sonadores Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Cześć, Wczoraj wyciągnąłem schowek w celu naprawy pękniętego zawiasu, a dziś podłączyłem sobie emulator do radia. Po ponownym podłączeniu schowka żółta migająca kontrolka przestała migać natomiast czerwona dalej się świeci na fisie. CZy odłączenie klem akumulatora pomogło by cos w tym przypadku ? czy trzeba moze jechać kasować błąd ?
Tomiaudi2002 Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 2 minuty temu, sonadores napisał: Cześć, Wczoraj wyciągnąłem schowek w celu naprawy pękniętego zawiasu, a dziś podłączyłem sobie emulator do radia. Po ponownym podłączeniu schowka żółta migająca kontrolka przestała migać natomiast czerwona dalej się świeci na fisie. CZy odłączenie klem akumulatora pomogło by cos w tym przypadku ? czy trzeba moze jechać kasować błąd ? Prawdopodobnie bedziesz musiał skasować błąd ale możesz spróbować na jakąś godzinkę klemy odłączyć.
sonadores Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Opublikowano 15 Lutego 2018 Jutro odłącze, gdybym źle podpiął to chyba by migała nadal ta żólta ?
sonadores Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Opublikowano 15 Lutego 2018 3 minuty temu, Tomiaudi2002 napisał: Tak. okk czyli nie musze sie martwić że cos nie tak jest, a czy odpięcie klem przed demontażem schowka nie spowodowała by błędu ? czy to działa na zasadzie odłączam klemy wyciągam schowek, wkładam i montuje schowek = brak błędu ?
Tomiaudi2002 Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Może spowodować ja miałem przypadek ze padł mi akumulator i błędy się pokazały.
sonadores Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Opublikowano 15 Lutego 2018 to nie wiedziałem, wydawało mi sie ze jak podepne zpowrotem to będzie wszystko ok, a tak to wczoraj wymontowałem schowem przestawiłem samochód przy czym żólta migająca kontrolka tam gdzie przycisk esp i ta czerwona na fisie. Trudno jutro spróbuje odłączyć klemy
sonadores Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Opublikowano 15 Lutego 2018 48 minut temu, Tomiaudi2002 napisał: Spróbuj i daj znać ok
salamon Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Jesli piszesz o kontrolkach to warto by napisać dokładnie które kontrolki się świecą a nie ta żółta migająca albo tamta czerwona na fisie.
sonadores Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Opublikowano 15 Lutego 2018 13 minut temu, salamon napisał: Jesli piszesz o kontrolkach to warto by napisać dokładnie które kontrolki się świecą a nie ta żółta migająca albo tamta czerwona na fisie. żólty migający napis (Pass. Air bag off) czerwony Air Bag tam gdzie wyświetla błędy, innych nie ma więc myślałem ze będzie wiadomo o co chodzi
salamon Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Błąd poduszki niewyłączysz odłączeniem akumulatora to jest zbyt poważny błąd i został zapisany w sterowniku jedynie vagiem go usuniesz
sonadores Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Opublikowano 15 Lutego 2018 czyli nie zostaje mi nic poza skasowaniem błędu vagiem ?
salamon Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Na 100 procent ale najpierw zobacz i odczytaj vagiem sobie czego a właściwie której poduszki błąd dotyczy
sonadores Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Opublikowano 15 Lutego 2018 okk, jutro podjade do mechnika to mi obada
Gregorski3 Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Masz w schowku wyłącznik poduszki pasażera ? Jeżeli tak to jak miałeś zdemontowany schowek i odpaliłeś auto by je przestawić to wtedy powstał błąd poduszki bo była odpięta wtyczka. Nie pozostaje nic innego jak vagiem skasować błąd.
sonadores Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Opublikowano 15 Lutego 2018 dokładnie tak, mam wyłącznik w schowku który był na 'on' ale chyba gdyby była nawet na off to sytuacja była by ta sama ze po odpaleniu wywaliło błąd
Gregorski3 Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Nie ma znaczenia on czy off. Przekręciłeś kluczyk w pozycję zapłon a kostka była nie podłączona . Sam tak zrobiłem jak klimę czyściłem dla tego znam to z autopsji .
sonadores Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Opublikowano 15 Lutego 2018 9 minut temu, Gregorski3 napisał: Nie ma znaczenia on czy off. Przekręciłeś kluczyk w pozycję zapłon a kostka była nie podłączona . Sam tak zrobiłem jak klimę czyściłem dla tego znam to z autopsji . okk czyli błąd do skasowania i będzie jak trzeba
Gregorski3 Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Dokładnie tak. Ja mam vaga i sam to sobie zrobiłem chwila roboty i po problemie.
Rekomendowane odpowiedzi