Opublikowano 3 Stycznia 20188 l Witam. Moje auto zaczęło szarpać na zimnym silniku po nocy stania czuć to podczas przyspieszania na vagu brak błędów kable ngk nowe świece ngk 3 iskrowe na swiecach 7 tys km cewka zmieniana na Boscha przepustnica oczyszczona auto ma gaz sonda tez zmieniana na Boscha spalanie gazu 10-11 litrów Edytowane 3 Stycznia 20188 l przez Wojtass2828
Opublikowano 3 Stycznia 20188 l Przy jakich obrotach szarpie? Próbowałeś przy większych obrotach? Czy szarpie tylko przy puszczaniu sprzęgła czy przy normalnej jeździe?
Opublikowano 4 Stycznia 20188 l Przy normalnej jeździe w trakcie rozpedzania auta . Sprzęgło wtedy jest już wyciśnięte Edytowane 4 Stycznia 20188 l przez Wojtass2828
Opublikowano 4 Stycznia 20188 l A przy ruszaniu? Możliwe, że przepustnica Ci sie przycina. To, że jest wyczyszczona nie oznacza, że jest sprawna. Posprawdzaj tez wszystkie wężyki od podciśnienia.
Opublikowano 4 Stycznia 20188 l Jak to się dzieje tylko na gazie to czeka Cię porządna regulacja gazu.
Opublikowano 5 Stycznia 20188 l Sprawdź czy po nocy na listwie wtryskowej LPG jest ciśnienie-poluzuj wąż przy listwie i jeśli nic nie poleci to listwa może puszczać gaz do kolektora i chodzi rano na PB+LPG
Opublikowano 20 Stycznia 20188 l W dniu 5.01.2018 o 19:28, sitar napisał: Sprawdź czy po nocy na listwie wtryskowej LPG jest ciśnienie-poluzuj wąż przy listwie i jeśli nic nie poleci to listwa może puszczać gaz do kolektora i chodzi rano na PB+LPG Kolego rano w przewodzie od gazu przed wtryskami brak cisnienia . Wtryski do wymiany?
Opublikowano 22 Stycznia 20188 l Jak masz już nalatane trochę na listwie to pewnie tak...Dla sprawdzenia po zgaszeniu autka poluzuj delikatnie wąż przy listwie lpg lub filtrze od gazu tak żeby zeszło ciśnienie gazu i po nocce odpalając zimnego zobacz co się będzie działo. Autko po odpaleniu zostaw na pb na 1- 2 dni dla porównania . Nie wiem co masz za gaz ale w mojej B5 miałem wtryski valtec-koszt 120zł za listwe wtryskowa