kazzi Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Mam pewien problem z oświetleniem z przodu, otóż przyciski podświetlają się na czerwono jednak po wciśnięciu włącznika światła, otworzenia drzwi zero reakcji, natomiast z tyłu działają prawidłowo. Sprawdzone zostały bezpieczniki, wszystkie są OK. Gdzie jeszcze szukać przyczyny?
salamon Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Oprócz tego jeszcze coś ci nie działa .Zacznij od bezpiecznika z tego co pamiętam to numer 2
kazzi Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 Nie działa podświetlenie tylnej rejestracji, też włożył jakieś LEDy jedne migają a drugiej wcale nie świecą i nie wiem czy po wyłączeniu silnika i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki nie powinien "pikać" system że światła są włączone? Dziwne jest to że podświetlenie przednich górnych światełek działa a nic nie świeci(LEDy), widać że Helmut kombinował i połączył sobie je przewodami ale z tego co widziałem wszystko zrobione jest dobrze. Bezpieczniki wszystkie przetrzepałem i są OK.
salamon Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Co do pikania o zapalonych światłach to może masz po prostu niezakodowane ,albo buzer w liczniku odmówił już posłuszeństwa. A wracając do oświetlenia to posprawdzaj przewody między słupkiem a karoserią ,z racji że drzwi są często używane tam kable lubią się łamać.
wyzyk83 Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 włoż zwykłe żarówki i zobacz czy zadziała?
Endriu12394 Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 I jak z tymi żarówkami ,zwykłe świecą ?
Rekomendowane odpowiedzi