MARCIN607 Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Cześć Koledzy co się może dziać- byłem na przeglądzie i wyszło mi że prawe kołóo chamuje mi o 20 pkt mocniej niż lewe, a na dodatek jak jadę nawet lekko nacisnę na hamulec i łapie mi abs, nawet przy 20km/h??
pablo_9 Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Musiałbyś sprawdzić czujniki abs przy kolach, u mnie była podobna sytuacja po wymianie łożyska, mechanik chyba źle wetknął czujnik i też jak lekko hamowałem to potrafił się odezwać ABS. Podjechałem do niego i poprawił wtyki i póki co ustało.
Gość Michał Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Dokładnie,czesto w takich przypadkach wystarcza docisnąc czujnik. Kilkakrotnie juz był opisywany ten problem
kepasa Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 a amorki w jakim stanie? miałem tak jak amory były do wymiany...
MARCIN607 Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Opublikowano 18 Lutego 2009 amory mam średnie, czujnik jak mi się kiedyś wypinał to świeciła lampka ABS więc też chyba nie. muszę koło zdjąć i tam zerknąć ale takie warunki są że nie mam kiedy się za to zabrać!
Sebo83 Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 mam dokładnie to samo, w sobote wymieniałem wahacze górne. Po wymianie ABS świruje. Włącza się przy zwalnianiu, bądź całkiem sie wyłącza i świeci kontrolka ABS. Sprawdzę jutro kostke, może się coś poluzowała.
long-jackz Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 Dokładnie to samo - czy jest możliwość wyłączenia ABSu - nie mam czasu teraz na bawienie się w mechanika. Sprawdzałem mam zapieczone "tłoczki" od uchwytu- a z takim ABSem to nawet na giełdę ciężko będzie dojechać po części.
Rekomendowane odpowiedzi