Leejon Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Witam serdecznie wszystkich fanów AUDI! Kilka słów o historii kupna Mój egzemplarz kupiłem w styczniu 2016 roku w komisie samochodowym. Szukałem czegoś bardziej niezawodnego niż mój poprzedni samochód i stąd wybór padł na pancerny 1.9 TDI 110km AFN. Można powiedzieć, że jak do tej pory samochód mnie nie zawiódł. Dotąd wymieniałem tylko części, które się wyeksploatowały, a nie zepsuły. Audi używam głównie dojeżdżając nim do pracy (około 60 km dziennie). Ostatnimi czasy sprawdzałem wszystkie za i przeciw aby zmienić auto na coś młodszego ale doszedłem do wniosku, że zostaję przy znanym. Więcej o samochodzie Model: Audi A4 B5 AVANT Przedlift z 1997 roku Silnik: 1.9 TDI 110km AFN Kolor nadwozia: Q5Q5 Wyposarzenie: 4 x el szyby, el składane lusterka, 4 poduszki powietrzne, klimatronic, ABS, centralny zamek, autoalarm, podgrzewane lusterka, Rozkodowany VIN Spoiler Status: Maker AUDI Name Audi A4 Av. 1,9 TDI (TDI) Production Date 03.07.1997 Region Europe Body color Q5Q5 Engine # 263384 Country Italy (X4C) Code DHF Engine AFN Range 1995 - ... Type A4 Release Date 1997 Interior color QL Description Installation differentiation for build status of vehicle class B5 (AUDI) unit components B5 Audi Gearshift lever Without determination of weight categoryfor front axle Without alternative drive module Special plates/stickers/ safety certificates for Italy . //. Labels/plates in Spanish and Italian / ./. Front and rear floor mats Information kit in Italian Without determination of weight categoryfor rear axle Anti-lock brake system (ABS) (ABS) Sports suspension/shock absorption /, Antifreeze up to -25 degree celsius tolerance up to -30 degree C - . . -25 . , -30 . Without trailer hitch - Without activated charcoal canister Special identification plate for EC for M1 passenger vehicle 1 Alloy spare wheel with original equipment tires , Disc brakes, front Wheel bolts with anti-theft protection (unlockable) - () Without additional front underbody guard Without first aid kit and warning triangle , Installation parts for four-cylinder engine 4-. Transmission shaft for tripod joints Front wheel drive Without transmission shafts f. rear axle Initial standard fuel filling Delivery equipment (transit coating) with thin seat cover ( ), Additional exterior noise suppression Without insert for the filling up of fuel EN 14214 Reinforced bumpers Leather trimmed sports steering wheel . Without additional tires Type sign at rear and Quattro nameplates respectively quattro Without additional child seat anchor Lap belt with retractor for the center rear seat Without partition Without roof insert (standard roof) ( ) Manual height adjustment for front seats . . . Rear seat bench unsplit, backrest split folding . . Black roof rails Load-through provision with ski bag Without roll-up sun screen Without seat heater Central locking system Windshield in heat-insulating glass with sunshield . , . Cup holder Power windows with comfort operation Vanity mirror left Vanity mirror right Air bag for driver and front seat passenger Without cassette and CD storage unit /- Side air bag front Black moldings . Without special body measures Without carrier frequency Without sill top with door cover Without surface protection, with additional transit coating . Decorative inserts, burr-walnut . , . Right exterior mirror: convex , Left exterior mirror: aspherical : Without center armrest front Body-colored exterior mirror housings Without tie down straps/net/pocket // ' Without mud flaps Leather gearshift knob/handle Leather gearshift boot Without additional seals outside Rear trim panel (ECE) . () Front license plate carrier Exterior mirrors: electrically foldable and electrically adjustable/heated . Without CD changer/CD player CD-/ CD Electronic vehicle immobilization device Emission standard LEV 3/Tier 3 160 0 Plastic scuff plates in door apertures Manually adjustable lumbar support in front seats . , , . Without navigation device Radio Halogen headlight for driving on the right , Speedometer sensor without seal (electronic speedometer