Jump to content
IGNORED

[ALL B5] Czy na manualu rośnie Wam samoczynnie moc nawiewu w klimatroniku ?

Recommended Posts

Posted

Siemanko!!! Jak Włączam rano samochód a klimatronika mam na ""HI"" ,a moc nawiewu na 2dolne kreski i to wszystko jest na ""man""(manualu) to chyba powinno tak być cały czas, a tu w miarę podgrzewania sie silnika wzrasta mi moc nawiewu do prawie wszystkich kresek Więc niewiem co jest grane!! przestaje wzrastać do momentu mojej ingerecji--jesli tylko przycisnę raz przycisk ""+"" lub""-"" od mocy nawiewu juz przestaje sie podnosić,......denerwuje mnie to ze zawsze musze zmniejszać moc nawiewu...

Posted

te modele tak maja :) nic z tym nie zrobisz chyba ze bedziesz jezdzil na Auto z wylaczona klima

Posted

Mam tak samo i nic z tym się nie da zrobić.Musisz przyzwyczaić się do tego i to najlepsze rozwiązanie lub mykać z wyłączoną klimą :)

Posted

U mnie jest tak samo, ba mało tego - jeszcze czasem jak chcę zmniejszyć obroty naciskając (-) po porannym odpaleniu, to zamiast zmniejszać tronic podnosi je na maxa,

to ustrojstwo tak ma :decayed:

Posted

Jest to normalne działanie klimatronika, jak wnętrze osiągnie ustawioną temperaturę to nawiew się samoczynnie zmniejszy nawet do 2 kreseczek :cool1:

Posted

samochód dba o Ciebie żeby Ci tylek nie zmarzł a ty narzekasz :polew:

Posted

u mnie jest to samo

raz w górę a raz w dół

ale jest chyba jakieś logiczne wytłumaczenie tej usterki?

co to właściwe padło ?

Posted

to nie usterka :) u mnie tez rosnie w miare jak silnik sie grzeje. Aczkolwiek dzisiaj zauwazylem dziwna rzecz. clima zaczela bawic sie wiatrakiem dajac w gore i dol i tak z 20 razy na minute :D przejechalem kawalek i bylo ok :P ale dziwne troche :)

Posted

moja też tak robi, sprawdzone na VAGu i niema żadnych blędów więc trzeba przyjać, że te typy tak mają

Posted

mi po przekroczeniu 49 stopni C nawiew się zwiększa, chyba termostat się otwiera i wymienia się płyn , potem znowu się zwiększa przy 65

Posted

powiem szczerze, że mnie też dziwi takie zachowanie klimatronica. Jak wciskam AUTO, to wiadomo - liczę na to, ze sobie sam steruje nawiewami, ale jak mam ustawioną temp. na 19 stopni cały czas, dotknę przycisków, żeby weszło w tryb manualny, ustawiam powiedzmy 2 kreski, bo nie lubię, jak huczy nawiew niepotrzebnie, a tu za chwilę po nagrzaniu sam zaczyna mi zwiększać obroty...Nie powiem - wkurza mnie to.

Posted

u mnie jest tak samo sila nawiewu rosnie prawie na maksa ale nie czekalem jeszce tak dlugo ze sama spadnie nawet do 2 kresek, ciekawe zobacze, a ja jeszce tak robie ze mam na 2 kreski i za kazdym razem jak sie zwieksza sila nawiewu to zmniejszam za kazdym razem do tych 2 kresek i po kilku razach stoi na 2 i nie rosnie!

Posted

U mnie to samo czyli chyba każdy w b5 z klimatronikiem tak ma :)

Auto - tryb automatyczny

Manual - tryb ...automatyczny :kox:

Posted

Inteligentny samochód. Co się ktoś będzie wpierdzielał z palcami.... sam sobie poradzi :decayed:

A tak nawiasem to ja już z tym problemu nie mam....

Używam nadmuchu albo na max albo auto i żadnych niepokojących zmian nie dostrzegam :kox:

Posted

Dokładnie:).Ja również korzystam z opcji AUTO i nie odczuwam niepokojących zmian podczas nawiewu :wink4:

Posted

ten typ tak ma :tongue4: było juz nie raz gadane na ten temat na forum.

Posted

Jest jedno rozwiązanie tego problemu :polew: a mianowicie trzeba zmienić klimatronik na klimatyzację manualną :polew: i po problemie :)

Posted

witam serdecznie :hi:

u mnie to działanie jest identyczne na klimatroniku dwustrefowym jak odpalę rano to kresek nie ma wogle w miarę uzyskiwania przez silnik temperatury kreski wzrastają,kolega podpowiedział mi żebym ustawił na 22 stopnie i wcisną AUTO, podobno optymalna opcja