genekpsl Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Mam problem z moja 4ka. Mam ten super silnik... 2.5 tdi v6 I mam problem bo dymi mi strasznie raz na niebiesko raz białe mleczko Najpierw było to niewielkie pojechałem do mechanika sprawdził turbo wyszło wszystko ok, padł przepływomierz, wymiana i jest ok. A tu po jakimś czasie znowu to samo i to więcej no to turbo do regeneracji polecił mi tak mechanik, przy okazji przeguby wymieniłem. Mechanik powymieniał wszystkie filtry gdzie niedawno były wymieniane (1-2 miesiące no chyba ze to dużo na filtry ) Co mam robić? nie chce jechać do warsztatu jak znowu maja zrobić to samo.
genekpsl Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2009 A nie wiem, szczerze nie było mowy o wtryskach :/ Jakie są najczęstsze przyczyny takiej "awarii"
Gość Trzeniu Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 np. takie jakie wymieniasz. Podjedz na spota do chłopaków z Rzeszowa i niech Ci zrobią logi bo jakakolwiek diagnoza z tego co napisałeś to jak wróżenie z fusów
Gość Trzeniu Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 nie za bardzo rozumiem pytanie ale jeśli chodzi Ci czy mogłeś zalać olej innej marki ale o tych samych parametrach to odpowiadam : mogłeś
genekpsl Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2009 No właśnie tak zrobiłem miałem 2 Castrola i Lotosa wybrałem lotosa Mam ogromny problem z tym autem, i sam muszę sobie poradzić, 18 lat na karku ojca obecnie nie ma w kraju A mechanicy to wiadomo dla nich ważna tylko kasa .
Gość Trzeniu Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 popytaj klubowiczów z Twojego regionu gdzie serwisują auta , na pewno mają sprawdzone warsztaty... co do mechaników to są Mechanicy i mechanicy... jak wszędzie.
genekpsl Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Opublikowano 1 Lutego 2009 http://www.allegro.pl/item543672135_silnik_audi_a4_1_8_turbo_aeb_150km_passat_a6.html Myslalem tez o wymianie silnika. Duzo klopotu jest z takim zabiegiem ?
Rafal_69 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 no jak masz teraz TDIka a chcesz benzyne to troche jest...
genekpsl Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Opublikowano 1 Lutego 2009 Problem jest z tym silnikiem straszny :/ Auto chce sprzedać i zaczęło się wszystko sypać :/. Jeszcze jedno pytanko, jest możliwość przekładki a4 z Anglii ? Jeżeli tak to jaka kasa? (S4; 1,8T)
Rafal_69 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Ale przekładka czego? silnika? Jeśli tak to da rade. Niema chyba róznicy (po za strona kierownicy) w silniach angoli i naszych, ale jaka cena to juz ci niepowiem
genekpsl Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Opublikowano 1 Lutego 2009 Mam na mysli Autko z angli. A4 1.8 T lub nawet s4 z napedem quattro
Rafal_69 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 no to jak chcesz przełożyć wnetrze to niema problemu tylko mówie ze nie orjentuje sie w kosztach. Oprócz wnetrza musisz przełozyc przednie lampy i lusterka...
vikis4 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Robiłem coś takiego w A6-osobiście nie polecam,bo to kupa roboty! Oczywiście jak ktoś sie uprze to wszystko da rade! Największy kłopot jest ze ścianą grodziową ponieważ jest zgrzewana! Koszt przekładki od 2500 do 4000 pln -zależy od wypasu.
GILI Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Filtr odmy wymieniłeś?? Zapchana odma to główna przyczyna problemów w AKN. Poszukaj warsztat , w którym znają się na 2.5 tdi
Rekomendowane odpowiedzi