Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Uniden a homologacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Możliwe. Po prostu trzeba się dowiedzieć kiedy odebrano unidenowi homologację i wysłać sprzedawcy maila żeby wystawił papiery na wcześniejszą datę i po kłopocie :good:

[/

Możliwe. Po prostu trzeba się dowiedzieć kiedy odebrano unidenowi homologację i wysłać sprzedawcy maila żeby wystawił papiery na wcześniejszą datę i po kłopocie :good:

a do cos da? czy bedzie nie wazna bo mi sie wydaje ze jak mu cofneli homologacje to po tym czasie juz nie mozna z niego legalnie korzystac.

Opublikowano

Nie no jak będziesz miał papiery że go kupiłeś "x"-czsu temu i był dopuszczony do użytku to zawsze możesz się nawet wytłumaczyć że nie wiedziałeś o cofnięciu homologacji. Ale z tego co mi wiadomo to się w takich przypadkach w ogóle nie czepiają i nikt nawet tego nie sprawdza bo przecież nie masz obowiązku wozić ze sobą kwitów na radyjko. Krótko mówiąc "martwy przepis" z tymi kontrolami CB-tek.

Opublikowano

tak, jeśli radio było kupione, gdy jeszcze można było je użytkować to nie ma żadnego problemu

Opublikowano

Czyli mail do sprzedawcy z prośbą o wstawienie odpowiedniej daty i po sprawie[br]Dopisany: 17 Styczeń 2009, 20:48_________________________________________________ps taki papier się może przydać : :decayed:

http://www.cb.nio.pl/homologacje/uniden-510.jpg

[br]Dopisany: 17 Styczeń 2009, 20:52_________________________________________________Aha i w maju roku 2006 uniden był jeszcze legalny także można poprosić o kwit z początku roku 2006.... :naughty::good:

Opublikowano

ja też szukałem na necie ale znalazłem tylko od 510, to samo co w linku

Opublikowano

Tyle że to deklaracja zgodności a nie homologacja. Ale znam przypadek że gość się tym wymigał od mandatu bo jakiś nadgorliwy funkcjonariusz sprawdzał mu wszyściutkie papiery...

Opublikowano

Z tego co kojarzę Uniden stracił homologację koło I - II kwartału 2007 r.

A deklaracja zgodności to jest właśnie homologacja. Bo homologacja jest jedna - jest to papier, który jest w posiadaniu danego producenta, który uzyskał ją na jeden egzemplarz wzorcowy (tak bym to określił).

Deklaracja zgodności oznacza, że produkt który masz w rękach jest identyczny z tym, na który uzyskano homologację i ma dokładnie te same parametry.

Opublikowano

no czyli bez problemu można unidena sobie "legalnie" załatwić i nikt się do tego nie przyczepi aby sprzedawca wystawił deklarację z odpowiednią datą :good:

Opublikowano
  • Autor

ja też szukałem na necie ale znalazłem tylko od 510, to samo co w linku

no ja wlasnie tez. a 520 bylo produkowano juz po tym czasie wiec raczej trodno bedzie zdobyc homologacje na ta 2006 rok

Opublikowano

i 520-ka musiała mieć przez pewien okres homologację. Kwestia znalezienia daty

Opublikowano
  • Autor

wczoraj napisalem do tego sprzedawcy na allegro taka wiadomosc

"witam! jak to jest z homologacja do tego radia po podobno do unidema nie ma??? "

dzis przyslal mi on taka odpowiedz

"nie ma - dostanie Pan kserokopie tej homologacji co byla kiedys (z 2006 r)"

Opublikowano

O no i gitara. Ten papier wrzuć do auta i jak będzie się ktoś kiedyś czepiał to go pokażesz i po sprawie. :good: Ale i tak się raczej nie przyda bo tego w 99% nie sprawdzają.

Opublikowano

:hi:

Mam unidena 510 w osobówce i 520 w dostawczym sluzbowy, na obydwa mam ten sam papier skserowany o legalnosci ble ble .. jak narazie mimo paru juz kontroli :evil: tylko raz gosciu zapytal mnie o radio odrazu wyjechalem mu z papierkiem :cool1:, pan władza sie tylko miło uśmiechnoł powiedział " następny mądrala" i póścił mnie freeeee... :naughty: a wiec jak narazie :good:.

pzdr. :notworthy:

Opublikowano

ja mam unidena kupionego "jak jeszcze mozna bylo " :)

ale chocby mnie bili to nie mam pojecia gdzie mam od niego homologacje.

fakture z data mam, ale u kisegowej. czyli beda mnie ciagac po sadach?

mysle ze jak sie nie wkurzy policjanta glupia gadka to machnie reka. w koncu co on ma za interes w tym....

Opublikowano

A jak sie wkurzy???Co moga zrobic??

Opublikowano

Ja użytkuje unidena Pro520xl od 2lat i nigdy nie miałem z nim problemów. Uniden i President to jest to samo urządzenie tylko uniden był na rynek USA, a President na Europe, jak się otworzy oba radyjka to mają te same części tylko obudowa ma inną nazwę. Często mnie policja kontrolowała i jeszcze nikt nie zapytał o radyjko. Tak jak kolega wcześniej napisał nie denerwować policjanta to nie będzie kłopotu. Pozdrawiam

Jak się wkurzy to kolego może być niekiedy konfiskata sprzętu i dochodzenie gdzie kupione, kiedy i dużo nieprzyjemności .

Opublikowano

wczoraj napisalem do tego sprzedawcy na allegro taka wiadomosc

"witam! jak to jest z homologacja do tego radia po podobno do unidema nie ma??? "

dzis przyslal mi on taka odpowiedz

"nie ma - dostanie Pan kserokopie tej homologacji co byla kiedys (z 2006 r)"

kolego to poprosimy o scan... a lepiej zdjęcie (mniej roboty) - lepiej mieć to niż nie mieć...

Opublikowano

A ja mieć presidenta i być git :kox:

Moim zdaniem jak ktoś jeździ poza PL to lepiej kupić presidenta a jak tylko w kraju to zawsze się da wymigać. A kontrola CB to naprawdę rzadka rzadkość :decayed:

Opublikowano

pisałem juz o UNIDENIE tutaj

http://www.a4-klub.pl/smf/all_jakie_cb_radio_i_antene_kupic-t51541.30.html

strona 3, są tam linki z któych można się dowiedzieć jak to jest z tą "homologacją" i co może policja.

Jak juz wczesniej napisano, CB sa bardzo żadko kontrolowane a najcześciej to pewnie tym co zgrywaja kozaków podczas kontroli.

Opublikowano

U siebie mam Uniden pro 510xl + antena Hustler od ponad roku (kupiony w USA). Jak na razie nie było kłopotów,ale jak tyle piszecie o tych papierach to lepiej byłoby coś mieć, myślę, że jakikolwiek kwitek wystawi sprzedawca zawsze przy kontroli można delikatnie go podsunąć i po kłopocie.

Ja nie mam nic ale bardziej liczę na łut szczęścia, że nikt się nie przyczepi :przebiegly: