talib1990 Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Opublikowano 19 Marca 2018 Renault nie jest pancerne. Mieliśmy w pracy trafica nowy z salonu w dieslu. Po 30 tys zaczęły się problemy ze skrzynia wsteczny i jedynka zrobili na gwarancji. Po 120 tyś problem z silnikiem niestety już było po gwarancji , naprawa ponad 10 tyś już nie pamiętam co dokładnie tam poszło , problem był również z rozrusznikiem. Auto zostało sprzedane przy przebiegu niecałe 140 tys i 6 latach użytkowaniaWięc ja jestem osobiście jestem zarażony do Renault. Wszędzie zdarzaja się fuckupy. Ale trafic to nie jest laguna [emoji6] . Znajomy miał Craftera który palił chore ilości ropy aż w końcu motor się skończył przy 150 tys km ... @jolley 20-35 k zł zależy od stanu i przebiegu. Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka
talib1990 Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Opublikowano 23 Marca 2018 Niestety w Polsce nie wolno mieć auta w oryginale ... Pan z hondy pod sklepem zapomniał zaciągnąć ręcznego i zostawił auto na luzie , samochód się stoczył i uderzył w tył mojego zderzaka . Efekt - zderzak i dokładka do roboty .... Na koniec usłyszałem od Pana " ale to tylko Renault " .... I jak takiego w pape nie strzelić . Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka
jolley Opublikowano 23 Marca 2018 Opublikowano 23 Marca 2018 Ehh. Różni ludzie są W tamtym tygodniu od babeczki, która się zagapila i wjechała mi w d*pę usłyszałem : "zderzak jest po to, żeby się zderzać" Heheheh
Wojto Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Fajne wyposażenie i bardzo dobry silnik. Te Laguny to bardzo niezawodne samochody. Jak ludzie zajarzyli, że pod względem niezawodności są lepsze niż niemieckie to ceny na rynku wtórnym wzrosły, a auta szybko się sprzedają. Też się zastanawiałem nad taką ale jednak stylistyka mi nie odpowiada. Poza tym auto ma trochę twarde zawieszenie. Podskakuje na dziurach jak twardy kompakt. Taka moja subiektywna opinia o Lagunie 3.
talib1990 Opublikowano 19 Maja 2018 Autor Opublikowano 19 Maja 2018 W dniu 12.05.2018 o 19:04, maniek2408 napisał: kolego opisuj co dalej z laguną Auto jest genialne, przez 2 miesiące zrobiłem ponad 5 tys km. W trybie mieszanym robie spokojnie 400 km na 50 l LPG . Auto dynamiczne, mega wygodne , nawet moja żona pokochała jazdę tym autem . Z wymian wpadł pakiet olejowy , olej postanowiłem nie zmieniać czyli ELF 5w40 , od kolegi Hammer'a żarniki 4850 K ( wcześniejsze były od nowości ) , zamontowałem haka który po demontażu jest niewidoczny + zakup przyczepki na budowę i trzaskam kilometry Kompletuje graty do R - Linka ( radio Renault bazujące na Androidzie dzięki aplikacji Android Auto możemy mieć np Mapy Google w radiu przesłane z telefonu )
wesz82 Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 W dniu 23.03.2018 o 07:35, talib1990 napisał: Niestety w Polsce nie wolno mieć auta w oryginale ... Pan z hondy pod sklepem zapomniał zaciągnąć ręcznego i zostawił auto na luzie , samochód się stoczył i uderzył w tył mojego zderzaka . Efekt - zderzak i dokładka do roboty .... Na koniec usłyszałem od Pana " ale to tylko Renault " .... I jak takiego w pape nie strzelić . Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Trzeba bylo debilowi powiedziec "Panie to tylko zeby" Kretynstwa u nas nie brakuje. U nas na osiedlu goscie napierdzielaja dzwiami masowo. Daleko nam do normalności niestety. A Laguna jest duza. Koles w pracy ma ale chyba 3 litry nie jestem pewny. Graty niech sluzy jak najdluzej.
