Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 TDI PD] Czasami nie odpala za pierwszym razem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie od jakiegos czasu mam taki problem gdy odpalam moja audi 1.9tdi 2006r 116KM  gasnie  i tak z dwa razy i za trzecim zalapuje ,w czym leży problem dodam ze wtryski uszczelniałem wiec przyczyna leży gdzieś indziej chyba ?

Opublikowano

Pompa tandemowa nie trzyma i paliwo się cofa, albo świece żarowe odmawiają.

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

dziekuje bardzo za pomoc  gdzie znajduje sie ta pompa i jak ja sprawdzic czy jest sprawna ? mozna ja jakos uszczelnic czy trzeba nowa kupic ?

Opublikowano

Z tyłu silnika jest idą do niej 2 przewody paliwowe od filtra paliwa

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

bo moze napisze dokladniej samochod zalapuje i na sekunde zapala i zaraz gasnie to wina pompy>? LATWY DO NIEJ DOSTEP OD GORY ?

Edytowane przez paradox2604

Opublikowano

Pompa, albo uszczelniacze pompo-wtrysków.  Dzieje się to po dłuższym postoju, czy za każdym razem ? Jakieś błędy pokazuje ? 

Opublikowano
  • Autor

uszczelniacze pompowtryskow byly wymieniane ,swiece zarowe sprawdzalepm przed chwila sa sprawne pompa wydaje sie tez sprawna?jak ja najlepiej sprawdzic?bo powiem szczez co ta pompa ma do tego ? bo jak by nie bylo w niej podcisnienia to by hamulec nawalal? a nie ma tam jakiegos zaworka zwrotnego na wezu od paliwa moze takie cos padlo?

Opublikowano
6 godzin temu, paradox2604 napisał:

bo moze napisze dokladniej samochod zalapuje i na sekunde zapala i zaraz gasnie 

Jak masz taki objaw to uszczelniacze pompek są OK .

W celu zawężenia obszaru poszukiwania miejsca nieszczelności podłączył bym na próbę zasilanie silnika w paliwo z bańki 5l i przez kolejne dwa dni sprawdzał rano ja odpala gdy bańka raz stoi na glebie, a drugim razem powyżej silnika .:hi:

Oczywiście do tej próby trzeba coś zrobić by nie lało się paliwo z odłączonych przewodów paliwowych dochodzących do tandemu ( albo trzeba je połączyć ze sobą, albo wyjąc bezpiecznik nr. 28 od zasilania pompki w zbiorniku ... :P ).

Opublikowano
  • Autor

a myslisz e jak bym podlaczyl pod komputer to pokazalo by mi jakie cisnienie daje pompa lub cos w tym stylu?

Opublikowano

No niestety, nie w tym samochodzie :decayed:

Żeby posprawdzać ciśnienia to się trzeba fizycznie wpiąć manometrem w odpowiednie punkty układu paliwowego :hi:

Opublikowano
  • Autor

ok panowie podlaczylem samochod pod profesjonalny komputer wyskoczyl blad p1570 i 01176 moze ktos wyjasnic dodam ze samochod dobrze odpala

Opublikowano

Masz drugi kluczyk ? Żeby nim spróbować odpalić ?

Opis błędów:

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01176

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17978/P1570/005488

Prawdopodobnie immo blokuje Ci odpalenie.

Zobacz też w zegarach czy nie masz jakiś błędów...

Rozebrałbym obudowę kiery i pierwsze co sprawdził czy dobrze dociska wtyka do cewki na stacyjce [emoji14] no i drugi kluczyk od niczego...

Opublikowano
  • Autor

obydwa kluczyki dzialaja  tylko w jednym nie dziala  pilot od otwierania zamka(nie wiem czemu) ale samochod pali z kazdego klucza,a czy gdzies jest na desce ikona immo poniewaz podczas zapalania nie zauwazylem takiej i jak sprawdzic bledy w zegarach? poniewaz skan robilem calemu samochodowi

Edytowane przez paradox2604