Bluetooth -rozłączanie

    13 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Panowie,

    mam w swoim aucie problem z fabrycznym modułem bluetooth polegający na tym, że po kilkunastu/kilkudziesięciu sekundach po podłączeniu telefonu połączenie bluetooth się samo rozłącza. Bluetooth jest normalnie widoczny, telefon Samsung S5 sparowany. Moduł o numerze 8P0 862 335 A, zakodowany na 0000511. Ciężko jest się też połączyć z modułem (77), udaje się raz na kilka prób, gdy już się podłączę to błędów nie ma. Resetowałem już moduł poprzez wyciągnięcie bezpiecznika numer 5, jak też poprzez zapisanie w adaptacjach w kanale 00. Z tego co pamiętam, to z telefonem Samsung S2 było wszystko OK. Czy to możliwe, że S5 jest zbyt nowym telefonem i bluetooth już się nie dogaduje? Czy jest szansa, że wymiana modułu na inny rozwiąże problem? Na jaki najlepiej wymienić? Miał w ogóle ktoś podobne problemy?

    Pozdrawiam
    Andrzej

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Panowie,

    ma ktoś Galaxy S5, które działa z ori Bluetooth'em AUDI? Czy mógłbym prosić o dokładny numer modułu Bluetooth? Zastanawiam się czy wymiana na inny moduł coś by pomogła.

    Pozdrawiam
    Andrzej

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Ja miałem S5 i generalnie działało. Problem miałem jedynie z tym, że od czasu do czasu gubił mi połączenie z książką telefoniczną. Moduł mam chyba z końcówką S, jeśli dobrze pamiętam (moduł dokładany). Teraz mam S7 i w ogóle mi się nie chciał łączyć z książką, ale zainstalowałem jakąś aplikację i ruszyło, ale dalej raz na jakiś czas gubi połączenie z książką, albo w ogóle się nie łączy. Też myślę, że to wina modułu, który widocznie jest za stary na te nowe telefony. 

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Czy mógłbyś napisać co zainstalowałeś?

    Pozdrawiam
    Andrzej

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Dzięki bardzo - jednakże nic to nie dało, jak rozłączało tak rozłącza, podłączałem też telefon Huawei i jest to samo :( Trochę słabo to wygląda z Audi, bluetooth jest ale nie działa, nawigacja jest ale nie ma map.... :(

    Pozdrawiam
    Andrzej

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    U mnie większość tel łączy się bezproblemowo. Wiem jednakże że s8 mego szefa n ie chciał się połączyć. Nie miałem czasu sam się tym zająć więc nie wiem czy źle coś robił czy to wina modułu.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Czy podłączałeś coś Samsunga? S4, S5, S6 z najnowszymi softami? Wiesz może jaki dokładnie masz moduł bluetooth?

    Teoretycznie najnowsze powinny być najlepsze, tylko że one to chodzą powyżej 5'ech stówek...

    Pozdrawiam
    Andrzej

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    mój wcale nie jest najnowszy. Oryginał z auta. Modelu niestety nie podam bo nie znam. Musiał bym odkrecić schowek i sprawdzić. Może w weekend to ogarnę. Jak bedę wiedział coś więcej to napiszę. Najwyżej wiadomość na priv ślij, bo nie zawsze tematy odwiedzam.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Macie za nowe telefony do zbyt starego modułu BT w aucie.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    W dniu 4.12.2017 o 06:18, nitroo napisał:

    Macie za nowe telefony do zbyt starego modułu BT w aucie.

    jakiś czas temu miałem moduł z literką D - czyli całkiem stary z podstawową funkcjonalnością i S7 Edge łączył się z nim bez żadnych problemów

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Z moim A nawet S3 miał problemy.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Dokładnie Samsung przeszedł na nowy standard blutka i stare urządzenia np w AUDi obsługujące stary standard  już się nie będą łączyć z  nowymi Samsungami

    (co innego z ogryzkami te obsługują oba standardy)

    Żeby   nie mieć problemów w Audi blutki powinny być robione po 2009 roku (i takich trzeba szukać) wtedy jest pewność że będą obsługiwać S6 S7 i w górę 

    (starsze moduły z okolic 2008 rokui wcześniej raz działają w pełni raz nie bo wtedy właśnie była zmiana standardu )

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się


    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy