Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Moduł bluetooth (BT) a kontakty na fis oraz książka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

obecnie mam zamontowany moduł BT 8P0 862 335D - podstawowa funkcjonalność. Chciałbym go zmienić na taki, który wczytywałby mi książkę kontaktów z androida 7.0 (nie mam rns-e) oraz abym mógł wybierać kontakty za pomocą kierownicy MF B6. Jaki moduł muszę kupić, żeby to działało?? Niestety wątek o BT został zamknięty i nie mogę zadać tam pytania (w wątku nie znalazłem odpowiedzi na mój problem). Przedział cenowy między starszymi modułami (np. z końcówką Q), a najnowszymi (koncówka np. NX - z 2012r. - seat exeo)  jest spory, a nie chciał bym eksperymentować.

Opublikowano

Ja mam z końcówka H i to jest niby pełna funkcjonalność a wgrywa mi książki i nie mam możliwości wybrania osób za pomocą „  mode”

Kumpel ma moduł z końcówka Q i śmiga mu wszystko... 

Opublikowano
  • Autor
56 minut temu, Norbas napisał:

Ja mam z końcówka H i to jest niby pełna funkcjonalność a wgrywa mi książki i nie mam możliwości wybrania osób za pomocą „  mode”

Kumpel ma moduł z końcówka Q i śmiga mu wszystko... 

a jaki kumpel ma telefon??? Jaka wersja androida?? Bo z moim BT z końcówką D telefony z androidem w wersji 4.2 współpracują, a już nowsze nie.

U kumpla w A3, który ma BT z końcówką C kontakty zczytuje, ale książka z kierownicy nie działa. Tzn. jak ktoś dzwoni na mój telefon to na FIS'ie wyświetla nazwę kontaktu, ale jak chce wybrać kontakt z książki to dostaję informację "Please wait..." i na tym koniec, mogę czekać z 15min i tak książki się nie doczekam.

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano

Kumpel ma iphona SE i u niego chodzi wsio tak jak trzeba, wersja 5s tez chodzi. Jego tel jak i mój SE nie działa a mam moduł H... Mój były sony z Androidem 6.0.1 też nie śmiga na wersji H. Nie sprawdzałem niestety czy 6.0.1 chodzi u niego ale podejrzewam, ze tak. 

Może u mnie jest coś złe zakodowane skoro nawet przycisk mode nie reaguje... 

pamietasz jakie masz kodowanie ? 

Opublikowano

Nie porównuj Jabłka z andkiem

Jabłka mają zaimplementowane obie wersje standardu blutka dlatego się łączą i ze starymi i z nowymi.

Na nowych andkach jest tylko nowa wersja dlatego ze starymi modułami nie wszystko działa

Ja mam u siebie w wozie N i chodzi ze starym andkiem w Galaxy S2  jak i nowym Galaxy S5 i S6

bez problemu wyświetla na Fisie kontakty jak i można wybierać je z kierownicy i dzwonić nie dotykając koma..

Generalnie nowe moduły czy to z B7 czy Exeo powinny chodzić bez problemu bo o ile telefon może nie mieć odpowiedniego standardu o tyle moduły mają i się dopasowują..

Galaxy S7 też działa poprawnie  :)

Edytowane przez Robero321

Opublikowano

Generalnie szukaj modułów od 2009 roku a nie powinieneś mieć problemu ani w dół ani w góre..

Opublikowano

Choć i moduł Q podobno daje radę ale osobiście go nie testowałem a słyszałem że z jakimś Soniakiem u kumpla miał problem

Opublikowano
  • Autor

znalazłem na aledrogo BT, ale nie wiem jak mam "go interpretować", tzn. na naklejce na obudowie jest napisane:

HW: 8P0862335S

SW: 8P0862335AA 

oraz inny, który ma dwie naklejki i na jednej z nich nr części to 8P0...NX, a na drugiej 8P0..N

http://allegro.pl/audi-a4-b7-a3-modul-bluetooth-8p0862335nx-i6781950534.html#imglayer

Opublikowano

SW to wersja softu

HW to wersja sprzętu

Czyli wyprodukowany w 2009 roku a soft w grany z wersji z 2010 roku to coś jak z kupnem samochodu z końcówki roku..  często się tak zdarza  ... :wink:

Jest z 2009/2010 roku więc powinien chodzić.

Ten z linku allegro ma na końcu X to znaczy że był naprawiany w serwisie ASO lub wymieniany na naprawiany z tego co pamiętam to czy przy RNSie czy przy innych modułach literka X oznacza ze było w nim gmerane przez serwis 

Edytowane przez Robero321

Opublikowano
  • Autor

to który będzie lepszy??? S/AA???

Opublikowano

Bez większej różnicy. Obsługują ten sam protokół więc  i te same telefony

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy moduł z końcówka H obsługuje kontakty z pozycji kierownicy ?? Mam wsio podłączone jak trzeba a przycisk mode nie reaguje. Ponadto jak wydam komendę phone book to laska nie rozumie.. kontakty pojawiają się po jakimś czasie ale nie jestem w stanie wydać komendy głosowej z wyborem danej osoby. Mogę jedynie podyktować nr tel i połączyć poprzez komendę... 

problem z kodowaniem czy z modułem H ? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to trzeba najpierw zapisać, dany numer i nazwę tworząc komendę głosową, dopiero później można go wywołać głosowo. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć
Podepnę się pod temat...
W moim przypadku samochód (MMI 2G High) nie pobiera książki telefonicznej z telefony (Samsung Galaxy S8).
Numery wyświetla normalnie tylko bez nazw...
Wczesniej nie było problemu z innymi telefonami. Można to jakoś "naprawic"?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

u Ciebie siedzi inny moduł BT niż w B6/B7 - zadaj pytanie w dziale przeznaczonym dla A4 B8 - tam szybciej dostaniesz odpowiedź. Tutaj rzadko zaglądają ludzie, którzy mają B8

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, ja za to mam moduł BT z literką Q i na iPhone7 niestety nie zaczytuje mi kontaktów po za "mój numer" wie ktoś czy to kwestia lokalizacji kontaktów ? Jak ktoś dzwoni to bez problemu mam wyświetloną nazwę kontaktu a jak sam chce odnaleźć po przycisku MODE to tylko mój numer. Wiecie jak wrzucić wszystkie kontakty ?
PS. Moja żona na Huaweia P8 i od razu zgrało jej wszystkie kontakty i bezproblemowo działało wszystko.

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 20.02.2018 o 09:47, clindo napisał:

Hej, ja za to mam moduł BT z literką Q i na iPhone7 niestety nie zaczytuje mi kontaktów po za "mój numer" wie ktoś czy to kwestia lokalizacji kontaktów ? Jak ktoś dzwoni to bez problemu mam wyświetloną nazwę kontaktu a jak sam chce odnaleźć po przycisku MODE to tylko mój numer. Wiecie jak wrzucić wszystkie kontakty ?
PS. Moja żona na Huaweia P8 i od razu zgrało jej wszystkie kontakty i bezproblemowo działało wszystko.

Sprawa okazała sie dość prosta i zabawna, miałem w kontaktach wpis który wyglądał mniej wiecej tak „jdjejdmbrjsnajgdbdbhdndnksjyhsj”

Kiedyś klawiatura musiała się odblokować w telefonie i stworzyła takie zło ?

Podczas synchronizacji takiego kontaktu wywalało się wszystko i nie zaczytywało nic. Kontakt usunięty i teraz wszystko śmiga jak nalezy ?