Adam_Opole Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zauważyłem zwłaszcza przy próbie przyśpieszania na 4 i 5 biegu, że auto bardzo wolno nabiera prędkości. Obroty rosną a on strasznie muli. Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że to tylko silnik 1,6 ale już bez przesady. Zasugerowano mi, że może sprzęgło zaczyna już się ślizgać. Znalazłem w internecie test, aby po prostu na równej powierzchni wrzucić trójkę i próbować ruszyć. I powiem tak, że zupełnie bez gazu, kiedy puszczam delikatnie sprzęgło, to na początku kiedy zaczyna "brać" coś lekko trzeszczy a potem powolutku auto się rusza. Czy może to być problem ze sprzęgłem? Co sądzicie?
muunv Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Skoro „muli” to moze tez byc inna przyczyna. Podlaczales pod komputer? Nie masz zadnych bledow?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
MariuszKoz Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Tak, był podłączany pod komputer zarówno u mechanika jak i elektryka samochodowego. Żadnych błędów i "parametry życiowe" łącznie z ustawieniem rozrządu dobre.
Makale Opublikowano 18 Listopada 2017 Opublikowano 18 Listopada 2017 50 km/h wrzuć 5/6 bieg i gaz opór jeżeli obrotu idą w górę to sprzęgło złom.
Rekomendowane odpowiedzi