Yaro1 Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 Witam, Czy orientujecie się, jak głęboka jest ingerencja przy wymianie tego elementu, czy ktoś spotkał się z jakimiś negatywnymi skutkami po tej wymianie.
lcu Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 Czy rozwala mi kodowanie lamp, czujników w trakcie tej akcji serwisowej?
Muskel1 Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) W dniu 27.02.2019 o 10:04, lcu napisał(a): Czy rozwala mi kodowanie lamp, czujników w trakcie tej akcji serwisowej? Nic Ci nie rozwalą. Wymienią Ci podgrzewacz i wgrają nowy soft do klimy. W BCM nie będą grzebać. Powiedz żeby nie robili porównania online. Edytowane 21 Lipca 2023 przez Muskel1
lcu Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 Ok, jeszcze jedna rzecz jestem po akcji czy w trakcie tej usługi muszą sciągnąć ten srebrny dekor z deski rozdzielczej co nachodzi na zegary - prędkościomierz?
l2k2 Opublikowano 7 Marca 2019 Opublikowano 7 Marca 2019 3 godziny temu, lcu napisał: Ok, jeszcze jedna rzecz jestem po akcji czy w trakcie tej usługi muszą sciągnąć ten srebrny dekor z deski rozdzielczej co nachodzi na zegary - prędkościomierz? W trakcie akcji nie powinni dotknąć ramki wokół zegarów, jeśli o to Ci chodzi. Wymieniana jest nagrzewnica, robi się to od strony schowka, po jego wcześniejszym demontażu.
lcu Opublikowano 8 Marca 2019 Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) No to nie wiem, bo mam wrazenie ze sciagali bo jest zle zalozona ? nachodzi na zegary tam gdzie masz przycisk reset od kilometrow A nie mam łyżek żeby to podważyć Edytowane 8 Marca 2019 przez lcu
l2k2 Opublikowano 9 Marca 2019 Opublikowano 9 Marca 2019 Zapytaj ich o to, jak Ci coś przy zegarach grzebali to niech poprawią to jak trzeba. Dziwne, że po tej akcji serwisowej masz coś takiego.
kluczyk_ra Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 Powie mi ktoś czy to już jest ta poprawiona elektryczna nagrzewnica?
Muskel1 Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 2018r powinna już być ta poprawiona wersja. Zrób zdjęcie miejsca, w którym kable wchodzą w nagrzewnice bo to był ten problem z nimi. Tam był przy masie zły styk i to prowadziło do grzania sie w tamtym miejscu i topienia kabla i plastiku.
kluczyk_ra Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 1 minutę temu, Muskel1 napisał: 2018r powinna już być ta poprawiona wersja. Zrób zdjęcie miejsca, w którym kable wchodzą w nagrzewnice bo to był ten problem z nimi. Tam był przy masie zły styk i to prowadziło do grzania sie w tamtym miejscu i topienia kabla i plastiku. Właśnie nie wiedziałem czy to 2018 czy 2014 ? Foto mam tylko takie, samochód już złożony ale jak będzie okazja to sprawdzę i cyknę foto
kluczyk_ra Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 Teraz, Muskel1 napisał: 14 lipiec 2018 na naklejce. Dobra, zgadza się ja patrzyłem na 14.07.18 i nie wiedziałem które to rok ?
Muskel1 Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 (edytowane) No na górze to samo pisze tyle że miesiąc oznaczony cyfrą Produkcja na trzy zmiany i to w sobotę bo jeszcze godzina 20:06 widnieje Edytowane 17 Lipca 2020 przez Muskel1
tommy24 Opublikowano 24 Listopada 2020 Opublikowano 24 Listopada 2020 Orientuję się ktoś jak można szybo sprawdzić czy owa nagrzewnica jest sprawna ? Ona zawsze dogrzewa czy dopiero poniżej jakieś temperatury ? Dopóki silnik się nie nagrzeje w aucie zima .
Muskel1 Opublikowano 24 Listopada 2020 Opublikowano 24 Listopada 2020 (edytowane) Musisz zaznaczyć w menu jak masz mmi że automatycznie albo wyłączyć. Czy nagrzewnica będzie uruchomiona decyduje o tym ustawiona temp. na klimatroniku i temperatury zewnętrzna. VCDSem można na pewno w blokach pomiarowych klimy zobaczyć czy jest aktualnie aktywna czy nie. Gdyby była uszkodzona pewnie miałbyś błąd w klimatroniku zapisany. Edytowane 21 Lipca 2023 przez Muskel1
tommy24 Opublikowano 24 Listopada 2020 Opublikowano 24 Listopada 2020 7 godzin temu, Muskel1 napisał: Musisz zaznaczyć w menu jak masz mmi że automatycznie albo wyłączyć. Czy nagrzewnica będzie uruchomiona decyduje o tym ustawiona temp. na klimatroniku i temperatury zewnętrzna jak i płynu chłodniczego. VCDSem można na pewno w blokach pomiarowychvklimy zobaczyć czy jest aktualnie aktywna czy nie. Gdyby była uszkodzona pewnie miałbyś błąd w klimatroniku zapisany. Tak mam ustawione na Auto,pomimo tego w aucie jest zimno do póki silnik nie osiągnie 90°C. Podłączyłem vcds i próbowałem zrobić nastawy podstawowe, niestety nie dałem rady. Ktoś podpowie co robię nie tak(zamiescilem filmik) ? Jak szukac w blokach pomiarowych informacji o ewentualnej awarii tej nagrzewnicy ? 20201124_194031.mp4 20201124_194031.mp4
Muskel1 Opublikowano 25 Listopada 2020 Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) Ponizej... Edytowane 25 Listopada 2020 przez Muskel1
Muskel1 Opublikowano 25 Listopada 2020 Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) W platformie B8 użwamy rozszerzonych bloków pomiarowych. Nagrzewnica elektryczna załącza się do temp. zew. 10 stopni. Musisz uruchomić silnik, podpinasz vcds i wchodzisz w sterownik klimy 08. Następnie rozszerzone bloki pomiarowe. Otworzy Ci się po prawej stronie okienko z listą wszystkich dostepnych bloków pomiarowych, które można monitorować. U samej góry masz pasek wyszukiwania, możesz wpisac tam dana nazwę, której szukasz lub nr. bloku. Nagrzewnica to Luftzusatzheizung (nie wiem czy w Twojej wersji będzie to przetłumaczone na angielski). Jest to blok pomiarowy 047-1 Wyszukaj go i obserwuj czy zmieni się wartość gdy na MMI aktywujesz lub deaktywujesz nagrzewnicę. Podobnie wyszukujesz silniczki sterujące klapami temperatur V159 i V158. Edytowane 25 Listopada 2020 przez Muskel1
mati123307 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Opublikowano 17 Stycznia 2021 będe jeszcze mógl skorzystać z akcji serwisowej ? a4 b8 lift 2013r zauważyłem że auto dopiero grzeje po 6 km , caly czas leci zimne powietrze
Rekomendowane odpowiedzi