Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeguby do Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tamtym tygodniu wymieniałem przegub wewnętrzny z lewej strony
SKF VKJA 8509 Cześć praktycznie nie do zdobycia w dobrej cenie ale udało mi się kupić 172 zł plus wysyłka.
Jeśli chodzi Ci o wewnętrzny od strony skrzyni biegów :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Łukasz tak o te. W ogóle dziwne, że wycofali się z produkcji tych części :/ Zarówno SKF i GKN. 

Opublikowano

Podobno kiedyś w ogóle nie były produkowane. Trzeba było oske kupić całą. Teraz można wyrwać czasami pojawiają się w sklepach. Z skf jestem zadowolony nic nie strzela, nie stuka. Jeździłem ok miesiąc z uszkodzoną osłoną przegubu i z krzyżaka w środku miazga była. Niestety nie widziałem tego bo wszystko robił mechanik. Objawy strzelanie przy ruszaniu, skręcaniu, luz przegubu ok 2,3 cm kręcąc nim w koło.

Opublikowano

U mnie nic nie strzela, ale właśnie kiedyś pękła mi też osłona na lewym i przy wymianie czułem, że względem kielicha a ośką z łożyskiem jest już lekki luz. I dlatego powoli się rozglądam za czymś... Chciałem to wymienić raczej prewencyjnie niż z przymusu ;)

Opublikowano

Obserwuj sklepy. Ten co link dałem co jakiś czas pojawia się SKF w dobrej cenie wtedy kupisz. Te GSP nie testowałem więc nie mam zdania.

Opublikowano

Ja mam ten z GSP na prawej przedniej półosi bo SKFu juz nie mieli. W sklepie mowili ze ludzie to kupują wiec i ja wziąłem.

narazie jeździ, zobacze jak długo [emoji16] wymiana prosta i szybka bez wyciągania półoski z auta wiec 120zl mi nie szkoda

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Udało mi się znaleźć jedną sztukę SKF VKJA 8509 - już zamówiona (201 zł z wysyłką) ;) Będę kiedyś na kanale to zdemontuje przegub z flanszy skrzyni i wtedy dokładnie sobie poruszam i zobaczę jaki jest luz. Do tego będę widział jak to jest na nowym a jak na starym i będę miał porównanie. 

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

11 minut temu, kamil-vag napisał:

Do tego będę widział jak to jest na nowym a jak na starym i będę miał porównanie. 

Nie zapomnij się tym podzielić. Ja nie znalazłem używki bez luzów, a nowe są podobno jeszcze gorsze :) 

Opublikowano

U mnie identyczny problem - lewy przegub wewnętrzny do wymiany. Zastanawiam się, czy szukać całej półośki (rada mechanika), czy jednak nie znaleźć samego przegubu wewnętrznego, ale z tego co widzę - ciężki temat ;) 

Opublikowano

Znajdziesz. Po co półoś zmieniać i na koszty się narażać. Wyżej link do sklepu można jeszcze w autodoc szukać też mieli. Jeśli GSP Cię zadowala jest wszechobecny w każdym sklepie.

Opublikowano

można też znależć przegu z GKN(lobro) o nr 305017 i cena też w granicach 220zł

Opublikowano

Podobno nie najgorsze są też przeguby Pascal: https://www.czesciauto24.pl/pascal/7178781

Ale najlepiej szukać Lobro, Spidan, SKF, Metelli...

Znalazłem też sporo pochwał dla regenerowanych półosi:

http://www.motomax.pl/

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano
Godzinę temu, turzol napisał:

Wg nr OE szukałem i znalazłem taki nr ref SKF. Czy ktoś zamawiał i czy w ogóle pasuje?

http://allegro.pl/skf-przegub-napedowy-audi-80-avant-b4-a4-b5-a6-c4-i6883735159.html

to będzie wewnetrzny przegub na tylna półoś w quattro one maja właśnie 108mm/32mm/28frez

nawet jakby dało radę go zamontować to się nie da bo cały smar z niego wyleci od tyłu bo flansze półosi są wyprofilowane  jak zauważyliscie w "koronę" i przegub nie przylega całą powierzchnią po obwodzie

tak wogóle to sprzedawca widać wprowadza w bład bo na innych stronach ten przegub nie jest zamienny z tym nr oryginału na na stronie inetrcars

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano

Trochę cierpliwości i szukać:

• SKF VKJA 8509

Wygląda na to, że powinny pasować też przeguby z VW/SEAT o nr 7M3498103H

• Lobro 305017
  • Spidan 24745
Opublikowano

A ja się swoim zamówieniem długo nie nacieszyłem :/ 

"Informujemy, że Twoje zamówienie o numerze U00325/2017/000003 z dn. 09/07/2017 złożone w dniu 09/07/2017 obecnie posiada status Anulowane."

I zadzwonili, że niestety nie ma na magazynach - mimo, że na stronie widniał zielony ptaszek i status 1 szt :/

Opublikowano

Towar deficytowy Kamil :-)

Opublikowano

Ja 2 lata temu objeździłem i obdzwoniłem chyba wszystkie duże hurtownie w poszukiwaniu zamiennika przegubu wewn do AVF i nigdzie nie były dostępne. Wszędzie mieli tylko GSP (czyli chińczyk o wątpliwej jakości).

Dlatego wg mnie te nr zamienników podane tutaj to są towary wirtualne, których nigdzie nie kupicie. 

Opublikowano

Artur, kupi się ale nie za taką kasę :/ 

Dla przykładu: 

https://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=Spidan+24745&_sacat=0

Ale to też pewnie jakaś końcówka...