maniek2408 Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Kolego a jak byś miał napisać plusy i minusy to co byś umieścił ,jak sprawuje się silnik ps.jakie typowe bolączki posiada ten motorek.
talib1990 Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Opublikowano 29 Maja 2018 (edytowane) W dniu 19.05.2018 o 15:13, maniek2408 napisał: Kolego a jak byś miał napisać plusy i minusy to co byś umieścił ,jak sprawuje się silnik ps.jakie typowe bolączki posiada ten motorek. + wygoda, spalanie, wykonanie wnętrza , wyposażenie, genialnie również świecą reflektory (Bix ), HF automatycznie zamykające auto po odejściu, wchodzi duża butla LPG w koło zapasowe , 3 tryby klimatyzacji ( cichy , Auto , szybki ) - nawigacja z minionej epoki lecz jak pisałem wpadnie R Link UCHWYT NA KUBEK to jest największy minus Coca Cola w niskiej puszce ale szerokiej (330ml ) nie wchodzi .. taka pierdoła a wkurza Silnik 2.0 T jest uważany za pancerną jednostkę jak w Vvagu 1.8 T - prosty, toleruje świetnie LPG ogólnie jedynie na co cierpi to pocenie się - u mnie po 127 tys było zapocenie tylko na odmie - 30 minut roboty i juz jest OK . Ogólnie mam w końcu auto w którym kilometry cieszą przez wygodę , wyciszenie . Jak masz jakieś konkretne pytania to wal bo nie wiem co chciałbyś konkretnego wiedzieć Edytowane 29 Maja 2018 przez talib1990
talib1990 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2018 W gorące dni jednak wybieram żony auto Cabrio w Polsce to świetny pomysł !
maniek2408 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Jak dla mnie obydwa autka fajne,napisz może cos pokrótce o megance i daj więcej jej fotek.
maniek2408 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Jak tam reno się spisuje ,jakieś naprawy itp. czy raczej spokój i tylko jazda
talib1990 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2018 W dniu 1.06.2018 o 14:10, maniek2408 napisał: Jak dla mnie obydwa autka fajne,napisz może cos pokrótce o megance i daj więcej jej fotek. Megane II CC 2.0 16 v 135 km Automat + LPG Fajny dupowóz-w zimę jazda jak zwykłym autem, przy rozłożonym dachu mega duży bagażnik Najważniejsza cechą jest to, że jest to auto 4 osobowe a nie 2+2. Mało pali, nic się nie psuje - jedynie trochę mocy brakuje z wyposażenia ma nawet webasto na pilota.
talib1990 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2018 W dniu 23.06.2018 o 07:52, maniek2408 napisał: Jak tam reno się spisuje ,jakieś naprawy itp. czy raczej spokój i tylko jazda Nic się nie psuje ponad 7 k km zrobione bez żadnych napraw. Wczoraj u siebie postanowiłem przeważyć koła i zauważyłem, że klocki się kończą i tarcze. Więc na jesień zmienie 2 osie - ciekawostką jest to , że oryginały Renault nie są wiele droższe od zamienników . Z ciekawostek wpadł R- Link czyli radio wspierająceMirrorlink, Android Auto ( Mapy Google, wyszukiwarka głosowa, Spotify itp. ) + RS Monitor pokazujący ciśnienie doładowania, przyspieszenie, uślizgi kół itp , oraz ciekawą opcję gdzie zaznaczamy kiedy wymieniamy klocki , tarcze iitp i liczy nam przebiegi i czas od wymiany. Coraz bardziej kocham to auto
maniek2408 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 No ładnie ulepszyłeś autko,no właśnie wszystko z czasem się psuje ciekaw jestem jak w coraz to nowszych autach cała ta elektronika bd działała po 20latach .Powiem ci że sam zamierzam zmienić autko którym śmigam do pracy nissana na reno megan tzw żelazko -fakt koledzy w pracy mówią co ty robisz hehe
talib1990 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2018 40 minut temu, maniek2408 napisał: No ładnie ulepszyłeś autko,no właśnie wszystko z czasem się psuje ciekaw jestem jak w coraz to nowszych autach cała ta elektronika bd działała po 20latach .Powiem ci że sam zamierzam zmienić autko którym śmigam do pracy nissana na reno megan tzw żelazko -fakt koledzy w pracy mówią co ty robisz hehe Koledze znalazłem ostatnio taka 2.0 135 km automat 5 drzwi . 2003 rok 175 tys xenon, hands free, 6 poduszek , cała w oryginale za 8000 zł . Po powrocie do domu za kółkiem nie chce jej żonie oddać mówi, że takie fajne auto ;)
maniek2408 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Opublikowano 28 Czerwca 2018 W dniu 26.06.2018 o 21:15, talib1990 napisał: Koledze znalazłem ostatnio taka 2.0 135 km automat 5 drzwi . 2003 rok 175 tys xenon, hands free, 6 poduszek , cała w oryginale za 8000 zł . Po powrocie do domu za kółkiem nie chce jej żonie oddać mówi, że takie fajne auto ;) A większość i tak bd uważała że francuskie to jedynie wino jest dobre a nie samochód .
