Ir-ek Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Witam wszystkich, Noszę się z zamiarem wymiany obecnego sprzetu audio w swoim Audi ma kompletny zestaw B & O, w internecie sią firmy które robią to kompleksowo. Obecnie posiadam zestaw standardowy chyba 10 głośników z subem w bagażniku, szczerze mówiąc jakość grania tego sprzetu nie jest jakaś rzucająca na kolana. I tutaj moje pytanie do wszystkich którzy posiadają B&O lub przeprowadzili już taka modyfikację jaką planuję, czy jest to warte zachodu? jak to jest z jakością dzwięku ? jakie są wasze wrażenia z odsłuchu B&O ? Dziękuję za wszystkie opinie.
wrclaguna Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Co do wymiany na B&0 trzeba pamietac ze to sa koszta Trzeba zrobic parametryzacje WZMACNIACZA 47 Nie wszyscy to robią i stad moze gorzej grac SYSTEM Co do granie to wszystko zalezy co kto lubi słuchac 1
Ir-ek Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Opublikowano 17 Lipca 2017 Odnośnie montażu i technicznych możliwości już trochę się orientowalem i wiem co potrzebuje, najbardziej właśnie interesuj mnie Wasza opinia na temat jakości dźwięku czy jesteście zadowoleni z tego jak to gra.
Wihajster Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 mam ori banga i uważam,że gra to rewelacyjnie
Ruby Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Hej. Poprzedniej B8 miałem radio concert. Teraz mam B&O. Jak dla mnie różnica jest zauważalna. Największa różnicę czuć w muzyce klasycznej. Ale jak lubisz słuchać "łubu dubu" to nie wiem czy jest to warte te 3,5 tyś. Ja jestem mega zadowolony z B&O
Ir-ek Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Opublikowano 18 Lipca 2017 No ogólnie to nazywając lubię trochę takie "łubu dubu" , muzykę klubową i zależy mi żeby tony wysokie były dosyć wyraźne ale i żeby nie brakowało basu
dembu19 Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Dnia 17.07.2017 o 14:20, Ir-ek napisał: Odnośnie montażu i technicznych możliwości już trochę się orientowalem i wiem co potrzebuje, najbardziej właśnie interesuj mnie Wasza opinia na temat jakości dźwięku czy jesteście zadowoleni z tego jak to gra. Miałem audi z audio takim jak Ty, a teraz mam z bang olufsen. Jest niebo a ziemia. Dźwięk wg mnie jest świetny i warto zmienić. Poprzedniego audio nawet nie chciało mi się słuchać, szczególnie radia. W radiu różnica jest dramatyczna.
Ruby Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 Cytuj No ogólnie to nazywając lubię trochę takie "łubu dubu" , muzykę klubową i zależy mi żeby tony wysokie były dosyć wyraźne ale i żeby nie brakowało basu Basu nie będzie brakowało. Jeszcze nie próbowałem dać głośności nawet na max . Ale muzyka płynie pięknie... aż miło się jedzie i słucha. Jakbyś był gdzieś na śląsku to daj znać. Zawsze możesz wpaść i posłuchać.
Ir-ek Opublikowano 25 Lipca 2017 Autor Opublikowano 25 Lipca 2017 (edytowane) Dzięki wielkie za wszystkie opinie, co raz bardziej przekonuje się do tego pomysłu , ale chyba właśnie najlepiej będzie jak po prostu przed podjęciem ostatecznej decyzji posłucham tego na własne uszy Co do jakości obecnego audio to fakt, tu się Audi za bardzo nie popisało, chyba po to żeby odczuć różnicę pomiędzy serią a B&O A może jest ktoś z dolnego śląska kto ma B&O w A4 i będzie tak miły, żeby pokazać jego możliwości ?? Edytowane 25 Lipca 2017 przez Ir-ek
Gość Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 Ja zakładałem sobie sam w A5 SB, jestem codziennie w centrum, możesz podjechać ze swoją muzyką
kalski44 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Wiem, że odkopuję stary temat, ale ma ktoś może namiary na firmę zajmującą się zmianą nagłośnienia w A4 B8 na Bang & Olufsen? W google nie mogę niczego znaleźć.
Waldi_82 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) Jest kolega wrclaguna na forum co ogarnia temat, jest też firma z Wrocławia Vagsystems Ja też myślę nad dołożeniem tylko muszę trochę lewizny uzbierać hehe Edytowane 25 Sierpnia 2018 przez Waldi_82
wrclaguna Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 W dniu 17.08.2018 o 22:35, kalski44 napisał: Wiem, że odkopuję stary temat, ale ma ktoś może namiary na firmę zajmującą się zmianą nagłośnienia w A4 B8 na Bang & Olufsen? W google nie mogę niczego znaleźć. http://vwaudiservice.pl/
KOMORNIK78 Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 W dniu 17.07.2017 o 07:00, wrclaguna napisał: Co do wymiany na B&0 trzeba pamietac ze to sa koszta parametryzacje WZMACNIACZA Nie wszyscy to robią i stad moze gorzej grac SYSTEM Co do granie to wszystko zalezy co kto lubi słuchac czy ty montujesz taki zestaw i ile to kosztuje pisz na pw dzieki
Rekomendowane odpowiedzi