zwierzkoks Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Witam wszystkich.Jestem tu nowy i potrzebuje waszej pomocy ponieważ razem z mechanikiem nie wiemy o co chodzi. Przed zmianą skrzyni biegów(oznaczenie FEC) prędkościomierz działał.Skrzynie zmieniłem ponieważ wyskakiwał 4 bieg. Na miejscu kolega miał skrzynie do mojej audi ale o oznaczeniu GBO. Mechanik mi ją zamontował wszysko jest ok ale nie działa prędkościomierz. Przełożylismy czujnik ze starej skrzyni FEC ponieważ nowa miała czujnik ale nie było wejscia na piny dlatego mechanik zrobił podmianke ale mimo tego prędkościomierz nie działa. Bardzo proszę o pomoc
MemberA4 Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Skrzynia GBQ, bo chyba o taką chodzi ma tylko zaślepke w miejscu czujnika. ta skrzynia nie ma impulsatora w środku jak FEC. GBQ jest z przeznaczeniem gdzie prędkośc jest po ABS czyli musisz szukac skrzyń z czujnikiem
bobikos Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Druga opcja to dac licznik do fachwca na zmianę wsadu, tak zeby prędkość byla czytana z abs.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
MemberA4 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) i jest jeszcze trzecia opcja, można spróbować dodać ten impulsator (pierścień magnetyczny) ze starej skrzyni jego nr 012409182C po odkręceniu pokrywy mech. róznicowego można to sprawdzić Edytowane 4 Lutego 2018 przez MemberA4
Rekomendowane odpowiedzi