sensor) ( ) Alternator 120 A 120 Without special headlight activation . W/o catalytic converter warning light Parking light indicator light Headlight-range adjustment Center high-mounted stop light -, 4 speakers (passive) 4 Two reading lights front, two rear 2 , 2 Without cruise control system (CCS) - (GRA) Rear fog light for driving on the right , Without headlight washer system Hot country Climatronic with impact pressure control free of cfc Climatronic , Without seat belt reminder Without multi-function display/ on-board computer / Heated washer nozzles, front W/o car phone preparation/installation / Heated door lock cylinder left, with micro switch Without outdoor temperature gage Standard equipment Component parts set without country-specific design requirement . Type approval EC Operating permit, alteration , Alloy wheels 5.5J x 15 5 1/2J x 15 No special edition Vehicle with optional features . / Control of standard production 5-speed manual transmission 5- Tires 205/55 R16 91W 205/55 R16 91W Battery 380 A (80 Ah) 380A (80 A*) Station Wagon Variant/Avant Variant/Avant Left-hand drive vehicle / 4-cyl. turbo diesel eng. 1.9 L/81 kW TDIwith MVEG 2 base engine is T1R 4- 1,9 /81 TDI MVEG2, . .: T1R Fabric seat covering Sports front seats . . 4-cylinder diesel engine 1.9 L unit 028.R 4- 1,9 . 028.R Instrument insert with km/h speedometer,clock, tachometer and trip odometer '/', , Co już zrobiłem: wymiana rozrządu wymiana tylnych amortyzatorów wymiana klocków hamulcowych wymiana termostatu czyszczenie chłodnicy nagrzewnicy wymiana wzmacniacza radiowego naprawione ogrzewanie tylnej szyby czyszczenie wiatraka dmuchawy mechaniczna polerka lakieru wymiana końcówek drążka kierowniczego wymiana tylnych wahaczy wymiana łożysk kół przednich wymiana filtra paliwa wymiana przewodów dolotu powietrza Plany Moim głównym planem zanim zabiorę się za cokolwiek innego jest utrzymywanie stanu technicznego na obecnym poziomie czyli pierwszeństwo napraw i wymian części eksploatacyjnych przed jakimikolwiek modami. Szczegółowo: · - naprawa prawego błotnika · - dorobienie kompletu kluczyków, · - naprawa lewego lusterka, pęknięte szkło · - wymiana uszczelki nad przednia szybą, · - wymiana ramion wycieraczek lub regeneracja obecnych, · - naprawa podsufitki · - wygłuszanie drzwi, podłogi, bagażnika, przedniej grodzi, · - zmiana systemu audio · - nowe felgi i opony letnie · - obszycie kierownicy · - oklejenie listewek ozdobnych · - zmiana tunelu z przedlifta na II lift z cupholderem (bo lubię pić kawę J) · - zmiana obicia obecnych siedzeń · - wymiana reflektorów na soczewkowe · - malowanie grilla na czarny mat · - program do silnika, wywalenie egr, ładny tłumik końcowy, · - zmiana licznika na fis, · - rolowanie nadkoli · - gwintowane zawieszenie Ogólnie wszystkie mody z głową ponieważ autko ma służyć do komfortowego użytku codziennego jak do tej pory. Pomysłów mam dużo i niestety jak większość ludzi nie mam worka z pieniędzmi więc co tylko dam radę będę robił sam. Jeżeli chodzi o mechanikę to prostsze rzeczy jestem w stanie zrobić jednak za jakieś bardziej skomplikowane po prostu się nie biorę bo nie mam marginesu błędu. Jeżeli coś zepsuję to nie dojadę do pracy, a jak nie dojadę do pracy to Game Over Galeria Pozdrawiam i do zobaczenia w trasie o/ *Auto przedstawione, ale user się nie przywitał w odpowiednim dziale. ->Nowicjusz
Marek24 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Kubek możesz wyrezać do tego schowka jest gdzieś temat na forum, a jeśli chcesz robić ramiona wycieraczek to kup z paska fl i masz problem z głowy
Leejon Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Rzeczywiście będzie prościej dołożyć sam kubek niż wymieniać cały tunel. Pomysł z wycieraczkami również mi się podoba. Dzięki
rafalMAlin Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Ładnie to wygląda patrząc na zdjęcia wiem dlaczego chce wymienić dekory na drewnopodobne, od razu wnętrze inaczej wygląda powodzenia w dopieszczaniu;D
Brzeziak Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Strasznie zadbany przed lift, rzadko się takie widuje.
Rekomendowane odpowiedzi