graal15 Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) Cześć wszystkim! Jako nowy posiadacz a4 za razem amator pochwalę się co udało mi się dorwać i jakie mam plany na przyszłość liczę, że jako "starzy wyjadacze" wiecie to i owo, więc będzie mi miło korzystać z waszej pomocy. B7 1.8T BFB manual Przebieg: 120kkm Pełen pakiet S-line razem z zawieszeniem, RNS-E, czujniki parkowania, zmierzchu, deszczu, bixy, kolorowy fis, felgi alu 17``, fotele pół skóra, dwustrefowa klima, wsteczne fotochrom. Niestety już nie moja. W planach mam: *Zmiana grilla rs *Obramowanie grilla z chrom na czarny - jest *Lampy przyciemnić od środka "black tube" - jest *Przyciemnić tylne szyby - jest *kierownica przycięty dół *Zmiana dyfuzora na taki z kratką jak w s4 *Dokładka cupry *czarny dach *felgi rotor 18``/od s5 w sumie się zobaczy Podniesienie mocy o ile ogarnę awd czyli standard: *Sztywny tip *Turbina k04/k03s/hybryda *FMIC *dp i przelot baq garage *wysoko wydajne wtryski 420cc+ *wydajniejsze hamulce *wydajniejsza pompa paliwa *kute korby *soft Na razie tyle zobaczę z czasem co wyjdzie. Oryginalne zaciski wypiaskowane i pomalowane. Edytowane 3 Kwietnia 2020 przez graal15
pksmlody Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) Auto super. Kolorek mega mi się widzi, zazdroszczę! Silnik <3 I przebieg jeśli autentyczny to kozak Środek wygląda na tą chwilę 100% jak u mnie! Plany na +!!! Działaj i będę obserwował efekty! Edytowane 14 Października 2017 przez pksmlody
qruku Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 Cześć, extra a4, jakby miała quattro to już w ogóle byłaby bajka miłego modzenia aczkolwiek taki dyfuzor z kratką jest od rs4 nie od s4. Jak już chcesz wrzucić wg mnie lepiej ten od s4 Pozdr
graal15 Opublikowano 14 Października 2017 Autor Opublikowano 14 Października 2017 Dzieki! Przebiegu jestem pewny dzieki vin widać jak mało było przejechane w niemczech + mam tuvy Poza malowanym nadkolem wszystko ori w super stanie. Quattro było by fajne ale nie można mieć wszystkiego . Jak tylko kasy trochę wpadnie to biorę się do roboty.
Animal Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Bardzo ładny sedan i całkiem dobrze wyposażony. Będę śledził bo plany też całkiem fajne
graal15 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) Ciągłe przekładanie "na potem" jednak nie było dobrym pomysłem dawno mnie tutaj nie było. Plany były ambitne, ale ustabilizowanie życia ważniejsze. W każdym razie zaraz po kupnie wleciała wymiana oleju, filtrów, nabita klima.. standard pakiet + czyszczenie smoka Spoiler Spoiler Dalej przyciemnienie szyb i lampy full black: Spoiler Spoiler Zima się zbliżała więc sobie odnowiłem stalówki Spoiler Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez graal15
Adam87 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 2 lata to spora przerwa? Ogólnie autko fajne?
graal15 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Jeszcze dociski wypiaskowane i pomalowane na czerwono ? Zdjęcia dorzucę innym razem. Aaaa i za tydzień polerka
graal15 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 1 minutę temu, Adam87 napisał: 2 lata to spora przerwa? Ogólnie autko fajne? Tylko zalewałem i jeździłem ?
Adam87 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Czyli tak jak każdy wymaga od autka... lać i jechać? Jakieś feleczki też masz w planach?? 1
graal15 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Aluski takie same jak przy kupnie tylko pomalowane na tytan mat. Ogólnie jeszcze mam dokładkę cupry w domu, chciałem chrom okleić na czarno i dyfuzor zmienić na a la rs + chip, ale stwierdziłem, że wolę oszczędzić i kupić nowe auto
Adam87 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Czyli B7 na sell.. szkoda... To jakie auto w planach???
graal15 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) Zdecydowanie S4 b8.5. Jeszcze jak by się udało dorwać białą ? Wierzę, że moja obecna perełka trafi w dobre ręce ? edit. jednak jeszcze zostanę przy b7 o ile quattro wejdzie Edytowane 25 Września 2019 przez graal15
graal15 Opublikowano 23 Września 2019 Autor Opublikowano 23 Września 2019 "Zaryzykowałem" i postanowiłem sprawdzić plasti lak. A oto efekty: Chromy pomalowane na czarny mat. Z tyłu mi się spodobał znaczek z wypełnieniem więc tak sobie zostawiłem ? Za tydzień będę robił dach na czarno, a jak dobrze pójdzie to całą resztę karoserii na białą perłę. 1
Rob@k Opublikowano 23 Września 2019 Opublikowano 23 Września 2019 Odważnie z malowaniem całości. Powodzenia.
Adam87 Opublikowano 23 Września 2019 Opublikowano 23 Września 2019 Wręcz bardzo odważnie. Jaki koszt całości???
graal15 Opublikowano 24 Września 2019 Autor Opublikowano 24 Września 2019 (edytowane) Na chromy 50zł sama guma. Edit. Żeby to miało ręce i nogi wypada użyć więcej plasti dipu. Efekty metalizer/ glossifiler to dodatkowe warstwy. Im więcej tym łatwiej później ściągnąć. Całe auto może wyjść ~1000zł+ dla bardzo dobrego efektu i zrywania gumy w jednym kawałku. Można użyć mniej (wyjdzie te 600-700zł) i efekt też będzie dobry tylko będzie się zrywało jak tandetną jednorazówkę- też zejdzie i na upartego też w jednym kawałku tylko trzeba wolniej z wyczuciem. Póki nie załatwię sprężarki nie będę się brał za całość, bo bez niej potrzebowałbym z 40-50 puszek, więc było by to trochę uporczywe Edytowane 27 Września 2019 przez graal15 doprecyzowanie ceny 2
papadziordzio Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 To się szykuje robota cych fuch Panie Majster no ale powodzenia! 2
Adam87 Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 To jeszcze trzeba majstra oberzeć jak maluje, żeby było wiadomo co i jak
graal15 Opublikowano 26 Września 2019 Autor Opublikowano 26 Września 2019 Pany będzie bardzo dobra robota tylko puszkami jak dłubaj stajl
Rekomendowane odpowiedzi