Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Fabryczny Alarm i Antynapad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

mam problem. Świeżo nabyłem Audi a4 Avant B7 i "prawdopodobnie ma Autoalarm ( miga czerwona dioda na drzwiach od kierowcy ) chodź nie wiem jak go uaktywnić .

Jest też taka funkcja ze po 2 min samochód sie sam zamyka ( Antynapad ) sam widziałem jak działało teraz jakoś to wyłaczyłem pzez przypadek i nie wiem jak sie to włącza a nie mam polskiej instrukcji obsługi.

jak moge sprawdzić czy wogóle auto ma alarm??

Pozdrawiam i z góry dzięki :>

Opublikowano

Witam

Jest bardzo wiele rodzajów alarmów i raczej trudno będzie wywnioskować z Twojego opisu jak aktywować ten alarm.

A czy czasem nie dostałes od poprzedniego właściciela auta jakiejś dokumentacji (instrukcji obsługi) co do zamontowanego alarmu?

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

( miga czerwona dioda na drzwiach od kierowcy )

To akurat jest diodka od centralnego zamka... Było już kilka razy na forum: :szukaj:

Poszukaj przycisków w drzwiach kierowcy i na słupku przy drzwiach, jeśli nie masz przycisków do deaktywacji alarmu, to prawdopodobnie nie masz fabrycznego... Możesz też poszukać po kodach wyposażenia -> http://www.bitnet.ro/vw/datasticker/ np. 7AL anti-theft alarm system

Opublikowano

kupujac auto byl zmontowany tylko ori immob i tez jest dioda i tez dzwi sie zamykaja po czasie jak otwoze z klucza ale nie otworze drzwi :hi: jak nie masz to do AC bedzie Ci potrzebny!

Opublikowano

kupujac auto byl zmontowany tylko ori immob i tez jest dioda i tez dzwi sie zamykaja po czasie jak otwoze z klucza ale nie otworze drzwi :hi: jak nie masz to do AC bedzie Ci potrzebny!

dokładnie tak jest :wink4:

Opublikowano

no własnie w tym sek ze sam nie wiem.. teraz ten cały antynapad nie dziala.. zostawiam auto "otwarte" i po tych 2 min auto sie nie zamyka.. Długo czekałem i nic. Moglem to jakos wyłaczyć?

Opublikowano

Panowie a jeżeli chodzi o ten antynapad ( samo zamykanie sie drzwi po 2 min )?? jak to włączac lub wyłaczac?

to nie jest antynapad panowie,tylko opcja w alarmie,czy centralnym zamku-w razie jakbys nieumyslnie nacisnal przycisk otwierania,albo majac pilota w kieszeni zgial sie czy usiadl i nacisneloby sie na przycisk otw-samouzbrajanie-to odpowiednia nazwa, dziala wtedy,kiedy otworzysz auto pilotem ,ale nie otworzysz drzwi :wink4:

antynapad dziala inaczej-w skrocie jesli odpalisz auto z opcja antynapadu,po odpaleniu masz okreslony czas na wcisniecie przycisku-jesli tego nie zrobisz-auto gasnie[br]Dopisany: 18 Styczeń 2009, 02:43_________________________________________________a jak sprawdzic,czy masz alarm?po prostu zamknij auto z otwarta szyba,zamknij poczekaj jakies pol minuty i sprobuj wejsc do srodka,rusz kiera,albo otworz od srodka-jak zawyje-wiadomo,ze jest :wink4:

Opublikowano

a jak sprawdzic,czy masz alarm?po prostu zamknij auto z otwarta szyba,zamknij poczekaj jakies pol minuty i sprobuj wejsc do srodka,rusz kiera,albo otworz od srodka-jak zawyje-wiadomo,ze jest :wink4:

sprawdzone po kodzie u kolegi i alarmu niet :cool1: