Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana gałki zmiany biegów na wersję S-line w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok dzieki za info to będzie rezanie bo kapsel zmiany biegów ze zwykłej gałki do tej z a3 normalnie pasuje prawda?

Opublikowano

tak pasuje. działaj :wink:

Opublikowano

gałeczka zamówiona będzie rezanie :dancing:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
gałeczka zamówiona będzie rezanie :dancing:

troszeczku sie najpierw nawk.....iasz ale później już dasz rade :D:grin::hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jutro przyjdzie moja już sie nie mogę doczekać ale bedę musiał przełożyć kapsel z onzaczeniami troszkie sie tego boje :kwasny: dam fotke ma nadzieje po udanym zakończeniu i :grin: uśmiechu na twarzy

Opublikowano

no to dodaje obiecane fotke swojej pracy, zajęło mi to godzinke tylko przez te zszywki :kwasny: ale efekt końcowy wynagradza to tylko ten kolor mógłby być bardziej ciemniejszy :wink: [ f21076004c777e5dm.jpg

Opublikowano

sciemnieje z czasem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja też zamówiłem gałkę z mieszkiem od A3 s-line 8L

Zrobiłem wszystko tak jak opisane w temacie montażu ale gdy zmontowałem gałkę na trzpień i poskładałem wszystkie osłony do kupy to się trochę rozczarowałem bo pomiędzy srebrną otoczką dekoru a mieszkiem powstały szczeliny z tyłu po obu stronach i z przodu po lewej stronie i nie za ładnie to wygląda :kwasny:

Dodam jeszcze że brakuje trochę skóry od mieszka przy wrzucaniu 5 biegu skóra się naciąga i podnosi cały mieszek i robi się jeszcze większa szczelina :facepalm:

Wszystko wygląda na to że jest za mały mieszek do ramki od A4.

Może macie jakiś sposób aby te szczeliny zniwelować ?

---------- Post dopisany 09-12-2013 at 17:13 ---------- Poprzedni post napisany 08-12-2013 at 16:07 ----------

Przerobiłem trochę otwory od spinek od mieszka aby był większy zapas skóry przy wrzucaniu biegów :wink:

A także się zmniejszyła szczelina pomiędzy srebrną obwódką dekoru a mieszkiem.

A oto efekty wymiany gałki na S-line :naughty:

38305c16c43be4a0med.jpg

8f4ec8696957f55dmed.jpg

Opublikowano

Orientuje się ktoś z was czy do audi a4 b7 podejdzie gałka ori audi a4 b8 s-line coś takiego ? CHodzi mi i o gałkę i mieszek?

3772718879_1

Opublikowano

Witam. Poszukuje gałki do B6 S-line, ALE nie tej z perforowanej skóry tylko całej aluminiowej jaka była w opcji s-line, ponieważ mam taką i bardzi i się podoba tylko ma już na sobie dużo rys i chciałbym wymienić na taką samą. Chyba, że można to jakoś odświeżyć, zregenerować??

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

czy gałka z b8 pasuje? czy też trzeba więcej coś modzić?

Opublikowano
Witam. Poszukuje gałki do B6 S-line, ALE nie tej z perforowanej skóry tylko całej aluminiowej jaka była w opcji s-line, ponieważ mam taką i bardzi i się podoba tylko ma już na sobie dużo rys i chciałbym wymienić na taką samą. Chyba, że można to jakoś odświeżyć, zregenerować??

pokaż tą swoją :) jak to wygląda :hi:

Opublikowano

http://www.a4-freunde.com/wiki/images/8e0863278_qqx.jpg

https://a-a.d-cd.net/b205ed8s-480.jpg

tak to wygląda

Opublikowano

tak to wygląda

powiem tak, nie zakochałem się w niej :decayed:

Opublikowano

tak to wygląda

powiem tak, nie zakochałem się w niej :decayed:

Ja na początku tak samo, chciałem ją zmieniać, ale teraz bym jej już nie oddał :naughty:

Opublikowano

Po montażu mieszka z A3 szpara pomiędzy ramką a mieszkiem nie wygląda najlepiej.

CAM00059.jpg

Spowodowane jest to tym że na rogach są wycięcia na szwy a naciągnięta skóra dopasowuje się do kształtu ramki. Naklejenie 10mm pasków z uszczelek do drzwi/okien zmniejsza tą brzydką szparę.

CAM00074.jpg

CAM00077.jpg

Opublikowano

Przerabiałem to samo i wyżej w temacie opisałem że jest problem z dopasowaniem mieszka z a3 do ramki z a4 trochę brakuję skóry na rogach:facepalm:

Ja musiałem u siebie podnosić cały mieszek wyżej i robić nowe otwory w skórce :wink: ale myślę że szpara pomiędzy mieszkiem a ramką chromowana się zmniejszyła :naughty: i teraz jest git

Powiedz czy masz problem z wrzucaniem piątego biegu chodzi mi o to czy nie brakuję mieszka ?

Opublikowano

Nie mam problemem z 5tym biegiem, nawet jest jeszcze trochę zapasu. Dodam tylko że mieszek mam narazie nieprzymocowany na stałe do ramki tylko naciągnięty.

Opublikowano

panowie numer tej gałeki 5- biegowej 8L0 863 278 BJ RMD

ma ktos numer szesciobiegowej ?

---------- Post dopisany at 21:21 ---------- Poprzedni post napisany at 21:11 ----------

to jest numer 6 biegowej

Opublikowano
panowie numer tej gałeki 5- biegowej 8L0 863 278 BJ RMD

ma ktos numer szesciobiegowej ?

---------- Post dopisany at 21:21 ---------- Poprzedni post napisany at 21:11 ----------

to jest numer 6 biegowej

Tak to jest numer gałki 6 biegowej zamawiałem z tym samym numerem ale musiałem schemat przekładać z pięciobiegowej :wink: