gsekulski Opublikowano 23 Grudnia 2017 Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Witam. Temat dotyczy Audi A4 B6 1.8T 150KM AVJ. Mianowicie stracił moc, szarpie i miga check engine. Po podłączeniu pod VCDsa pokazuje wypadanie zapłonu na 4 cylindrach. Zarówno na LPG jak i PB. Podobna sytuacja była w lato tylko, że na 3 cylindrach. Wtedy pomogło odłączenie klemy. Ktoś pomoże i ma jakieś sugestie? 4 cewki na raz nie padły a świece prawie nówki. Edytowane 23 Grudnia 2017 przez gsekulski
toman Opublikowano 23 Grudnia 2017 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Witam. Temat dotyczy Audi A4 B6 1.8T 150KM AVJ. Mianowicie stracił moc, szarpie i miga check engine. Po podłączeniu pod VCDsa pokazuje wypadanie zapłonu na 4 cylindrach. Zarówno na LPG jak i PB. Podobna sytuacja była w lato tylko, że na 3 cylindrach. Wtedy pomogło odłączenie klemy. Ktoś pomoże i ma jakieś sugestie? 4 cewki na raz nie padły a świece prawie nówki.Odłącz na chwilę przepływomierz i sprawdź czy z wypiętym też szarpie, chyba że na logach sprawdzałeś wskazania z przepływki i ją wykluczaszWysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
gsekulski Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2017 Witam. Padła pierwsza cewka. Podmieniona i jest ok. Banalnie prosta sprawa, ale nie wiem dlaczego pokazało wypadanie az na 4 cylindrach. Dzięki
Łukasz13 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Może poprostu żle zinterpretowałeś błędy? w przypadku wypadania zapłonu zawsze pojawiają sie dwa błędy, pierwszy ogólny o wypadaniu zapłonu na cylindrach i drugi niżej z wypadaniem zapłonu na konkretnym cylindrze.
gsekulski Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2017 hejka. Nie. właśnie błędow była cała lista. I oddzielnie dla każdego cylindra. Jakiej marki cewki polecacie? Beru droższa ale chwalona NGK tańsza, marka dobra ale co z jakością?
Łukasz13 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Jedna i druga bedzie ok.Wysłane z mojego HT50 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi