Radzik.wys Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Witam mam taki problem zacznę od początku zakupiłem audi a4 b5 v6 2.8 ben+lpg nie miała katalizatorow więc wstawiłem strumiennice i wymieniłem sondę lambda bo była w połowie skręconą na kostki. Błędy skasowane a Objawy są takie że samochód pali 5l na 20 km i kopci strasznie na biało. Czuć w spalinach benzynę. Co robić pomóżcie.
kajmanovsky Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 plynu chlodniczego nie ubywa? olej bez zanieczyszczen?
Radzik.wys Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2017 No właśnie olej nie ubywa ale wydaje mi sie ze płynu ubyło.
areckzur Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Sprawdz cisnienie na cylindrach i logi dynamiczne.
kajmanovsky Opublikowano 22 Grudnia 2017 Opublikowano 22 Grudnia 2017 jesli ubywa ci plynu a nie ma go w oleju to duze prawdopodobienstwo ze spala sie w cylindrach i masz nieszczelnosc pewno gdzies miedzy glowica a skrzynia korbowa sprawdz cisnienie jak kolega Arek mowi i wszystko bedziesz wiedzial, powinno byc ok 13.5 bara
skyman Opublikowano 23 Grudnia 2017 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Z tą woda to niekoniecznie masz rację, mamy 3 x v6 od audi i we wszystkich ubywało wody, w jednej delikatnie korkiem (uszkodzony), w pozostałych z węży, albo w czasie się poluźniło albo przy rozrządzie cos źle poskładali.
kajmanovsky Opublikowano 23 Grudnia 2017 Opublikowano 23 Grudnia 2017 46 minut temu, skyman napisał: Z tą woda to niekoniecznie masz rację, mamy 3 x v6 od audi i we wszystkich ubywało wody, w jednej delikatnie korkiem (uszkodzony), w pozostałych z węży, albo w czasie się poluźniło albo przy rozrządzie cos źle poskładali. tyle, że od spalania plynu akurat kopci na bialo, Tobie tez?
przem8 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Jakby spalało płyn i kopciło z tego powodu to zapach tego dymu byłby słodkawy, a nie śmierdział benzyną. Ta wymieniona lambda jest ori? Na pewno wszystko dobrze podłączone?
Radzik.wys Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2017 tak sondy sprawdzone dobrze pracują.
skyman Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 W dniu 23.12.2017 o 17:12, kajmanovsky napisał: tyle, że od spalania plynu akurat kopci na bialo, Tobie tez? Kopci parą we wszystkich, w jednym było trochę kopcenie po dobrze rozgrzanym silniku ale po wyczyszczeniu odmy sytuacja jest teraz analogiczna jak w dwóch pozostałych.
tomczas Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Moje 2.8 też kopci na biało, za wydechem gryzie w gardło jak cholera, jeszcze w tym miesiącu jedzie na UPG. Do tego mam spadek ciśnienia na 1 cylindrze, wszędzie 12,5, a na nim 8.5. Płynu ubywa.
maniecznik Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 (edytowane) i Edytowane 7 Marca 2019 przez maniecznik
Rekomendowane odpowiedzi