, za wszelkie info bede wdzieczny 

Tu masz wizualnie jak to wyglada  i oringi odpowiadające za wycieki...Czasem króćce plastikowe po odkręceniu nadają sie do wymiany....Lata-temperatura robi swoje 

Bez tytułu.png

Opublikowano

Wymieniony króciec "lewy" z czujnikiem temperatury powierzchnia ładnie spolerowana miałem dac ale jednak bez silikonu króciec firmy febi no czas pokaże co z tym bedzie :P

Opublikowano

Miej oryginał w pogotowiu :P

Opublikowano
  • Autor

Wg moich obserwacji problemem nie jest sama obudowa-plastik tylko oring. Jak sie splaszczy to zaczyna ciec i juz...

Opublikowano

To też przerabiałem, oring spłaszczony jak naleśnik. Przy ostatniej wymianie oring nie wyglądał źle, za to sam króciec tragicznie, jakby płyn wymył w nim dziurę, właśnie w miejscu styku z blokiem.

Opublikowano

No zobaczymy za jakiś czas nie dokrecałem mocno wrecz na lajta wiec oring trochu wytrzyma lub jeszcze szybciej rozszczelni duzo roboty nie ma a najważniejsze że nie ubywa już płynu i to było przyczyną 

Opublikowano

Jak tylko zacznie ubywać, wymień na oryginał :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

i jak tam panowie- wytrzymuje? bo zdjęcia skrzyni identyczne jak u mnie

Opublikowano

Tez mi to ostatnio mechanik wymieniał. Tyle co sie z tym naszarpal, wszystko musiał odpinac. Kupa czasu mu sie z tym zeszła. Ciekawy jestem jakiej firmy mi założył ten krociec zeby sie nie okazało ze za pol roku znowu mnie to czeka

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

No minął rok nic nie cieknie, powiem ze dokręcałem naprawdę leciutko zęby nie sprasować tego oringu... może się komuś to przyda 

Opublikowano
W dniu 9.07.2018 o 18:29, Mortat napisał:

No minął rok nic nie cieknie, powiem ze dokręcałem naprawdę leciutko zęby nie sprasować tego oringu... może się komuś to przyda 

Przyda się bo w sobotę się biorę za ten sam wyciek. Tak więc wielkie dzięki za cenną informacje.

Opublikowano
18 godzin temu, mayonez666 napisał:

Przyda się bo w sobotę się biorę za ten sam wyciek. Tak więc wielkie dzięki za cenną informacje.

Widzę, że mamy podobne plany weekend :) 

Próbował ktoś dodać sylikon na to połączenie?

Opublikowano
1 godzinę temu, maciucha512 napisał:

Widzę, że mamy podobne plany weekend :) 

Próbował ktoś dodać sylikon na to połączenie?

Ja myślę że i tak zastosuję masę uszczelniającą od VR bo jest naprawdę dobra,a w tym miejscu nic nie stoi na przeszkodzie aby ją użyć.

Opublikowano
  • Autor

Zależy. Ja mam za sobą już 4 wymiany tego króćca w ciągu 2 lat i powiem tylko, że sylikon to za którymś razem tylko wk***wia, bo trudne zdrapać stare warstwy ^^

Ostatnie 2 razy ciekło mi nie od strony wejścia w głowicę tylko od prawej, tam gdzie wchodzi rura.

Ostatnim razem odpiąłem tę rurę z prawej strony, dokładnie oczyściłem, zamówiłem chyba z 30 oringów żeby dopasować idealnie żeby był gruby i ciasno wchodził (niestety - nie zapisałem jaki to był rozmiar... chyba 32x5mm), a na głowicę pod łączeniem tylko cienką warstwę jakiegoś czarnego kleju. I obgryzając palce czekam na efekty... jak będę go musiał wymieniać 5 raz to chyba skoczę do Wisły :D

Z drugiej strony... mam już taką wprawę, że za 4 razem uwinąłem się w jakieś 30-40min razem z odpowietrzeniem lol

Opublikowano

Dobra, nie wytrzymałem do weekendu - wymieniłem wczoraj :)

15 godzin temu, Unf napisał:

Ostatnim razem odpiąłem tę rurę z prawej strony, dokładnie oczyściłem, zamówiłem chyba z 30 oringów żeby dopasować idealnie żeby był gruby i ciasno wchodził (niestety - nie zapisałem jaki to był rozmiar... chyba 32x5mm

Ja zamówiłem po kodzie z etki i pasuje ideolo.

Stara w przekroju kwadrat (może już się sprasowała) nowa okrągła. 

15 godzin temu, Unf napisał:

sylikon to za którymś razem tylko wk***wia, bo trudne zdrapać stare warstwy ^^

ktoś kiedyś go wcisnął, ale łatwo zszedł :)