Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba o analize logów A4 AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie powie mi ktoś w jakim stanie są moje wtryski silnik 1.9 AWX 130 km .Poniżej zdjęcie

Wtryski Audi a4.jpg

Opublikowano

Ok bo dopiero uczę się obsługi vaga więc to zrobić mam na biegu jałowym :-) ?

Opublikowano
Opublikowano

Witam i jak pomoże ktoś .Bo za dwa dni kończy mi się gwarancja na silnik i chciałbym mieć jakaś pewność że te elementy są dobre

Opublikowano

Tragedii nie ma :P A coś się dzieje z autem ? ? ? na tym 4 cylindrze lekko podwyższone korekcje, ale wraz ze wzrostem temp. korekcja spada... Turbo ładuje poprawnie...

Opublikowano

Ale dobrze też nie jest ?A bo mm taki problem auto na 600 km pije 500ml oleju :-(  i czasem w czasie jazdy lekko lubi szarpnąć . I pali około 7 l ale to chyba norma :-)

Opublikowano

To ze pije olej, to tego po logach nie wychwycisz [emoji14] zrób porządnie wszystkie logi...

Tu masz opis co i jak: https://a4-klub.pl/index.php?/topic/383060-Jakie-grupy-logować-w-TDI-PD-za-pomocą-VAG-COM-/-VCDS-?

Olej to albo turbo albo uszczelniacze, chyba, że wycieków dużo albo odma... Nie kopci Ci ?

Opublikowano (edytowane)

Wycieków zero turbo wygląda jakby nowe było auto nie kopci wgl pali perfekcyjnie .Chodzi ci o uszczelniacze zaworowe czy na pompowtryskach ?Tylko ten olej najgorszy

Edytowane przez KarolA4TDi
Opublikowano

Kolego, nie może być tak, że jak Ci żre olej (prawie litr na 1000km) - nie ma wycieków jak piszesz - i Ci nie kopci... Albo olej puszcza turbo i wtedy się wypala na katalizatorze... Albo olej puszcza uszczelniaczami zaworowymi do komory spalania lub puszcza vacum do paliwa i wtedy na pewno widać, że kopci...a już napewno czuć spalanym olejem... Ściągnij rurę od turbo i zobacz czy nie masz zaolejonego wirnika i muszli, jak nie to spróbuj z filtra upuścić trochę paliwa i zobacz czy nie jest czarne... 

Opublikowano

Paliwo czyściutkie .A może być  że są walnięte uszczelniacze na pompowtryskach pomimo że pisałeś że mam wtryski dobre ? Bo

Opublikowano

Byłyby problemy z odpalaniem, niereguralne drgawki, bujniecia silnika...

Opublikowano

Zapomniałem dodać żę turbo po zdjęciu węzą jest również suche :-(

Opublikowano

Właśnie powiem tak auto paliło idealnie do dzisiaj jak pojawiło się +1 stopień zapaliło na dotyk ale przez chwilę miało drgawki .Dodam że w czasie jazdy właśnie audi czasem tak leciutko szarpnie ale to nie poduszka pod silnikiem ani skrzynia bo były sprawdzane .