Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9 TDI PROŚBA O ANALIZE LOGÓW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , miałem problem z turbiną a dokładniej z przeładowaniem auto wchodziło w tryb Awaryjny ,  zdemontowałem turbinę w celu czyszczenia ale okazało się że nie ma co tam czyścic bo jest czyściutka. Po złożeniu o dziwo już nie wchodzi w tryb awaryjny ale  jak dla mnie auto jakoś dziwnie ciągnie jakby słabiej proszę o analize logów :

LOGI BLOK 011

LOGI BLOK 003

Z góry dziękuje za zainteresowanie i proszę o wybaczenie jakichś błędów jestem tu nowy :P

Edytowane przez nieznajomynie69

Opublikowano

Dałeś nowe uszczelki pod turbo, kolektor ? Dalej lekko przeładowuje, ale ucieka też gdzieś MAF, zrób razem 003+008+011 bo nie wiem czy Ci nawet dawki nie będzie ciął...

Opublikowano
  • Autor

Uszczelki niestety zostały stare bo nie zaopatrzyłem się w nie przed świętami , jutro zamówię nowe wstawię w weekend i podeślę logi , dzięki za odpowiedź. 

Opublikowano

według mnie coś już nie halo jest z wirnikiem bo ma tendencje do przeładowania wraz ze wzrostem predkości obrotowej silnika , czyli n75 nie daje rady wysterowac doladowania przy duży przepływie spalin

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie wydaje mi się że te turbo było regenerowane bądź mało zużyte bo nie było żadnych problemów z otwarciem muszli a w środku dosłownie wystarczyło ja przeczyscic suchym pędzelkiem i wyglądała jak nowa, po weekendzie dam logi po wymianie uszczelek.

Opublikowano
  • Autor

Witam , Uszczelki wymienione wszystko złożone tutaj logi:

Logi 003, 008, 011

Opublikowano
  • Autor

Co może być w takim razie nie tak ? 

ps.dodam jeszcze że lubi mocno zadymić jak depne naprawdę mocno 

dodanie informacji

Opublikowano

Geometria nie może zbić cisnienia na wyższych obrotach. Coś z gruchą było ruszane? Turbina na pewno dobrze złożona? Od przepływki do muszli turbiny nie ma nieszczelności czy coś?

Opublikowano
  • Autor

Wezyki sprawdzone wakumetrem trzyma ciśnienie,  głuchy nie ruszałem , turbina napewno dobrze złożona a tutaj logi najnowsze Po wymianie wszystkich przewodów podcisnienia :

http://vaglogi.pl/log-003_008_011_A5tzS.html

Edit:podmienialem zaworki n75 z n18 to samo przeladowuje jakieś sugestie panowie :(

Opublikowano

Patrząc na logi i porównując z moim avg w kanale 008 mam mniejsza dawke wedle momentu(srodkową) a ja chyba ustala program,mozliwe ze miales coś grzebane w sofcie

Opublikowano
  • Autor

Masz na myśli że ktoś zmieniał mapę ? Nie wiem już co robić z tym autem ... 

Opublikowano

W seryjnym sofcie i sprawna przeplywka komputer powinien wybierac dawke momentu czyli srodkową,ktora w seryjnej mapie jest na poziome 43-39 mg przynajmniej u mnie tak jest

http://vaglogger.apphb.com/log/5a51493e60f7f85a48d23300?AuthKey=34e970e055b1431d8536e83b67d98f3a

Edytowane przez stanek90

Opublikowano
  • Autor

A czy możliwe jest że przeładowanie to efekt "podkręcenia" tej śrubki regulacji na turbinie ?  

Opublikowano
  • Autor

Panowie po wymiane przewodów podciśnienia jest jeszcze gorzej może ktoś zerknąć ?

http://vaglogi.pl/log-011_EkSjG.html

Opublikowano

po takim logu nie miales trybu awaryjnego??

Opublikowano
  • Autor

był tryb awaryjny i błąd w VAGu ale to wiadomo który przeładowanie ,  nie mam pojęcia co tam się dzieje na dniach podmieniam zaworek od innego auta jeśli nic nie da to idzie cała turbina na podmiane bo już nie mam pomysłów .

-turbina czyszczona (dobrze złożona)

-przewody wymienione (sprawdzane wakumetrem trzyma podcisnienie)

-n75 zamieniany z n18 (na dniach n75 z innego samochodu dla pewnośći)

-gruszka trzyma ciśnienie 

-sztanga chodzi lekko ruch ok 1,5 cm

Jakieś sugestie pomysły panowie ?

Opublikowano

Zaznacz na próbę położenie na sztandze i wydłuż o pół-jeden obrotu... Ciekawe czy ogranicznika nikt nie ruszał...

Opublikowano
  • Autor

Panowie problem rozwiązany ponownie rozkręciłem turbo i potraktowałem miekką "mosiężną" szczotką drucianą na wkrętarce moje ostatnie czyszczenie nie było dostateczne także polecam ten sposób jakby ktoś miał problem z przeładowaniem jak widać nie wystarczy tu pędzelek i benzyna a mocniejsze środki lekko przeładowuje przy wysokich obrotach ale podejrzewam że ma to związek z nowym programem który ktoś kiedyś tam wsadził zapewne podkręcając minimalnie turbo nie wyrzuca mi już trybu awaryjnego i o to chodziło , dzięki wszystkim za zainteresowanie i poświęcony czas , POZDRO ! :)