czerwony baron Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 właśnie mam pytanie czy źle działający przepływomierz może powodować jak jade 90-100-110 przyśpieszam takie lekkie szarpanie drżenie silnika , co przechodzi na nadwozie? już różnych przyczyn szukam.
BossBest Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 Masz dobrze wywazone kola??? Bo zazwyczaj to od tego trzeba zaczac. Pozdrawiam...
czerwony baron Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Opublikowano 7 Marca 2007 ostatnio wyważałem jak zakładałem zimówki nówki oponki, a może felga jest leciutko skoszona? ale chyba nie :confused: a czy przy skoszonej feli nie byłoby czuć drgań na kierownicy przy mniejszych prędkościach? [ Dodano: 07-03-2007, 16:52 ] teraz jak jadę to nie czuć na kierownicy , tylko jakby to powiedzieć na całej budzie leciutko trzęsie
BossBest Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 Przewaznie czuc drgadia miedzy 90 a 110km/h Sprawdz najpierw kola. Pozdrawiam
darkob Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 ja w sobotę pojechałem na sprawdzenie kół bo dziwnie trzęsło autem podczas jazdy i okazało się że tylna opona bardzo się zniekształciła(jeszcze takiej opony krzywej nigdy nie miałem na samochodzie)od razu po zmianie na opony letnie problem zniknął.Sprawdź koła,auto VAGiem i na stacji diagnostycznej na rolkach.
spanky Opublikowano 9 Marca 2007 Opublikowano 9 Marca 2007 właśnie mam pytanie czy źle działający przepływomierz może powodować jak jade 90-100-110 przyśpieszam takie lekkie szarpanie drżenie silnika , co przechodzi na nadwozie? już różnych przyczyn szukam. skad ten wyrok na przepływomierz .... p.s nie sa to objawy wskazujace na padniety lmm
czerwony baron Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Opublikowano 9 Marca 2007 czytałem posty i tak pomyślałem ze może to przepływomierz ale autko ma buta więc to chyba nie to. pojawiła się też kwestia nastawnika i chłopaki w innym poscie pisza że maja trzęsawke auta więc skupie się na tym. SPANKY ty mnóstwo wiesz o tym silniku. a ja nie wiem o co chodzi: wskazujace na padniety lmm :redface: napiszesz jak pani w podstawówce dla pierwszoklasistów?
spanky Opublikowano 9 Marca 2007 Opublikowano 9 Marca 2007 czytałem posty i tak pomyślałem ze może to przepływomierz ale autko ma buta więc to chyba nie to. pojawiła się też kwestia nastawnika i chłopaki w innym poscie pisza że maja trzęsawke auta więc skupie się na tym. SPANKY ty mnóstwo wiesz o tym silniku. a ja nie wiem o co chodzi: wskazujace na padniety lmm :redface: napiszesz jak pani w podstawówce dla pierwszoklasistów? przepływomierz w różnych wersjach jezykowych ..... z angielska MAF = Mass Air Flow sensor z niemiecka LMM = Luftmassenmesser :twisted:
etronic Opublikowano 10 Marca 2007 Opublikowano 10 Marca 2007 A czy twoje autko nie ma przypadkiem chiptuningu zrobionego?
czerwony baron Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Opublikowano 10 Marca 2007 hmmm....... jeździ szybko ale o chipie nic mi nie wiadomo, poprzedni własciciel miał 63 lata :biggrin: wiec chyba program jest seryjny.
spanky Opublikowano 10 Marca 2007 Opublikowano 10 Marca 2007 podepnj Vag'a bo narazie bładzimy w chmurach .... :exclaim:
audia4s4 Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 przepłwomierz jakby był wlniety to by ci słabo chodziła
Rekomendowane odpowiedzi