basik9634 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Opublikowano 29 Czerwca 2017 witam koledzy zmieniłem u siebie hamulce z 288 na 320 i po zmianie zauważyłem ze pedał troszkę głębiej wchodzi jak na poprzednich i jak troszkę mocniej nacisnę to załącza sie abs jak by sie nie trzymały opony jezdni dodam ze oponki mam 235 na 45 na 17 hankoka roczne teraz pytanie czy to ze pedal wpada to moze byc przyczyna pozostawienia pompy orginalnej z 288 a ten abs to przyczyna ze opony to szmelc czy cos jest nie tak z tym układem ?
Onyks Opublikowano 29 Czerwca 2017 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Stara pompa jest wystarczająca by obsłużyć 320, nie musisz jej wymieniać. Wpadający w podłogę pedal to pewnie wina źle odpowietrzonego układu.
basik9634 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2017 Pedał nie wpada do podłogi tylko niżej bierze jak przy starych zaciskach
BartoszBB Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Odnośnie ABSa sprawdź czujnik ABS lewego i prawego koła możliwe że go przez przypadek ruszyłeś czyt. wysunął się z 1mm i może powodować takie problemy...sam tak miałem. By się upewnić czy czujniki mierzą i działają prawidłowo sprawdź je poprzez prędkość podczas jazdy z każdego koła wartość powinna wynośić tyle samo czyt. np 7km/h. A jak to zrobić Z VAGIEM znajdziesz gdzieś na forum
basik9634 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2017 Sprubuje to sprawdzić jakosWysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi