philipsss Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Siemanko!!! Jak Włączam rano samochód a klimatronika mam na ""HI"" ,a moc nawiewu na 2dolne kreski i to wszystko jest na ""man""(manualu) to chyba powinno tak być cały czas, a tu w miarę podgrzewania sie silnika wzrasta mi moc nawiewu do prawie wszystkich kresek Więc niewiem co jest grane!! przestaje wzrastać do momentu mojej ingerecji--jesli tylko przycisnę raz przycisk ""+"" lub""-"" od mocy nawiewu juz przestaje sie podnosić,......denerwuje mnie to ze zawsze musze zmniejszać moc nawiewu...
M.Audi Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 te modele tak maja nic z tym nie zrobisz chyba ze bedziesz jezdzil na Auto z wylaczona klima
philipsss Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Opublikowano 1 Lutego 2009 Aha !!dzieki Michał!! Ale jakby ktos jeszcze coś miał do dodania w tym temacie niech smiało doda!!
musti Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Mam tak samo i nic z tym się nie da zrobić.Musisz przyzwyczaić się do tego i to najlepsze rozwiązanie lub mykać z wyłączoną klimą
taktuś Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 U mnie jest tak samo, ba mało tego - jeszcze czasem jak chcę zmniejszyć obroty naciskając (-) po porannym odpaleniu, to zamiast zmniejszać tronic podnosi je na maxa, to ustrojstwo tak ma
arczi900819 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Otóż to, ja już się przyzwyczaiłem do tego że od czasu do czasu muszę nacisnąć (-) i mi to już nie przeszkadza dmuchać dmucha i jest dobrze
Daimos Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Jest to normalne działanie klimatronika, jak wnętrze osiągnie ustawioną temperaturę to nawiew się samoczynnie zmniejszy nawet do 2 kreseczek
cobradd Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 samochód dba o Ciebie żeby Ci tylek nie zmarzł a ty narzekasz
Bananabo Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 u mnie jest to samo raz w górę a raz w dół ale jest chyba jakieś logiczne wytłumaczenie tej usterki? co to właściwe padło ?
v1ck Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 to nie usterka u mnie tez rosnie w miare jak silnik sie grzeje. Aczkolwiek dzisiaj zauwazylem dziwna rzecz. clima zaczela bawic sie wiatrakiem dajac w gore i dol i tak z 20 razy na minute przejechalem kawalek i bylo ok ale dziwne troche
cobradd Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 moja też tak robi, sprawdzone na VAGu i niema żadnych blędów więc trzeba przyjać, że te typy tak mają
Bartass Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 mi po przekroczeniu 49 stopni C nawiew się zwiększa, chyba termostat się otwiera i wymienia się płyn , potem znowu się zwiększa przy 65
DeeJay_Kill Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 powiem szczerze, że mnie też dziwi takie zachowanie klimatronica. Jak wciskam AUTO, to wiadomo - liczę na to, ze sobie sam steruje nawiewami, ale jak mam ustawioną temp. na 19 stopni cały czas, dotknę przycisków, żeby weszło w tryb manualny, ustawiam powiedzmy 2 kreski, bo nie lubię, jak huczy nawiew niepotrzebnie, a tu za chwilę po nagrzaniu sam zaczyna mi zwiększać obroty...Nie powiem - wkurza mnie to.
majki77 Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 u mnie jest tak samo sila nawiewu rosnie prawie na maksa ale nie czekalem jeszce tak dlugo ze sama spadnie nawet do 2 kresek, ciekawe zobacze, a ja jeszce tak robie ze mam na 2 kreski i za kazdym razem jak sie zwieksza sila nawiewu to zmniejszam za kazdym razem do tych 2 kresek i po kilku razach stoi na 2 i nie rosnie!
cichy1989 Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 U mnie to samo czyli chyba każdy w b5 z klimatronikiem tak ma Auto - tryb automatyczny Manual - tryb ...automatyczny
arczi900819 Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 Inteligentny samochód. Co się ktoś będzie wpierdzielał z palcami.... sam sobie poradzi A tak nawiasem to ja już z tym problemu nie mam.... Używam nadmuchu albo na max albo auto i żadnych niepokojących zmian nie dostrzegam
musti Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 Dokładnie:).Ja również korzystam z opcji AUTO i nie odczuwam niepokojących zmian podczas nawiewu
_Solar_ Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 ten typ tak ma było juz nie raz gadane na ten temat na forum.
Sqarek Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 Jest jedno rozwiązanie tego problemu a mianowicie trzeba zmienić klimatronik na klimatyzację manualną i po problemie
arczi-11 Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 witam serdecznie u mnie to działanie jest identyczne na klimatroniku dwustrefowym jak odpalę rano to kresek nie ma wogle w miarę uzyskiwania przez silnik temperatury kreski wzrastają,kolega podpowiedział mi żebym ustawił na 22 stopnie i wcisną AUTO, podobno optymalna opcja
Rekomendowane odpowiedzi