Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Przeładowuje turbina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam b6 po programie (przed programem tez był ten problem). Auto przeładowuje pod obciążeniem powinno teraz ładować 1.5 a ładuje 1.8 bar. Wymienione turbo, n75, wszystkie węże podciśnienia i dalej to samo. Ktoś jakieś pomysły? :facepalm: w programie egr, przepływka off. Skoro egr jeszcze nie zaślepiłem może on się jakoś do tego przyczynić?

Opublikowano

Logi masz jak zrobić ? ? ? 

EGR jakby puszczał, to auto byłoby mułowate, a u Ciebie raczej w drugą stronę :P

Turbo używka czy jakieś po regeneracji ? Może kwestia ustawienia śruby zderzakowej lub cięgna gruszki ? ? ?

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano
  • Autor

Hej logów nie mam jak zrobić. Turbo używka z takiego samego modelu, jak ją kupiłem to nic nie wskazywało na to jakby ktoś w niej grzebał. A jak sprawa wygląda z map sensorem? Może on się do tego przyczynić?

Opublikowano

Po logach łatwiej było by dojść, a tak to wsadzasz kasę na podmianę części i sam widzisz, że bez efektów... 

Opublikowano
  • Autor

Znajdę logi ze strojenia i podeślę

Opublikowano

A N75 założyłeś nówkę ori czy używkę lub zamiennik ? :naughty:

Opublikowano

pewnie geometria się przycina i tyle po co szukać głupio zrób logi i będzie widać :D

Opublikowano

Pisze, że podmienił turbo i to samo... Więc może problem jest z wysterowaniem, a nie samą turbiną... ale logi pokażą co go boli...

Wysłane z Xiaomi Mi 4 LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

zrób logi to się zobaczy :D

Edytowane przez MarekMiskiewicz

Opublikowano
  • Autor

Tak ori n75. Znajdę logi i podeślę

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Co może być przyczyną tego przeładowania, dodam ,że z autem niema żadnych problemów

http://vaglogi.pl/log-011_L11ctqJ.html

Edytowane przez burton

Opublikowano

Przeładowanie. N75 zbija ciśnienie, wysterowaniem na maxa, ale bez rezultatu...

Lepiej jakby był log 003+011, wtedy widać zależność MAP od MAF

Opublikowano

Turbina była czyszczona.

Edytowane przez burton

Opublikowano

Dzięki. Dodam jeszcze ,że to przeładowanie jest największe jadąc na 5 biegu (AWX) . Na 4  dochodzi max 2550 a robiąc pomiar na 3 jest w normie.

Zrobiłem  test , Który wyeliminował N 75. Przy 3 tyś obr. podałem poprzez trójnik powietrze z atmosfery na gruchę od turbo i zero reakcji.

Pozostaje turbo i grucha

http://vaglogi.pl/log-003_011_013_Jmkyh.html

................................................................................................

Koledzy, jeśli log na 3 biegu wygląda tak  http://vaglogi.pl/log-011_8st24nr.html  a na 5-tce tak http://vaglogi.pl/log-011_L11ctqJ.html to można wykluczyć zacinającą się sztangę w gruszce? 

................................................................................................

Problem rozwiązany, przyczyną były łopatki w turbinie ,które zapiekały się w wyniku wysokiej temperatury. Jak pisałem wcześniej turbinka była wyczyszczona i geometria chodziła bez najmniejszych oporów. W grupie 11 BS sztanga też chodziła prawidłowo a mimo to turbo za dużo dmuchało. 

Edytowane przez burton