chesterman Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Cześć, Jestem po wymianie rorządu w ASO i zauważyłem, że przy zapiętym biegu podczas pracy silnika między 2k a 3k obrotów, słyszalne jest dość wyraźne buczenie dobiegające jakby z silnika. Ogólnie mam wrażenie, że samochód jest teraz dużo głośniejszy. Nie jest to już to ciche 2.0TFSI. Czy spotkaliście się z podobnym problemem? Jaka może być tego przyczyna?
adamtower Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Może jakaś nieszczelność w wydechu?
chesterman Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Wczoraj byłem na geometrii pojazdu to i przy okazji poszukałem dziur jak auto bylo podniesione. Diagnosta też patrzył, ale nie doszukał się okopconych miejsc. A jak objawia się uszkodzony tłumik środkowy? może wydawać takie buczenie czy raczej to byłoby słychać na końcu wydechu?
chesterman Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Wczoraj ponownie odwiedziłem ASO w tej sprawie. Przejechałem się z mechanikiem, podłączył komputer, posłuchał i generalnie ten typ tak ma, że po wymianie rozrządu może się zmienić akustyka, kultura pracy silnika. Czasy wałków rozrządu są książkowe, więc pozostaje się przyzwyczaić. Zamykam temat.
Rekomendowane odpowiedzi