Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

a4b7 programowanie kluczyka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kiedys kupiłem to auto z dwoma kluczykami ,i w jednym z nich nie działa otwierania ani zamykanie z pilota  gdy naciskam na pilot pali sie lampka na czerwono ale żadnej reakcji podobno własciciel kiedys  wymieniał baterie czy taki kluczyk trzeba teraz zakodowac? jezeli tak to prosił bym o pomoc jak to zrobic pozdrawiam

Opublikowano

11w9ema.jpg

Opublikowano
  • Autor

dziekuje sprobuje ale czy te wszystke kroki mam robic tym niedzialajacym kluczem ? :) a mozesz powiedziec skad masz taka ksiazke?

Edytowane przez paradox2604

Opublikowano

Mozesz tez włożyć kluczyk w stacyjkę i przekręcić na zapłon i trzymać przycisk z otwarta kłodeczka przez około 3 sekundy. Wyjąc kluczyk i sprawdzic czy działa. A jak nie to kodowanie vagiem 

Edytowane przez bochenowski

Opublikowano
  • Autor

niestety nie dziala a czy programem i kablem delphi da sie to zrobic?

Opublikowano
6 godzin temu, paradox2604 napisał:

dziekuje sprobuje ale czy te wszystke kroki mam robic tym niedzialajacym kluczem ?

no a kurde jaki Ci nie działa? ja u siebie po wyjęciu baterii tak robie i zawsze działa. Delphi zrobisz.

Opublikowano
  • Autor

no nic nie reaguje  takim sposobem:kwasny: ,a wracajac do kabla czyli delphi da rade?jak tak to jak w programie delphi jest opcja adaptacji kluczyka ? nie musi byc vagowski np vcds?

Opublikowano
  • Autor

ok sprawa wyglada nastepujaca probowalem programem delphi zaadaptowac pilot  ale podczas adaptacji w programie wyskakuje aby przytzymac przycisk otwierania az zacznie sia automatyczne  dopasowywanie(czy cos w tym stylu) ale jak tak trzymam ten przycisk nic sie nie zmienia w programie nie przeskakuje na kolejny krok  jak by nie lapalo sygnalu z pilota   ? czyli pilot do wymiany?

Opublikowano

..a posiada on w ogóle immo w środku ????

Opublikowano

A co ma immo do centralnego? 

Może wymień baterię sam bo kto wie ile pilot leżał i bateria padła. Po wymianie poprubuj jeszcze raz ze stacyjka i wciskaniem guzika.

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano

jak chcesz dodać przez delphi to musisz najpierw usunąć wszystkie piloty i potem dodawać po kolei.

Opublikowano

Jak bateria trzyma 3 V i dalej nie idzie pilota dopisać to po pierwsze sprawdź czy obydwa kluczyki mają taki sam numer, znajdziesz go tutaj : 

20170425_195934.jpg

Jeżeli tak to spróbuj go sprawdzić i dopisać zgodnie z instrukcją z tego filmiku:

:hi:

Jeżeli podczas sprawdzania centralka modułu komfortu nie zobaczy kluczyka to prawdopodobnie pilot jest uszkodzony i trzeba sobie kupić kluczyk  drugi z takim samym numerkiem i przypisać go do auta .

O ile dobrze pamiętam to w 2006 weszły nowe systemy kodowania immo i centralnego zamka i starsze kluczyki/piloty B6 i B7 2005 nie dadzą się zakodować do nowego sytemu :whistling:

P.S. Ja swoją kupiłem dziesięć latek temu osobiście jako dwulatka z niemieckiego salonu audi, dostałem od Helmuta komplet trzech kluczyków i w błogiej nieświadomości żyłem do ostatniej wiosny, kiedy to odwalił kitę pilot w użytkowanym kluczyku.

Sięgnąłem po zapasowy a tu zonk , kluczyki nie pasują , pochodzą  innego auta niż A4 :decayed:

Dobrze że wysrał się tylko pilot a nie pastylka immo i można było spokojnie poogarniać temat :D

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

ok wymienilem baterie w pilocie i dalej nie reaguje numery  sprawdze pozniej bo zonka ma drugi pilot ale musza byc te same skoro odpala z jednego i drugiego,

Tobias co do delphi niby w programie widnieja 2 klucze i oprocz tego sa jeszcze 2 miejsca puste na przypisanie kolejnych gdy przypisuje w kolejnych to wlasnie nic sie nie dzieje  gdy chce go przypisac np. do drugiego klucz czyli pozycji 2 gdzie widnieje klucz wyskakuje komunikat ze obecny klucz zostanie skasowany jezeli przypisze w to miejsce kolejny ,wiec mysle ze nie trzeba kasowac wszystkich bo program sam automatycznie "zastepuje" sobie klucze ???? iczy w delphi da sie sprawdzic czy jest nadawany wogole sygnal z pilota poniewaz z tego co kojaze w vcds taka opcja byla po nacisnieciu na kluczyk w programie zmienialy sie cyferki .

