Przemek.1997 Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Witam, mam Audi A4 B5 po lifcie z 2000r z 1/2 FIS. Moje pytanie dotyczy maski, a dokładniej czujnika jej otwarcia. Na tym pół FISie pokazuje mi otwarcie drzwi i tylnej klapy bagażnika. Czy powinno też pokazywać otwarcie maski? Dodam że przy masce z przodu jest ten czujnik, tylko ma dwa odcięte kable. Zrobiłem zdjęcia żeby to pokazać. Zauważyłem też że tam gdzie jest przykręcony zbiorniczek od płynu do spryskiwaczy i do wspomagania też jest ucięty kabel. Kolor tego kabla przy zbiorniczkach odpowiada jednemu z kabli przy czujniku (zostały końcówki więc widać) czyli to masa. Natomiast gdzie powinien iść ten drugi kabel? Przy zamku maski też jest jakiś czujnik i ma normalną wtyczkę która jest podpięta. Czytałem coś na internecie że te czujniki mogą mieć związek z alarmem ale auto kupiłem nie dawno i nie było alarmu. Dodam tylko że obok pokrętła regulacji świateł mam taką czerwoną kontrolkę/diodkę, nie wiem od czego, nie widziałem żeby świeciła, może to od tego alarmu? Proszę o pomoc
marcin_franz Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 W a4 b5 nie pokazuje otwartej maski na fisie. To co masz u siebie to prawdopodobnie pozostałości po jakimś nieoryginalnym alarmie. Ori czujnik jest w zamku maski i służy on tylko do kasowania komunikatu o niskim poziomie poziomie oleju [emoji6]
Przemek.1997 Opublikowano 12 Października 2017 Autor Opublikowano 12 Października 2017 Aha okej dobrze wiedzieć, czyli moge to odkręcić, dzięki za pomoc ;-)
Banan Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 I przy fabrycznym alarmie jeszcze jest używany
Przemek.1997 Opublikowano 12 Października 2017 Autor Opublikowano 12 Października 2017 Ale ten w zamku czy ten taki jak przy drzwiach z tymi odciętymi kablami?
Przemek.1997 Opublikowano 12 Października 2017 Autor Opublikowano 12 Października 2017 Zastanawia mnie tylko jaki był powód że ktoś odciął te kable?
Banan Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 Zdejmowali przód do rozrządu i poszło , albo wymieniany pas przedni
Przemek.1997 Opublikowano 13 Października 2017 Autor Opublikowano 13 Października 2017 Ok,czyli ten czujnik nie jest oryginalny? Oryginalny to ten w zamku?
Banan Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 Ten w zamku klapy to ori z tą dużą wtyczką
Przemek.1997 Opublikowano 13 Października 2017 Autor Opublikowano 13 Października 2017 Ok to ten drugi wymontuje bo i tak alarmu nie ma i odcięte kable
Rekomendowane odpowiedzi