Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki olej silnikowy do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdzieś mi sie coś obiło o uszy że jest też różnica w filtach jest mały i duży, przy dużym właśnie słychać klekotanie nim się napełnia szklanki a przy małym klekotania nie ma. To fakt czy jakaś ściema?

Powiem Ci że może coś w tym być bo wcześniej na dużym knehcie czasami łańcuch się odzywał a na małym ori audi była cisza przez pół roku. Teraz znowu trafił mi się duży kneht więc zobaczymy :wink:

Dla ciekawości powiem wam że ori filter mi się chyba sam popuszczał bo co jakiś czas mi kropla pod filtrem wisiała a po włożeniu łapy dokręcał się 1/4 obrotu a przy wymianie oleju odkręciłem go bez użycia klucza :decayed: no chyba że uszczelka w nim tak siadała.

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Wyświetleń 796 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jak załozysz nowy filtr, nagrzejesz i ostudzisz silnik

to zawsze trzeba go dokrecic

Opublikowano
jak załozysz nowy filtr, nagrzejesz i ostudzisz silnik

to zawsze trzeba go dokrecic

3 razy lub więcej a po pół roku dalej wisi kropla i odkręca się jedna ręką bez klucza? :whistling:

Opublikowano

w takim razie wymien podstawe filtra na nową

Opublikowano
w takim razie wymien podstawe filtra na nową

Ale z nią jest wszystko ok. Nie zaśmiecajmy wątka pierdołami :wink:

Opublikowano

to dlaczego cieknie ?

Opublikowano
Gdzieś mi sie coś obiło o uszy że jest też różnica w filtach jest mały i duży, przy dużym właśnie słychać klekotanie nim się napełnia szklanki a przy małym klekotania nie ma. To fakt czy jakaś ściema?

Powiem Ci że może coś w tym być bo wcześniej na dużym knehcie czasami łańcuch się odzywał a na małym ori audi była cisza przez pół roku. Teraz znowu trafił mi się duży kneht więc zobaczymy :wink:

Dla ciekawości powiem wam że ori filter mi się chyba sam popuszczał bo co jakiś czas mi kropla pod filtrem wisiała a po włożeniu łapy dokręcał się 1/4 obrotu a przy wymianie oleju odkręciłem go bez użycia klucza :decayed: no chyba że uszczelka w nim tak siadała.

Ja chyba tez potwierdze ta teorie. Jak kupilem auto to mialem maly filtr oleju i praktycznie nie slychac bylo napinacza. Po mojej wymianie na knechta duzego niekiedy odzywa sie. Teraz zaloze ori maly bo za 1000 wychodzi mi wymiana oleju i zobacze. GRZESIU mozesz podac mi na pw numer ori filtra???

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
to dlaczego cieknie ?

Było coś ni halo z filtrem bo na nowym i na poprzednich jest ok. :-)

---------- Post dopisany at 00:36 ---------- Poprzedni post napisany at 00:34 ----------

Ja chyba tez potwierdze ta teorie. Jak kupilem auto to mialem maly filtr oleju i praktycznie nie slychac bylo napinacza. Po mojej wymianie na knechta duzego niekiedy odzywa sie. Teraz zaloze ori maly bo za 1000 wychodzi mi wymiana oleju i zobacze. GRZESIU mozesz podac mi na pw numer ori filtra???

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Nr nie mam teraz ale filtr był kupiony w sklepie z częściami do skody i miał znaczki vw ccco

Opublikowano

To podajcie tutaj numer tego małego filtra do 1.8 adr B5 :)

Opublikowano

op526/1

Opublikowano

Ja miałęm taki: 06A 115 561 B

i widzę że do ADRa też pasuje: Oil Filter 06A 115 561 B AUDI / SEAT / SKODA / VOLKSWAGEN

Ten 06A 115 561 B widać po zdjęciu raczej do małych nie należy ;D Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie płukanek. Millers Oils Engine Flush został wyprodukowany na bazie oleju z dużą zawartością detergetnów, co powoduje, że jest bezpieczny dla elementów gumowych (takich jak np. uszczelki). Jak wygląda sprawa z płukanką Motula Engine Clean? Jest na takiej samej bazie, czy na rozpuszczalnikach? :)

Opublikowano

Plukanka Motula jest na bazie rozpuszczalników ale rowniez jest bezpieczna dla uszczelek, spelnia wszelkie normy a do tego lepiej plucze.

Wysłane z prodiża

Opublikowano

Ja miałęm taki: 06A 115 561 B

i widzę że do ADRa też pasuje: Oil Filter 06A 115 561 B AUDI / SEAT / SKODA / VOLKSWAGEN

Ten 06A 115 561 B widać po zdjęciu raczej do małych nie należy ;D Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie płukanek. Millers Oils Engine Flush został wyprodukowany na bazie oleju z dużą zawartością detergetnów, co powoduje, że jest bezpieczny dla elementów gumowych (takich jak np. uszczelki). Jak wygląda sprawa z płukanką Motula Engine Clean? Jest na takiej samej bazie, czy na rozpuszczalnikach? :)

No to specjalnie dla Ciebie takie zdjęcie z mojego złomowiska:

6bb3b7b49e2b0414med.jpg

:decayed:

Opublikowano

Dzięki Panowie, teraz już wszystko wiadomo :D

Opublikowano

Dzisiaj w serwisie kupilem maly po tym numerze co podal Grzesiu. Ale kolega sprawdzil mi po vinie i wyszlo ze oba pasuja do mojego silnika. Wiec jesli chce maly to moze byc maly.

Wysłane z mojego GT-I9070

Opublikowano

Jaki olej do 2.0tfsi BPJ?:hi:

Opublikowano

0w-30

Opublikowano

Jakaś specyfikacja?

Opublikowano

502.00 i zmiana co 15 tys

Wysłane z prodiża