alienv8 Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Cześć , ostatnio pojawił mi się następujący problem . Jak silnik rozgrzeje się do 90 stopni to jadąc np. po autostradzie stałą prędkością 150km/h zaświeca mi się kontrolka od trakcji i chwilami audi nie reaguje na naciśnięcie padłu gazu i czuć spadek mocy . Wciskam jeszcze raz i jest ok . Po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu kontrolka gaśnie . Dzieje się tak w czasie jazdy w trasie nie po mieście . Dodam że po prawej stronie silnika stojąc przodem , widzę wiszące przewody podciśnieniowe nigdzie nie podłączone . Może to jest przyczyna ?
slawinio Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Moze..... bledy jakies wywala?
GOLI Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) ...a podczas świecenia się kontrolki zmienia się dźwięk silnika? Najpierw sprawdź błędy i módl sie, żebyś nie zobaczył 00505. A przede wszystkim napisz o jakim silniku mówimy Edytowane 25 Października 2017 przez GOLI
alienv8 Opublikowano 27 Października 2017 Autor Opublikowano 27 Października 2017 Motor 2.5 TDI AKE 180KM , nie dźwięk silnika jest cały czas taki sam . Tylko mam wrażenie że w momencie zaświecenia się kontrolki trakcji audi nie przyspiesza tak jak powinna . Sprawdzę błędy .
GOLI Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Sprawdź błędy, bez tego nie ma sensu gdybać...
alienv8 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 Sprawdź błędy, bez tego nie ma sensu gdybać...Temat ogarnięty , po 1 uszkodzony był czujnk pedalu stop ,po 2 pęknięty przewód ciśnieniowy od sterowania klapą przepustnicy .Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi