Marcin1985KRK Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 Witam Panowie ! Audi a4 1.9 tdi 130 km multitronic. Po krótce opisze problem. Wczoraj w piatek na desce zaświeciła mi się kontrolka (o) -wiadomo stan klocków itd. dodatkowo też zaświeca mi sie sporadycznie kontrolka od esp,która gaśnie po wyłaczeniu i ponownym właczeniu silnika.Pojechałem do mechanika do którego jeżdzę od lat i co się okazało przednie klocki do wymiany,z prawej strony tłoczek wymieniony,z tyłu wyymienione tarcze i również klocki. Po zrobieniu komunikat zgasł. więc było wszystko super. Dodatkowo podpieli autko pod komputer i wyskoczył bład świateł stopu,co też objawia sie komiunikatem esp -dodam że swiatła stop świeciły normalnie więc wykasowali bład ale powiedzili ze i tak czujnik musze wymienić bo będzie szwankował i druga sprawa ze ma tez wpływ na moc jesli chodzi o automaty. Wracając do domu przez te pare klimetrow było wszystko ok. Dziś rano pojechalem oddac autko na czyszczenie tapicerki i okresowo co jakiś czas wyskakiwał mi CZERWONY WYKRZYKNIK na desce i gasł po 3 sekundach i tak klilka razy.Również zapalił mi esp. I teraz pytanie Panowie ? nie zdązyłem juz zobaczyc jak poziom płynu hamulcowego i czy może mieć to wpływ na ten czerwony wykrzyknik i czy nawalający ten czujnik od esp też moze miec wpływ na wykrzyknik ?
Raamboo Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) Bremse Taki? Dolej płynu trochę. Mi tak robiło na zakrętach Edytowane 7 Października 2017 przez Raamboo
Raamboo Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) No to ja tak miałem dolałem płynu dosłownie "kapke" i spokój. Pozdro Edit: Dodam, że mam manuala ale myślę, że to bez różnicy Edytowane 7 Października 2017 przez Raamboo
Marcin1985KRK Opublikowano 7 Października 2017 Autor Opublikowano 7 Października 2017 ok bardzo Ci dziękuje a powiedz mi dolać dot 4 -firma obojetna ?
Raamboo Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 Szczerze Ci powiem, że nie wiem. Ja dolałem co miałem pod ręką, bo wlewałem dosłownie pół kieliszka.
Marcin1985KRK Opublikowano 7 Października 2017 Autor Opublikowano 7 Października 2017 ok wycztałem ze dot 4 to taki doleje jak auto odbiore. dzieki.
Marcin1985KRK Opublikowano 7 Października 2017 Autor Opublikowano 7 Października 2017 czy ktoś jeszcze z kolegów mógłby sie wypowiedzieć w tej kwesti ?
Rekomendowane odpowiedzi