Opublikowano
  • Autor

ok sprawdzalem piloty na ktory numer mam patrzec bo nie wiem?

i jezeli chodzi o sygnal to jest tak w programie  kiedy naciskam w dzialajacym kluczu pokazuje mi dana wartosc  np.ktory klucz uzywam   i jaki przycisk naciskam a w tym nie dzialajacym caly czas  sa wartosci 0 czyli pilot zwalony?

Opublikowano
1 godzinę temu, paradox2604 napisał:

ok sprawdzalem piloty na ktory numer mam patrzec bo nie wiem?

i jezeli chodzi o sygnal to jest tak w programie  kiedy naciskam w dzialajacym kluczu pokazuje mi dana wartosc  np.ktory klucz uzywam   i jaki przycisk naciskam a w tym nie dzialajacym caly czas  sa wartosci 0 czyli pilot zwalony?

Na zdjęciu które wrzuciłem widać numer mojego kluczyka : 8E0 837 220 K, poniżej jest częstotliwość na której się komunikuje z autem.

Jeżeli numery kluczyków są takie same i zachowują się tak jak opisałeś , to w tym  niedziałającym pilot jest uwalony :decayed:

Opublikowano
  • Autor

na  pilocie ktory nie dziala mam taki sam numer jak i ty czyli 8E0 837 220 K

a na tym ktory dziala mam numer 8E0 837 220 0 (ta ostatnia to chyba 0 lub D bo juz troche starte) czyli wychodzi na to ze piloty nie sa takie same?

Opublikowano

Podejrzewam że ten 8E0 837 220 K to ori kluczyk od tego auta , piloty z kluczyków z tym numerem mają to do siebie że kiedyś przychodzi dzień gdy po prostu ni stąd  ni z owąd odwalają kitę :P

A ten drugi to najprawdopodobniej  8E0 837 220 Q .  To  już nowsza , poprawiona wersja , którą ktoś dokupił jak dwa powyższe odwaliły kitę :decayed:

Czyli musisz szukać kluczyka ze sprawnym pilotem z końcówką Q lub w ostateczności K :whistling:

Ten z literką K działał w ogóle kiedyś jak posiadasz to auto ?

Tutaj masz Q w dobrej cenie , potwierdź tylko czy na pewno to Q i jest sprawny, jak tak to bież szybko puki jeszcze wisi ..... :hi::

http://allegro.pl/audi-a4-b7-kluczyk-pilot-8e0837220q-433mhz-i7176815618.html#thumb/3

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie ten z Q(chyba to Q bo zamazane jest ze starosci) dziala ,a ten z K nie, jak go kupowalem to juz nie dzialal ale  nigdy tym sie nie interesowalem bo jezdze tylko na tym Q  sprawdzalem miernikiem sygnal tego niedzialajacego klucza niby pilot wysyla jakis tam sygnal pokazywalo,

PS jezeli kupie ten klucz to bedzie on pasowal do stacyjki ? i czy on ma immo  ktore trzeba bedzie jakos programowac?

Opublikowano

jak kupisz nowy klucz to przełożyć z niego trzeba tylko elektronikę, obudowę ze swoim grotem oraz pastylką immo zostawiasz ze swojego starego klucza. Tak jest najprościej.

Opublikowano
W dniu 15.02.2018 o 11:12, piotrsob1 napisał:

Sięgnąłem po zapasowy a tu zonk , kluczyki nie pasują , pochodzą  innego auta niż A4

pogratulować Ci sprawdzenia kluczy przy kupnie auta.

W dniu 15.02.2018 o 12:17, paradox2604 napisał:

niby w programie widnieja 2 klucze i oprocz tego sa jeszcze 2 miejsca puste na przypisanie kolejnych gdy przypisuje w kolejnych

powinnieś skasować to stare klucze i przypisywać od zera.