Radzik.wys Posted December 17, 2017 Posted December 17, 2017 Witam mam taki problem zacznę od początku zakupiłem audi a4 b5 v6 2.8 ben+lpg nie miała katalizatorow więc wstawiłem strumiennice i wymieniłem sondę lambda bo była w połowie skręconą na kostki. Błędy skasowane a Objawy są takie że samochód pali 5l na 20 km i kopci strasznie na biało. Czuć w spalinach benzynę. Co robić pomóżcie.
kajmanovsky Posted December 17, 2017 Posted December 17, 2017 plynu chlodniczego nie ubywa? olej bez zanieczyszczen?
Radzik.wys Posted December 18, 2017 Author Posted December 18, 2017 No właśnie olej nie ubywa ale wydaje mi sie ze płynu ubyło.
areckzur Posted December 21, 2017 Posted December 21, 2017 Sprawdz cisnienie na cylindrach i logi dynamiczne.
kajmanovsky Posted December 22, 2017 Posted December 22, 2017 jesli ubywa ci plynu a nie ma go w oleju to duze prawdopodobienstwo ze spala sie w cylindrach i masz nieszczelnosc pewno gdzies miedzy glowica a skrzynia korbowa sprawdz cisnienie jak kolega Arek mowi i wszystko bedziesz wiedzial, powinno byc ok 13.5 bara
skyman Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 Z tą woda to niekoniecznie masz rację, mamy 3 x v6 od audi i we wszystkich ubywało wody, w jednej delikatnie korkiem (uszkodzony), w pozostałych z węży, albo w czasie się poluźniło albo przy rozrządzie cos źle poskładali.
kajmanovsky Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 46 minut temu, skyman napisał: Z tą woda to niekoniecznie masz rację, mamy 3 x v6 od audi i we wszystkich ubywało wody, w jednej delikatnie korkiem (uszkodzony), w pozostałych z węży, albo w czasie się poluźniło albo przy rozrządzie cos źle poskładali. tyle, że od spalania plynu akurat kopci na bialo, Tobie tez?
przem8 Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 Jakby spalało płyn i kopciło z tego powodu to zapach tego dymu byłby słodkawy, a nie śmierdział benzyną. Ta wymieniona lambda jest ori? Na pewno wszystko dobrze podłączone?
Radzik.wys Posted December 23, 2017 Author Posted December 23, 2017 tak sondy sprawdzone dobrze pracują.
skyman Posted December 27, 2017 Posted December 27, 2017 W dniu 23.12.2017 o 17:12, kajmanovsky napisał: tyle, że od spalania plynu akurat kopci na bialo, Tobie tez? Kopci parą we wszystkich, w jednym było trochę kopcenie po dobrze rozgrzanym silniku ale po wyczyszczeniu odmy sytuacja jest teraz analogiczna jak w dwóch pozostałych.
tomczas Posted January 6, 2018 Posted January 6, 2018 Moje 2.8 też kopci na biało, za wydechem gryzie w gardło jak cholera, jeszcze w tym miesiącu jedzie na UPG. Do tego mam spadek ciśnienia na 1 cylindrze, wszędzie 12,5, a na nim 8.5. Płynu ubywa.
Recommended Posts