Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Włącznik światła przeciwmgielnego lamp przednich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam w swoim aucie lampy soczewkowe, ale zepsute. Chcę je wymienic na inne z przeciwmgielnymi wbudowanymi BOSCHa. Pytanie mam następujące: czy sterowanie (włączenie/wyłączenie) tych świateł jest w panelu środkowym jako jeden z przycisków, czy w którejś z manetek przy kierownicy?

Jeśli guzik na panelu to nie ma problemu ... dookupi się, ale co jeśli sterowanie jest z manetek?

Pozdrawiam

Opublikowano

pokaz lampy Bosha z przeciwmgielnymi do B5, jeszcze nie widziałem :cool1: masz link?

Co do podpięcia, to jesli nie masz instalacji pod halogeny oraz przycisku na pulpicie (nad klimatronikiem obok awaryjnych) do załączania ich, to konieczne będzie dokupienie przycisku, bądź rezanie jakiegoś w pulpit oraz doprowadzenie instalacji do bezpiecznika i lamp. Na pewno będzie trzeba wymienić wtyczki lamp, ale tak jak mówie, nie widziałem lamp z przeciwmgielnymi

Opublikowano

w lampach zintegrowanych razem z halogenami masz dodatkowy przełącznik w panelu środkowym tzn koło awaryjnych, czy też ogrzewania szyby (tył)[br]Dopisany: 29 Styczeń 2009, 19:35_________________________________________________oo kolega nex mnie wyprzedził z odpowiedzią :decayed:

Opublikowano

Tzn. że co ? Rozumiem, że pytasz w łączenie/wyłączenie nie świateł w ogóle tylko świateł przeciwmgielnych zintegrowanych. A jaka to różnica dla lamp skąd zostaną załączone ? - z manetki czy z guzika - przecież lampy o tym nie wiedzą. Wpinasz wtyczki w nowe lampy i już. No chyba, że w starych lampach nie miałeś zintegrowanych świateł, a może miałeś halogeny zderzaku, a może nie masz w ogóle instalacji elektrycznej dla przeciwmgielnych...napisz coś więcej.

Opublikowano

oczywiście, że są

powołuję się na "sam naprawiam sam.. A4" a także na aukcję http://moto.allegro.pl/item535792814_lampy_przednie_audi_a4_b5_z_kierunkowskazami.html

Nie wiem czy moja bryczka miała wcześniej lampy przeciwmgielne, wiec nie wiem czy mam odpowiednią instalację.

Po drugie, nie wiem też czy w innych modelach audi b5 jest może włącznik świateł w manetce czy nie.

Moze ktoś mi podpowie jak to jest z instalacją w przypadku takich lamp ??!!

Opublikowano

włącznik przednich przeciwmgielnych orginalnie znajduję sie w konsoli środkowej tuz obok regulacji wysokości świateł (pierwszy od lewej), następny jest do tylnych przeciwmgielnych, ogrzewanie tylnej szyby i awaryjne, przynajmniej w sedanie 94' :)

Jeśli masz tam włącznik to może i instalacja jest.

Opublikowano

pokaz lampy Bosha z przeciwmgielnymi do B5, jeszcze nie widziałem cool1 masz link? otóż są takie lampy bo sam mam takie sam takie zakupiłem tylko mam problem bo nie mam instalacji do halogenów i koleś od którego kupowałem mówił ze powinny włączać się obrazu przy zapalaniu świateł mijania i mam pytanko czy to prawda i czy wystarczy je połączyć czy trzeba zrobić osobny włącznik