JanN Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 Centralny zamek sam otwiera samochód. Wszystko zazwyczaj działa, ale często samochód sam się otwiera. Poza tym, podczas jazdy uruchamia sie samoczynnie pompa centralnego zamka, próbując otworzyć "otwarte" wcześniej drzwi. Wyłączyłem autoalarm, ale nic to nie zmieniło. Dzieje sie tak również na postoju: samochód jest otwarty, a pompa samoczynnie sie uruchamia dalej otwierając. Wygląda to tak, jakby jakies urządzenie nie odbierało informacji. Nie mam pojęcia, co to moze być. Czy mógłbym prosić o rady? Z góry dziękuję za pomoc.
dark79 Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 zajrzyj na pompę centralnego zamka, może byc zawilgocona i robi robi sie gdzies zwarcie, osobiscie mialem przypadek ze klijent mial auto po dzwonie i otwieralo mu sie samo, przyczyna byl zamek w dzrzwiach kierowcy, takze masz pare mozliwosci, mozesz tez podlaczyc vaga i zobaczyc czy nie ma jakis bledow w centralnym, na poczatek zajrzyj do pompy cetralnego, a jak bedzie tam wszystko dobrze to zobacz zamki, przednie drzwi i klapa bagaznika
JanN Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Opublikowano 6 Lutego 2009 Dzięki. Zabiorę sie za pompę. W razie gdyby tam było wszystko dobrze, to jak najprościej sprawdzić drzwi? Czy trzeba sciągać całą tapicerkę wewnątrz?
sisi1977 Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 lutowanie zimnych lutów pomaga,ale nie na długo po roku znowu bedziesz miał to samo.
JanN Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Opublikowano 11 Lutego 2009 Dzięki za rady. Pompę wysuszyłem, poprawiłem ze trzy luty / było coś wcześniej robione - wymieniane / i na razie działa. Ale odkryłem, że po zamknięciu centralnego zamka zapala sie lampa bagażnika / AVANT /. Na razie ją wyłączyłem. Więc przyczyna tkwi pewnie gdzieś w zamku klapy tylnej.
Rekomendowane odpowiedzi