granatowy Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Francuskie wino jest raczej kiepskie ?
jolley Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Panowie widzę słodzą marce Renault, więc ja dołożę trochę inna opinię, żeby nie było za słodko Moje poprzednie auto to było Renault Laguna II po liftingu (niby poprawione, od 1 właściciela, polski salon, 104000 udokumentowany przebieg ASO) i powiem Wam że tej marki to ja już na oczy nie chce widzieć. Nie było miesiąca żeby coś się nie popsuło, ciągle 500 lub 1000 opuszczało mój portfel. Bywało tak że żona jechała na pocztę kilometr dalej i już z niej nie wracała autem, bo niestety laweta musiała mnie odwiedzić... Jeżeli chodzi o nowsze Reno, nie mam doświadczeń, aczkolwiek Laguna III z tego co dyskutowałem z mechanikiem to jest mocno poprawiona i nie ma z nią problemów. Ale żeby wciąż nie było za słodko, znajomy ma Megane coś 11 czy 12 rok i mówi że też ma już dość. Reasumując, to auta dla cierpliwych pasjonatów marki (oczywiście nie ubliżając nikomu i życząc bezawaryjnej jazdy) Pozdro
talib1990 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2018 W dniu 29.06.2018 o 09:37, jolley napisał: Panowie widzę słodzą marce Renault, więc ja dołożę trochę inna opinię, żeby nie było za słodko Moje poprzednie auto to było Renault Laguna II po liftingu (niby poprawione, od 1 właściciela, polski salon, 104000 udokumentowany przebieg ASO) i powiem Wam że tej marki to ja już na oczy nie chce widzieć. Nie było miesiąca żeby coś się nie popsuło, ciągle 500 lub 1000 opuszczało mój portfel. Bywało tak że żona jechała na pocztę kilometr dalej i już z niej nie wracała autem, bo niestety laweta musiała mnie odwiedzić... Jeżeli chodzi o nowsze Reno, nie mam doświadczeń, aczkolwiek Laguna III z tego co dyskutowałem z mechanikiem to jest mocno poprawiona i nie ma z nią problemów. Ale żeby wciąż nie było za słodko, znajomy ma Megane coś 11 czy 12 rok i mówi że też ma już dość. Reasumując, to auta dla cierpliwych pasjonatów marki (oczywiście nie ubliżając nikomu i życząc bezawaryjnej jazdy) Pozdro L2 najbardziej w dieslu to proszenie się o kłopoty - zgadzam się . L3 ludzie chwalą , nawet diesle 2.0 uchodzą za świetne ( ja jednak wolałem stary poczciwy 2.0 Turbo ) . Ja nie chce ślepo chwalić marki , tylko oceniam jak oba samochody zachowują się w moim posiadaniu. 6 lat temu jak ktoś by mi powiedział, że będe jeździł czymś innym niż audi - dostał by w łeb Żona pierwsza zachciała francuza - ja przy nich się nudziłem jeśli chodzi o naprawy , stąd postanowiłem sam zaryzykować - nie żałuję.
Rekomendowane odpowiedzi