lero21 Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 (edytowane) witam Mam pewien problem z elektronikom i nie mam pojęcia gdzie zacząć szukać usterki Pewnego dnia zauważyłem nie działającą tylną wycieraczkę jak tego było by mało padło też grzanie tylnej szyby zawsze wszystko działało nie mam pojęcia co się stało Edytowane 22 Lipca 2017 przez lero21
xsebo1 Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 Stawiam na połamane przewody elektryczne Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
wisiel Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 Wycieraczka to standard. Przerabiałem ten problem chyba w każdej wersji audi z dotychczas posiadanych. Akurat b7 mają prostą konstrukcję. Najprawdopodobniej jest to usterka mechaniczna. Oring na wałku mechanizmu puszcza płyn do środka i wszystko rdzewieje zacinając się. Zdejmujesz tapicerkę klapy, odkręcasz wycieraczkę i trzy śruby z mechanizmu silnika. Rozkręcasz mechanizm przekładni, demontujesz oś i tryby. Części metalowe czyścisz, resztę smarujesz smarem i składasz. najlepiej jest wymienić oring uszczelniający bo za rok problem powróci. Niestety nie mogę znaleźć opakowania od oringu bo bym Ci podał rozmiar. Powinno wszystko hulać jak nowe.
piwoszek28 Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Tak dokładnie jak kolega opisuje . Źle skonstruowane są te silniczki od wycieraczek . Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
kolokk Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Gdyby ktoś coś wiedział na temat tego oringu to poproszę o info. Wczoraj właśnie rozbierałem silniczek i zostało tylko wymienić ten oring bo podcieka na łączeniu
xsebo1 Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Ogrzewanie tylnej szyby nie działa przez wadliwy silniczek? Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
lero21 Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Opublikowano 23 Lipca 2017 16 godzin temu, wisiel napisał: Wycieraczka to standard. Przerabiałem ten problem chyba w każdej wersji audi z dotychczas posiadanych. Akurat b7 mają prostą konstrukcję. Najprawdopodobniej jest to usterka mechaniczna. Oring na wałku mechanizmu puszcza płyn do środka i wszystko rdzewieje zacinając się. Zdejmujesz tapicerkę klapy, odkręcasz wycieraczkę i trzy śruby z mechanizmu silnika. Rozkręcasz mechanizm przekładni, demontujesz oś i tryby. Części metalowe czyścisz, resztę smarujesz smarem i składasz. najlepiej jest wymienić oring uszczelniający bo za rok problem powróci. Niestety nie mogę znaleźć opakowania od oringu bo bym Ci podał rozmiar. Powinno wszystko hulać jak nowe. zastanawia mnie jeszcze jeden problem czemu nie działa grzanie tylnej szyby obie usterki wyszły w tym samym momencie czy nie działająca podgrzewanie tylna szyba morze być powodem usterki wycieraczki? zastanawiałem się czy nie ma od tych urządzeń bezpiecznika, jeśli jest to gdzie się znajduję?
lero21 Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Opublikowano 23 Lipca 2017 kolokk a u ciebie działa podgrzewanie tylnej szyby ?
misiek95 Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Złamane kable w przelotce gumowej do klapy. Przerabialem temat niedawnoWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kolokk Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Tak, ogrzewanie u mnie działa, ja rozbierałem tylko silnik wycieraczki. Też bym obstawiał kable w gumowym przelocie w przypadku dwóch usterek jednocześnie.
lero21 Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Opublikowano 23 Lipca 2017 Niedziałająca tylna wycieraczka to już wiem że to oring widoczny jest wyciek .Po uruchomieniu tylnego spryskiwacz jest widoczny wyciek poniżej trzpienia ramienia wycieraczki. Co do wiązki u mnie przewody są zamaskowane razem z zawiasami klapy. Pytanie mam takie stojąc od tyłu samochodu jest to prawy zawias czy lewy ?
misiek95 Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Prawy Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi