Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

C7 Resident

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, mam parę kompletów opon do odebrania z grupy Goodyear'a za dobre pieniądze. Im większa opona tym bardziej się opłaca o ile będzie dany model na magazynach. Jak coś to PW. Najlepiej Podkarpacie chyba, że ktoś zaliczkę wpłaci.

Opony przysługują mi w ramach programu pracowniczego, nie żaden handlarz.

Opublikowano
13 godzin temu, marcintuchola napisał:

Dla mnie wygrywa Q8 i na drugim miejscu A6 ale tylko Avant ?

sedan ładniejszy ;) a Q8 nawet fajnie się śmiga... ;)

Opublikowano

jest w stanie mi ktoś pomóc ustalić nr części? sprężyny s-line do A6 C7 sedan 2.0 tdi quattro

Opublikowano

Hej napisz do  mat1324  z a6klub mi dobierał i fajnie siadło. Komplet sprężyn 500 zł ;)

Opublikowano

ok, dzięki za info, ale gdyby czasem komuś udało się ustalić nr oem będę wdzięczny

Opublikowano
W dniu ‎2019‎-‎03‎-‎16 o 20:33, Ogi napisał:

Felgi faktycznie bieda, a URUS bardzo fajny zwłaszcza w jasnych kolorach, w ciemnych duzo detali znika.

Nie wiem jak na żywo, ale na zdjęciach faktycznie ładniej wygląda w jasnych kolorach.

W dniu ‎2019‎-‎03‎-‎17 o 00:21, black4 napisał:

Kwestia gustu - 24" to jednak trochę za dużo.

W dniu ‎2019‎-‎03‎-‎20 o 08:26, jedrekx napisał:

Q8 nawet fajnie się śmiga... ;)

Duża różnica w porównaniu do Q7 pierwszej generacji ?

Opublikowano

Przepaść. Nawet w porównaniu do obecnego Q7 (brat ma) jest znacznie wygodniejsze. Tylko za za mało schowków w środku no i do wielkości bagażnika trzeba się przyzwyczaić. 

Opublikowano
W dniu 26.03.2019 o 19:02, jedrekx napisał:

Przepaść. Nawet w porównaniu do obecnego Q7 (brat ma) jest znacznie wygodniejsze. Tylko za za mało schowków w środku no i do wielkości bagażnika trzeba się przyzwyczaić. 

Ten bagażnik jest jakiś dziwny, tzn. niby jest tam litraż ale strasznie płaski i długi ciężko tam jakoś rozsądnie większą ilość bagażu wrzucić a codzienne pierdoły/zakupy latają po wszystkich kątach i weź to później zbieraj. Z zewnątrz bardzo fajny, inny, bardzo wyróżnia się na ulicy. Środek dla mnie na minus ( już parę razy pisałem że zwyczajnie nie trawię tych ekranów dotykowych ), no i brak silników, ten 3.0 TDI słaby strasznie. 

Opublikowano
W dniu 28.03.2019 o 01:36, Ogi napisał:

ten 3.0 TDI słaby strasznie. 

Jechałeś Q8 z tym silnikiem ? Tobie pewnie w większości seryjnych samochodów brakuje mocy ?

Opublikowano

podstawowy 3.0 TDI to 231KM więc na takiego klocka to chyba bez szału

Opublikowano

Dobrze, że nie wstawili 2.0TDi R4 ?

Opublikowano
7 godzin temu, granatowy napisał:

Jechałeś Q8 z tym silnikiem ? Tobie pewnie w większości seryjnych samochodów brakuje mocy ?

Nie, wbrew pozorom aż tak wybredny nie jestem ;) . Po prostu jest straszna zwłoka w reakcji na gaz, turbo dziura albo coś nie do końca wyszło w połączeniu skrzyni z silnikiem ale responsywnosc silnika na pedału gazu jest słaba. Inna sprawa że ta sylwetka zasługuje na V8.

Opublikowano
10 godzin temu, marcin_o23 napisał:

podstawowy 3.0 TDI to 231KM więc na takiego klocka to chyba bez szału

W PL nie ma tego 45TDI w Q8. 

Do sprawnego poruszania się te 286 koni wystarczy. Wiadomo, że to nie sportowe auto, ale na autostradzie daje radę i wyprzedzić też idzie bez problemu. Jest porównywalnie do mojego seryjnego c7

Opublikowano

taki mi wyszedł w konfiguratorze, ten 45TDI, ogólnie ten 50TDI ma 6,8 do setki wg audi więc nawet powinno się toczyć

Opublikowano

To może dołożyli, jeszcze miesiąc temu nie było :) za to w Q7 owszem

Opublikowano

Mistrze szybkie pytanie czy w lifcie zderzak S-line w avancie różni się tylko dyfuzorem czy skorupa tez jest inna ?

Opublikowano
  • Autor

Skorupa tez jest inna ..... 

Opublikowano

A byłem pewny, że w polifcie wymienia się tylko dyfuzor bo jakoś nie widzę żeby skorupy były tez inne...ale dzięki za pomoc 

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, sysek27 napisał:

A byłem pewny, że w polifcie wymienia się tylko dyfuzor bo jakoś nie widzę żeby skorupy były tez inne...ale dzięki za pomoc 

Kurcze przecież skorupy są zupełnie inne ;)  

a6-4g-2011-2014-avant przedlift.jpg

audi a6 c7 polift.jpg

Opublikowano

To wiem, że jest różnica przed lift vs. lift ja mam teraz lifta ale ze zwykłym zderzakiem i chce zmienić na S-line dlatego pytałem czy tylko dyfuzor wystarczy zmienić....