Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Darmowe antywirusy - jakie polecacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie miałem antyvirusa kolo 2-3 lata i ostatnio zaczął mi komp zmulac to mysle sobie ze moze cos wirusów jest i zassałem kasperskiego 8.0.0 506 i przeskanowałem kompa wyszło 450+ trojanów i virusów 500+ i jeszcze jakies tam inne smiecie razem było ponad 1000 :> :)

Ma moze ktos licencje do tego kasperskiego bo zostało mi 25 dni :>

Opublikowano

Ja nie miałem antyvirusa kolo 2-3 lata i ostatnio zaczął mi komp zmulac to mysle sobie ze moze cos wirusów jest i zassałem kasperskiego 8.0.0 506 i przeskanowałem kompa wyszło 450+ trojanów i virusów 500+ i jeszcze jakies tam inne smiecie razem było ponad 1000 :> :)

Ma moze ktos licencje do tego kasperskiego bo zostało mi 25 dni :>

po takim strzale wirusów ten system juz nie powinien funkcjonować :gwizdanie: chyba ze wszysko poddałeś qwarantannie. 2-3 lata na jednym systemie :naughty: nie dziwie sie ze mulił :thumbdown: Ja to robie formata mniejwiecej co roku :naughty:

Opublikowano

kaspersky niby wszystko usunał :>

A teraz smiga jak po przeinstalowaniu systemu :> :>

Opublikowano

ja w temacie jakie darmowe lub niedrogie a dobre polecacie ??

avast, avg, eset. Do tego jeszcze dobra przegladarka www (czyt. FireFox, Opera) no i jakis Firewall (np. Kerio). Jeśli ktoś chce mogę przesłac instalki fo Kerio czy Eset. Oczywiście kontakt na PW.

Dodatkowo polecam ten skaner on-line

http://www.eset.pl/onlinescan

. Długo skanuje kompa, ale za to skutecznie. Działa pod IE. u mnie pod FireFox'em nie chciało odpalic.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

potrzebuję jakiegoś antyvira na już i zdecydowałem się na tego kasperskiego - sciagne wersaje testowa tylko powiedzcie ktorey

http://www.kaspersky.pl/download.html?s=prod_download

niedlugo zamowie sobie full ale puki co trzeba coś mieć

Opublikowano

potrzebuję jakiegoś antyvira na już i zdecydowałem się na tego kasperskiego - sciagne wersaje testowa tylko powiedzcie ktorey

http://www.kaspersky.pl/download.html?s=prod_download

niedlugo zamowie sobie full ale puki co trzeba coś mieć

Spokojnie wystarczy ci Kaspersky Anti-Virus Home Edition.

NOD32 jest tez bardzo dobry.

Opublikowano

NOD32 jest tez bardzo dobry.

Jeden z najlepszych :decayed:

Tylko nie jest darmowy a tu chodzi o darmowe wiec jedynie avast

Opublikowano

sciagnalem wersje home edition i nie moge jej zainstalowac... wyskakujemi caly czas ze zeby zakonczyc instalacje trzeba ponownie uruchomic kompa a po tym znowu sie instaluje i znowu to samo w kolko... co gorsza wyskakuje mi info "system odzyskal sprawnosc dzialania po powaznym bledzie" i co kolwiek bym nacisnal bedzie dalej wyskakiwało... nie moge formata zrobic narazie... dopiero we wtorek... co teraz? pomozcie bo mnie szlag tu trafia ;([br]Dopisany: 02 Maj 2009, 19:11_________________________________________________dobra mam avasta - wykrylo mi robaka... tu jest problem - moze mi ktos powiedziec co to ejst za plik i czy moge go usunac

empty.pif

ktos kto sie zna moglby do mnie na gg napisac bylbym wdzieczny :hi:[br]Dopisany: 02 Maj 2009, 19:19_________________________________________________okienko z ' system odzyskal...' zniknelo

Opublikowano

Chetnie pomoge z Nodem jesli ktos chce jak cos pw :naughty:

Opublikowano

Kiedyś poleciłbym Avasta ale po tym jak wgrałem inny program i znalazł mi 250 wirów straciłem zaufanie do darmowych programów, teraz używam Kaspersky Internet Security już od 2 lat na 3 kompach (w tym 1 na viście), ma Firewall i inne zabezpieczenia,

wg mnie to najlepszy z płatnych programów, kompa zamula troche, sposobem na to okazało się nie wyłączanie kompa :gwizdanie: co 2-3 miesiące skaner on-line dowolnie wybrany i za każdym razem inny tak dla pewności.

Moim zdaniem - Zapłacisz raz i masz spokój cały rok a " za darmo to ci dzisiaj nawet żona d.upy nie da"

:tongue4:

Opublikowano

A ja myśle ze majac tego polecanego kasperskiego i płacąc za licencje za rok w trakcie użytkowania przeskanuje sie np. MKS skanner online to wynajdxie również troche wirusów i nawet płatny kaspersky nie pomoze :gwizdanie: najważniejsza kwestia to mieć zainstalowanego firewalla(nie windowsowy) i dobrze go skonfigurować tzn poblokować większosć programów na dysku aby nie łaczyły sie z internetem np taki mediaplayer, czy word. Druga sprawa to mieć windowsa XP zaktualizowanego conajmniej z SP3(bo jak chcecie nie mieć wirusów jesli są luki w systemie a na to antywirus to tylko w opisie skuteczny a praktyce nie :polew: ) 4 sprawa jesli używacie emuli i innych ustrojstw zwiazanych z P2P to też nie dziwcie sie ze macie wirusy(kaspersky itp również nie pomogą w 100% bo to wy wybieracie to co ściagacie przyczyniajac sie do otawarcia portu przez co pliczek trojanowy moze bez problemu sie nadpisać i nie koniecznie go antyvir wyłapie.

Ja uzywam darmowego Avira Antyvir i w połączeniu z firewallem Comodo nie ma problemu, a co najważniejsze wszystko jest legalne darmowe. Kiedys kiedys miałem Nortona (jeszcze za czasów jak testy w KS wygrywał i nadawał sie... w komputerze bez internetu i bez USB :polew: :polew: )

Macie aktualny test i darmowe antywirusy wcale nie są gorsze od tych płatnych

http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/performance/performance08a.pdf 2008

http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report21.pdf 2009

http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews strona z testami

Opublikowano

ja polecam Panda Internet Security 2009 -99 zeta, ale spisuje sie bardzo dobrze;]

Opublikowano

narazie zadziałałem z Ukasz699 i jest spoko... problem z grubsza rozwiązany :hi: dzięki wszystkim za pomoc :good:

Opublikowano

ja polecam Panda Internet Security 2009 -99 zeta, ale spisuje sie bardzo dobrze;]

Również z płatnych polecam - tylko ,że ja używam Panda Global Protection 2009. W odróżnieniu od starszej wersji nie zamula kompa.

Opublikowano

Panda to d*pa chyba ze ta z ZOO :decayed:

Nod jest najlepszy :good:

I twz moze byc darmowy :polew:

Bo sa sposoby :gwizdanie:

Opublikowano

Od 4 lat używam Pandy i nie mam żadnych problemów z wirusami... A ostatnia wersja jest naprawde :good:

Opublikowano

Przy wolniejszych kompach NOD na mase zamula prace na kompie, miałem to cos, fakt skuteczny w miare jest no ale ten muł :wallbash:

A co do sposobów to żadna filozofia ściagnać serial z neta, ale w przypadku użytkowania w firmie to tylko problemy sobie mozna zrobić, a nawet jeśli ma sie kompa w domu kupionego na firme, to też mozna liczyc sie z kontrolą legalnosci i wtedy jest dopiero pupa :song:

Opublikowano

Przy wolniejszych kompach NOD na mase zamula prace na kompie, miałem to cos, fakt skuteczny w miare jest no ale ten muł :wallbash:

A co do sposobów to żadna filozofia ściagnać serial z neta, ale w przypadku użytkowania w firmie to tylko problemy sobie mozna zrobić, a nawet jeśli ma sie kompa w domu kupionego na firme, to też mozna liczyc sie z kontrolą legalnosci i wtedy jest dopiero pupa :song:

No nie wiem o jakim Kompie mowisz 386 czy 486 100MHZ ?? :tongue4:

Nie ma takiej mozliwosci codziennie seriale sa aktualizowane.. Nie ma opcji ze trafisz na firme czy cos w tym kierunku no ale kazdy niech robi jak lubi :naughty:

Bo to sa seriale do wersji testowej :decayed:

Fakt ze trzeba je co jakis czas wrzucac na nowo ale nie jest to az takie uciazliwe :decayed:

Wlasnie Nod jest nieodczuwalny dla systemu..

Panda to i owszem zamula kompa.. Nie Nod :kox:

Opublikowano

Osobiście polecam jako darmowy do użytku domowego Avira AntiVir. Testowałem Avire, Avasta i Kasperskiego. Avira i Kaspersky wypadły OK Avast nie sprostał wirusowi. Dlatego jako darmowego antywirus warto zainstalować Avira AntiVir Personal - Free Antivirus :good: