krakowiak241 Opublikowano 4 Marca 2018 Opublikowano 4 Marca 2018 Witam czy to jest odma i czy powietrze ma przepływać z góry na dół czyli od pompy hamulcowej w stronę silnika?
mortek1986 Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 to nie jest odma, to podcisnienie do serwa
krakowiak241 Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Opublikowano 5 Marca 2018 3 godziny temu, mortek1986 napisał: to nie jest odma, to podcisnienie do serwa Aha, a jak wygląda odma w tym silniku? Jakieś foto może?
mortek1986 Opublikowano 6 Marca 2018 Opublikowano 6 Marca 2018 weze opdmy sa z tyłu głowic, ida po przepustnicy
krakowiak241 Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 16 godzin temu, mortek1986 napisał: weze opdmy sa z tyłu głowic, ida po przepustnicy Drugie podejście czy to jest wąż odmy? ten z tym zielonym... Jeśli tak to na żywo wygląda jeszcze gorzej niż na zdjęciu....
krakowiak241 Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 U mnie to wygląda trochę inaczej. Z lewej i z prawej jest po jednym osobnym wężyku. Coś bardzo podobnego jak na tym zdjęciu poniżej. Wężyk po prawej stronie na jednym końcu ma coś w stylu kolanka (utwardzone zagięcie). Ten wężyk wyżej na zdjęciu z tym zielonym jest po lewej stronie i nie ma tego kolanka. Podejrzewam, że ktoś je złamał i przerobił w taki sposób. Tak czy siak muszę to wymienić tylko nie wiem czy dostane takie jak mam w aucie. Zaraz zrobię zdjęcie tego z prawej strony tylko muszę odkręcić zbiorniczek płynu chłodniczego bo nie mam dojścia.
krakowiak241 Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 Tak wygląda końcówka z prawej strony w miejscu w którym z lewej zrobiona jest ta przeróbka (trochę płynu wyleciało mi ze zbiorniczka.... )
sitar Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 55 minut temu, krakowiak241 napisał: U mnie to wygląda trochę inaczej. Z lewej i z prawej jest po jednym osobnym wężyku. Coś bardzo podobnego jak na tym zdjęciu poniżej. Wężyk po prawej stronie na jednym końcu ma coś w stylu kolanka (utwardzone zagięcie). Ten wężyk wyżej na zdjęciu z tym zielonym jest po lewej stronie i nie ma tego kolanka. Podejrzewam, że ktoś je złamał i przerobił w taki sposób. Tak czy siak muszę to wymienić tylko nie wiem czy dostane takie jak mam w aucie. Zaraz zrobię zdjęcie tego z prawej strony tylko muszę odkręcić zbiorniczek płynu chłodniczego bo nie mam dojścia. Ten przewód wygląda mi na nr 13 ze schematu 078103223B
krakowiak241 Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 Tak faktycznie podobny ale ten schemat chyba dotyczy silnika 30V a ja mam 12V. Byłem teraz w hurtowni i gość potwierdził że ten podobny jak nr 13 ze schematu powinien pasować. Zamówiłem dwa. Do końca tygodnia będzie wszystko wiadomo
sitar Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Mój błąd...masz tu dobre schemaciki z nr. Chodziło Ci pewnie o nr 29 i 30 1
krakowiak241 Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 Tak, tak mniej więcej to wygląda
krakowiak241 Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Opublikowano 10 Marca 2018 Odma wymieniona pasuje idealnie. Co prawda to zamiennik a nie oryginał ale lepsze od tego co było..... Dwie takie sztuki (szt. ok 34zł w hurtowni, na allegro też widziałem) i problem z głowy. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi