Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[All B5] 1,6 spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że ten temat pewnie był wałkowany bardzo często ale jednoznacznych odpowiedzi nie było. Moja Audi zaczęła palić 13 - 13,5 litra po mieście i nie bawi mnie to - na całym baku (62l) robi mi po mieście 440-480 km. co jest grane?? Czy ktos cos wie??

Opublikowano

Jest zima, niskie temperatury także spalanie wzrasta. Myślę, że to normalne spalanie w tym okresie na ten silnik (moje spalanie jest podobne).

Podepnij VAG'a i sprawdź czy nie masz jakiś błędów.

Opublikowano
:vaglogi: Pewnie sonda lambda poszła spać.
Opublikowano

mój terazs w okresie zimowym pali ok 11l a po zimie jakies 9,5litra to jedenascie litrów pali mi jak jet śniegu nawalone dużo i kola cały czas boksują i jade ze 40kilometrów na godzine(brak opon zimowych,kulam sie na letnich ze wzgledu na to ze mieszkam na pomorzu i snieg lezy góra dwa dni,jazda po mieście.).teraz jest okoła -2st.wiec pali 9,5(sniegu brak) :wink4:

Opublikowano

Dokładnie 13l to pali 1.8T i 2.4 (przy spokojnej jeździe :polew:) więc na pewno coś jest nie tak, tak jak już Ci koledzy wcześniej radzili podepnij VAG'a Pozdrawiam.

Opublikowano

to nie jest normalne spalanie. mi komp przy mrozach pokazuje w miescie 11-11.5 L/100. także cóś jest nie tak...

Opublikowano

to nie jest normalne spalanie. mi komp przy mrozach pokazuje w miescie 11-11.5 L/100. także cóś jest nie tak...

A jezdziłeś kiedyś dłużej tym silniczkiem że jesteś tego pewien.

Moim zdaniem spalanie w górnych granicach "normy" dla tego silnika; ten typ tak ma niestety że w zime chleje jak opętany zwłaszcza gdy niedogrzany i robisz krótkie trasy.

Opublikowano

A jezdziłeś kiedyś dłużej tym silniczkiem że jesteś tego pewien.

Moim zdaniem spalanie w górnych granicach "normy" dla tego silnika; ten typ tak ma niestety że w zime chleje jak opętany zwłaszcza gdy niedogrzany i robisz krótkie trasy.

jesli tak - to opinie, iz jest to nieudany silnik są prawdziwe...

Opublikowano

To nie jest normalne spalanie nawet jak na terażniejsze warunki.Mi tylko o pół literka skoczyło średnie w stosunku do lata i nie więdej niż 8.5/100km mi nie pali.Trasy i częstotliwość użytkowania ja-żona cały czas takie same.Same miasto to podejrzewam,ze by nie było więcej niż 10 tak,że coś masz nie tak. :hi:

Choć zdaje się,że norma 1,6 wacha się między tym 8 a właśnie 13.

Opublikowano

Jesli robisz po miescie krotkie odcinki to nie masz co sie przejmowac...

moja teraz wciaga 15 l ;)

- JEŚLI robisz krótkie odcinki i czesto odpalasz autko i grzeje sie zanim oskrobiesz sobie szyby to te spalanie jest na normalnym poziomie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...