karol2984 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Cześć, może ktoś miał podobny dźwięk albo wie co może go powodować, chodzi o te rytmiczne szuranie.
karol2984 Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 Dodam że po przysłuchaniu się najbardziej słychać z okolicy koła pasowego (jak by zza tego koła), tego co napędza pasek wielorowkowy.
k232 Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) 40 minut temu, karol2984 napisał: Cześć, może ktoś miał podobny dźwięk albo wie co może go powodować, chodzi o te rytmiczne szuranie. Patrzyłeś od spodu czy coś tam nie obciera? Może faktycznie koło pasowe masz już do wymiany. Może pasek jest gdzieś przetarty i o coś zahacza. Edytowane 9 Lutego 2018 przez k232
karol2984 Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Jeszcze nie zdejmowałem przodu, od spodu jak zbliżę ucho to bardzo głośno szura, jak zdjąłem pasek wielo rowkowy i próbowałem ruszać kołem to nie miało ani mm luzu w żądnej osi A częstotliwość tego szurania pokrywa się z obrotami paska rozrządu? Nagrałem 2 filmik na ssaniu i bez górnej pokrywki rozrządu i tego dźwięku nie ma, za to słychać jak by łożysko którejś rolki w rozrządzie Edytowane 9 Lutego 2018 przez karol2984
Rekomendowane odpowiedzi