Jump to content
IGNORED

Pośba o zmodyfikowany wsad AWX

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam Wszystkich.

Poszukuje sprawdzonego i bezpiecznego wsadu wsadu do AWX między 150 a 170KM Audi a4 b6 

Tak zwanego gotowca :)

Jakby Któryś z Kolegów poratował takowym był bym bardzo wdzięczny

Zrzut ekranu (58).png

Edited by Adri
dodaje skrina z numerem ecu gdyby był potrzebny
Posted

I na Ci on ? Softa się robi pod konkretny silnik, pod konkretny stan turbiny, pod konkretny stan pompek itd. Szkoda silnika żeby wrzucać coś gdzie nie będziesz miał pewności jak to będzie śmigać w Twoim silniku.

Posted
3 godziny temu, Makale napisał:

I na Ci on ? Softa się robi pod konkretny silnik, pod konkretny stan turbiny, pod konkretny stan pompek itd. Szkoda silnika żeby wrzucać coś gdzie nie będziesz miał pewności jak to będzie śmigać w Twoim silniku.

Jezeli gotowiec jest zrobiony bezpiecznie (tzn nie wysilony na maxa) i tylko na stockowy motor bez zadnych modow, to nie bedzie tragedii...
(W końcu stockowe silniki maja rozne przebiegi i lataja na tym samym stockowym sofcie)
Choć wątpie zeby ktoś udostepnił za free Ci taki sofcik...

Posted
3 godziny temu, Makale napisał:

nie prosze o rady tylko o softa. Każdy może mieć swoje zdanie. silnik to silnik i ma spory zapas

Posted (edited)

..

Edited by Tracer39
Posted
1 minutę temu, Tracer39 napisał:

Mapa zrobiona przez chłopaków z forum digital-kaos, zrobiłem na tej mapie już 10kkm i wszystko w jak najlepszym porządku.

https://drive.google.com/file/d/1A9rQ1M9gKVp6B7aBnFVjKM00bpiJ7et1/view?usp=sharing

Pod jakie pompki?

Posted

Pod seryjne z Awx.

Posted
1 minutę temu, Tracer39 napisał:

Pod seryjne z Awx.

ok rozumiem, ale w AVF-ie np. były 2 rodzaje pompek BA i AL , czy w AWX były tylko jedne? :) Dzięki z góry.

Posted (edited)

Raczej też było kilka, z tego katalogu wynika że były 3 rodzaje ale tego nie jestem pewny. Oznaczeń moich pompek nie pamiętam.

http://www.regeneracja-pompowtryskiwaczy.pl/katalog/volkswagen/

Edited by Tracer39
Posted

A potem płacz, że PD padają, turbo pada albo Bóg wie co jeszcze...

Posted
2 godziny temu, golden87 napisał:

Jezeli gotowiec jest zrobiony bezpiecznie (tzn nie wysilony na maxa) i tylko na stockowy motor bez zadnych modow, to nie bedzie tragedii...
(W końcu stockowe silniki maja rozne przebiegi i lataja na tym samym stockowym sofcie)
Choć wątpie zeby ktoś udostepnił za free Ci taki sofcik...

przypu

Posted

No i stało sie panowie!!

po próbie wgrania wsadu auto nie odpala, jakby zapłod odcięty! i wiatrak sie włącza po przekręceniu kluczyka.

Co robić poradźcie?

Programem galetto sie nie  moge sie teraz połączyć

Zrzut ekranu (62).png

Posted
2 minuty temu, Adri napisał:

No i stało sie panowie!!

po próbie wgrania wsadu auto nie odpala, jakby zapłod odcięty! i wiatrak sie włącza po przekręceniu kluczyka.

Co robić poradźcie?

Zrzut ekranu (62).png

A oryginalny wsad chociaz zgrales przed wgraniem tego?

Posted
No i stało sie panowie!!

Co robić poradźcie?

5a0daa59ced22_Zrzutekranu(62).thumb.png.444be76b663c8dc329ed45c1ef103f6f.png

Uwaliles sterownik [emoji41]

Skad jestes ?

Posted
16 minut temu, spanky napisał:

Uwaliles sterownik emoji41.png

Skad jestes ?

z krakowa

Posted

Miałem tego galetto z allegro :P jak zobaczyłem, że wykrzacza mi się przy próbie, czy podczas samego zgrywania wsadu to od razu w kosz... kupiłem wtedy MPPS v16 na alli - soft bez loadera i wszystko działa bez problemu ;) ale przed jakąkolwiek modyfikacją zrobiłem sobie kopię sterownika - zgrałem najpierw flash MPPS-em i eeprom vag k+can commanderem - tak na wszelki wypadek.  I dopiero wtedy bawiłem się we wgrywanie softa...

Posted
z krakowa

To wyrywaj sterownik z auta i szukaj tunera z Krakowa , co Ci go postawi .

Tym kabelkiem za 80 pln nic nie zdzialasz .....

I przy okazji bym sprawdzil na Twoim miejscu ten soft co chciales wgrac .

Tak sie konczy zabawa w chiptuning .
Posted
1 minutę temu, spanky napisał:

Tak sie konczy zabawa w chiptuning .

Maciej, ale bynajmniej macie co robić :grin:

Posted
14 minut temu, kamil-vag napisał:

Miałem tego galetto z allegro :P jak zobaczyłem, że wykrzacza mi się przy próbie, czy podczas samego zgrywania wsadu to od razu w kosz... kupiłem wtedy MPPS v16 na alli - soft bez loadera i wszystko działa bez problemu ;) ale przed jakąkolwiek modyfikacją zrobiłem sobie kopię sterownika - zgrałem najpierw flash MPPS-em i eeprom vag k+can commanderem - tak na wszelki wypadek.  I dopiero wtedy bawiłem się we wgrywanie softa...

Dokładnie, EDC15 to już nie jest aż taka wiedza tajemna, ale trzeba znac podstawy informatyki/elektroniki/mechaniki.
Jezeli jest sie ogarnietym, ma sie troche zapału do czytania i szukania info mozna nawet na podstawie wiedzy ogolnej dostepnej wiedzy samemu mapy skorygować...

Ale jak się jedzie po bandzie, ma najtanszy sprzet z Allegro, i wgrywa pierwszy lepszy znaleziony soft było do przewidzenia żę tak to sie moze skonczyć, typowo bez backupu i jakiejs pomocnej dloni w okolicy z lepszym sprzetem...

Posted

mppsem za 30zł już chyba z 20 aut obsłużyłem bezproblemowo;)  w b6 polecam wyjąć bezpiecznik od zegarów i odpiąć wiatraki, bo powodują spory spadek napięcia.