Jump to content
Przerwa techniczna od 18:00. Wracamy najszybciej jak to będzie możliwe. Przepraszamy za niedogodności.
IGNORED

Audi A4 B6 1.6 Benz+Gaz nie odpala

Recommended Posts

Posted

Witam.

Spotkałem się z następującym problemem. W poprzednią niedzielę zrobiłem trasę 150 km wszystko było ok. W poniedziałek jeździłem samochodem i wszystko było bez zarzutu, lecz w czwartek chciałem pojechać i nie odpalił. Silnik normalnie kręci, słychać załączanie się pompy paliwa lecz nie chce odpalić. Dodam, że doszedł problem z otwieraniem samochodu z pilota, ale centralny zamek działa normalnie. Ruszenie go na kable oraz zmiana akumulatora nie pomogła.

Samochód Audi A4 B6 1.6 102 KM Benz+gaz sedan 2004 r.

Pozdrawiam

Posted

Jakieś błędy? Może problem z imo lub czujnik położenia wału. Jest iskra na świecy?

Posted

Jak go podpinam pod ODB to nie ma nic. Czasami raz na ruski rok pojawia się P0411 ale to coś z ciśnieniem. Jeśli chodzi o sprawdzenie iskry to totalnie nie wiem jak to zrobić bo jestem zielony w tym temacie. Jeśli chodzi o immo to ciężko stwierdzić bo mam jeden kluczyk a na konsoli nie widziałem kontrolki żeby się paliła.

Posted

Byłem u mechanika, który po podpięciu do kompa stwierdził, że padła albo przepustnica albo sterownik. Z tego co mi wiadomo przy usterce przepustnicy powinno dojść do zapłonu. Niestety Pan stwierdził, że nie tyka samochodów z gazem ;/ Czy ktoś może jeszcze ma inny pomysł czy aby diagnoza jest trafna?

Posted

Może to być problem z czujnikiem położenia wału korbowego.

Szkoda na razie pchać się w wymianę sterownika jak nie wiadomo czy to on jest problemem..

Kup czujnik używany oryginalny i sprawdź, nie dużo Cię to będzie kosztowało a myślę, że problem zostanie rozwiązany.

• 5 weeks later...
Posted

Sory że tak długo. Znalazła się usterka. Gazownicy połamali pokrywę od bezpieczników i przekaźników jak montowali gaz. Drenaże były zatkane a cała woda z szyby leciała do skrzynki. Zrobił się lekki basen, którego ja nie sprawdziłem. Poszedł przekaźnik i bezpiecznik także sprawa błaha. Na przyszłość płaczcie czy po usłudze montowania gazu pokrywa jest cała ;) Temat do zamknięcia.

• Upvote 2