Mieczu009 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam forumowiczów Zaczynajac od poczatku. Problem wystepuje na rozgrzanym silniku brak mozliwosci ponownego odpalenia silnika po rozgrzaniu,gdy ostygnie odpala normalnie,pierwszy raz wystąpiła usterka gdy chcialem ponownie gdzies jechac,pierwsze podejrzenia padly na czujnik walka,zostal wymieniony Nie pomoglo Nastepnie zostalo glebsze wnikanie o przyczne podczas awari A wienc podczas awari brak błędów na kompie lub jak ktos woli sterowniku silnika.Iskra występuje na wszystkich 4 przewodach,pompa paliwa podaje cisnienie od 3 do nawet prawie 4 atm Później zostal wymieniony czujnik polozenia walka rozrządu Nie pomoglo Padlo podejrzenie na sterownik silnika (komputer) gdyz podczas awari szly okolo 3 impulsow na wtryski i pozniej nic Dodam ze sterownik mam Siemens ktorego dostępność jest znikoma i kosztowna Ku zdziwieniu Nie pomoglo ? Ostatniom rzeczą jak naszla mojego mechanika czy elektromechanika to sprawdzenie katalizatora w postaci sciagniecia podczas awari pierwszej sondy na katalizatorz (mozliwe ze zapchana) Dodam ze nie pomoglo Krolewna oddam za zlokalizowanie przyczyny!!! Czekam na sugestie Dodam audi a4 b6 1.6 silnik alz Edytowane 26 Sierpnia 2017 przez Mieczu009
Mieczu009 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Pomoze mi ktos czy,czy sie nie znacie!!!
soul87 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Raczej się nie znamy ale sprawdziłbym czujnik temperatury silnika....
Tricky Opublikowano 13 Grudnia 2019 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Miałem ten problem i również diagnozowali mi wszystko co tylko było można... U mnie winna okazała się cewka(Dostawała się woda) po wymianie problem ustał.
wieszt Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 Mieczu009 opanowałeś temat,ciekawi mnie co tam się działo.
Rekomendowane odpowiedzi