Masmix1992 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Witam czy borykał się kiedyś ktoś z wibrującym tłumikiem ? sprawdziłem dziś gumy są OK, wydaje mi się że przez ten tłumik autko mi wibruje na biegu jałowym oraz na lewarku też czyć minimalne wibracje, żadnych dziwnych dzwięków nie słychać autko normalnie jeździ ale gdy trzeba podjechać do świateł i się zatrzymać zaraz po wciśnięciu sprzęgła zaczynają się te wibracje. ????? Oczywiście naczytałem się już na internecie że to może być od Plecionki lub poduszek do koła dwumasowego lub wtrysków... Dodam jeszcze że autko pracuje równo. Doczytałem ze B7 mają problemy z pompą oleju z tym wyrabiającym się imbusem ale to chyba nie ma nic wspólnego z wibracjami. Pozdrawiam i wrzucam zdjęcie pacjęta 2.0 TDI BRD
MemberA4 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) zacznij od plecionki, koszt nieduży a możliwe że ominie Cię bez skuteczne wydawanie kasy a czy wibracje znikaja po delikatnym zwiekszeniu obrotów? Edytowane 28 Grudnia 2017 przez MemberA4
Masmix1992 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2017 10 godzin temu, MemberA4 napisał: zacznij od plecionki, koszt nieduży a możliwe że ominie Cię bez skuteczne wydawanie kasy a czy wibracje znikaja po delikatnym zwiekszeniu obrotów? Dzięki kolego za odpowiedź, wibracje znikają ale może dodam cos jeszcze, po dodaniu gazu rusza się karoseria tak jak by gdzieś były luzy ale czy to może być przez tłumik ? tak jak mówisz plecionka ma luzy i po dodaniu gazu wydech sie rusza i przenosi się to na całą budę ? Pozdrawiam
maryn_08 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Sprawdź jeszcze poduszki może któraś się już poddała. Ja też mam delikatne wibrację na biegu jałowym lecz mam wrażenie ze to przez poduszki silnika bo były wymieniane i tak jakby były trochę za sztywne
Masmix1992 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2018 Kurczę mój problem jest nietypowy ponieważ po przejechaniu 50km ( autostrada ) do pracy, na parkingu po prostu wibracji nie ma, dzieki panowie za podpowiedzi w czwartek jadę do Polski umówiłem się już na diagnostykę więc zobaczymy co w trawie piszczy
MemberA4 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) W dniu 20.01.2018 o 17:28, Masmix1992 napisał: w czwartek jadę do Polski umówiłem się już na diagnostykę więc zobaczymy co w trawie piszczy i jak ma się sprawa z wydechem?? coś zdiagnozowane? Edytowane 4 Lutego 2018 przez MemberA4
Masmix1992 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Byłem w PL i mechanik mi powiedzial ze musze wymienic cała rure o numerze 8e0253301eq Koszt takiej rury ponad 1000 PLN i nie wie czy w pl jest dostepna i może trzeba by sprowadzać z Niemcowni Powiedzial ze mogl by tez wymienic samą plecionkę ale nie wie ile by wytrzymała więc narazie problem pozostał. Dzięki że interesujesz sie tematem Życzę miłej niedzieli Edytowane 4 Lutego 2018 przez Masmix1992
MemberA4 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 najpierw spróbuj wymienić samą plecionkę na tej rurze u jakiegoś dobrego tłumikarza bo faktycznie nowej takiej rury w PL poza ASO nie dostaniesz, ja szukałem podobnej do swojego tylko że nie ma w niej plecionki, dostepna w ASO na zamówienie(cena kosmos) bo zamienniki praktycznie nie występują a jak wystepują to nie w PL np taka firma jak IMASAF
Masmix1992 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 Kurcze w PL byłem któtko więc nic nie kombinowalem a w Szwajcarii nie ma takich ludzi jak w PL ten od tego ten od tego, na dodatek jeszcze za godzine biorą 100fr = 360zł za godzinę pracy Ale będę cos kombinował, może znajdę jakiegos Polaka w Niemcowni bo nie mam daleko
Rekomendowane odpowiedzi