SOWAEXE Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Witam Kolegów! Mam problem z błędami w samochodzie i chciałem się was poinformować od czego według Was najlepiej zacząć. Problem polega na tym że od czasu do czasu zaczyna mi migać kontrolka pomarańczowa od świec żarowych podczas jazdy i na postoju, od czasu do czasu ale nie zawsze wyskakuje mi błąd silnika. Po podłaczenie i sczytaniu pojawiają się następujące błędy: P2563 - Czujnik A położenia turbosprężarki w obwodzie doładowania powietrzem - Zakres/Jakość pracy obwodu P001E - Kontrolu Profilu Wałka Rozrządu - obwód niskonapięciowy (Bank 2) Tak jak na screenshot . Po wykasowaniu tych błędów jest okres 2, 3 dni nieraz tydzień jak jest wszystko ok później znów zaczyna migać kontrolka świec i błąd się pojawia nadal i zdarza się że po 1 lub 2 dniach bez kasowania błędów te błędy same znikają i check silnika też znika. Według was od czego najlepiej zacząć?
SOWAEXE Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2018 Witam Kolegów! Mam problem z błędami w samochodzie i chciałem się was poinformować od czego według Was najlepiej zacząć. Problem polega na tym że od czasu do czasu zaczyna mi migać kontrolka pomarańczowa od świec żarowych podczas jazdy i na postoju, od czasu do czasu ale nie zawsze wyskakuje mi błąd silnika. Po podłaczenie i sczytaniu pojawiają się następujące błędy: P2563 - Czujnik A położenia turbosprężarki w obwodzie doładowania powietrzem - Zakres/Jakość pracy obwodu P001E - Kontrolu Profilu Wałka Rozrządu - obwód niskonapięciowy (Bank 2) Tak jak na screenshot . Po wykasowaniu tych błędów jest okres 2, 3 dni nieraz tydzień jak jest wszystko ok później znów zaczyna migać kontrolka świec i błąd się pojawia nadal i zdarza się że po 1 lub 2 dniach bez kasowania błędów te błędy same znikają i check silnika też znika. Według was od czego najlepiej zacząć? Nikt nie Pomoże??Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
fofosinho Opublikowano 7 Października 2018 Opublikowano 7 Października 2018 Hi Kamil! I have the same car, the same engin and the sames faulties codes ( P001-E and P2563). Do you have find what are problems? If Yes, What's reapaires do you have ? Thanks a lots ! Fofosinho
PiXX Opublikowano 7 Października 2018 Opublikowano 7 Października 2018 Co do P2563 to sprawdź wszystkie podciśnienia w układzie, jak to nic nie da to trzeba sprawdzić czy pompa vaccum daje odpowiednie podciśnienie. Na forum z tego co kojarzę był jeden przypadek że uciekało przez serwo, w jednym uciekało przez siłownik sterujący klapką na dnie puszki filtra powietrza a w jednym była to właśnie po prostu uszkodzona pompa vaccum 1
fofosinho Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 Le 07/10/2018 à 09:34, PiXX a dit : Co do P2563 to sprawdź wszystkie podciśnienia w układzie, jak to nic nie da to trzeba sprawdzić czy pompa vaccum daje odpowiednie podciśnienie. Na forum z tego co kojarzę był jeden przypadek że uciekało przez serwo, w jednym uciekało przez siłownik sterujący klapką na dnie puszki filtra powietrza a w jednym była to właśnie po prostu uszkodzona pompa vaccum Thank's , I will look that tomorow and i tell you if i find!
Rekomendowane odpowiedzi