barteqA4 Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 witam koledzy mam problem prawdopodobnie z pompką centralnego zamka po otworzeniu drzwi słychać jak pompuje ale dosyć długo i nie zawsze otwiera mi klapy od bagażnika prawdopodobnie siada;-? chce kupić używana oryginalną i mam pytanie czy numer na pompce musi być taki sam jak oryginalny u mnie jest I004 060700 "C" czyli muszę szukać pompki z tym numerem czy może być inny np.B,E..?
marcin_franz Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 Na górze pompki masz taką jakby klapkę 1cm x 2cm. Pod nią są styki. Otwórz tą klapkę i zobacz jak styki pracują przy otwieraniu/zamykaniu. Jeden nie będzie dochodził do drugiego. Podejmij ten styk który się nie porusza i będzie ok [emoji6]
mszark Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 Albo masz gdzieś nieszczelność i ucieka powietrze.
musiek Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 Zajrzałeś w ogóle do pompki? Może wystarczy przeczyścić kostki
jacek70 Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 Czyszczenie i konserwacja pompki powinna pomóc.
pdk Posted October 18, 2017 Posted October 18, 2017 Z podginaniem stykow bylbym ostrozny, robilem to u siebie, trzeba uwazac bo gdy styki beda za blisko pompka bedzie pracowac za krotko zeby zamknac/otworzyc wszystkie zamki. Generalnie u mnie niewiele pomoglo.
barteqA4 Posted October 19, 2017 Author Posted October 19, 2017 zostawiłem koledze i wypatrzył zimne luty na płytce powiedział że mi to ogarnie zobaczymy czy pomoże jeszcze zajrze w ta klapkę gdzie są te blaszki
Recommended Posts